Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Gyárból bevásárlóközpont

Néhány éven belül várhatóan újabb szereplő lép a győri bevásárlóközpontok sorába.

Kattintson a látványtervekre >>

Néhány éven belül várhatóan újabb szereplő lép a győri bevásárlóközpontok sorába. A Gardénia rt. többségi tulajdonosa, a Hungarian Industries GmbH azt tervezi, hogy bevásárlóközpontot épít a gyár helyén. A befektetők tervei szerint Dunacenter vagy Pannoniacenter néven épülne a bevásárlóközpont Győrben.  Az ötmilliárd forintos fejlesztést jövő tavasszal kezdenék el. A részletekről Ivan Holler igazgatótanácsi tag számolt be a Kisalföldnek.

Eszerint a fejlesztésre már létrehoztak egy külön társaságot, amely a Pannonia Shopping Center Kft. nevet viseli. Ebbe társként hamarosan beszáll az osztrák Ast-Immobilien, amely ingatlanfejlesztéssel foglalkozik – egyebek mellett szállodák, bér- és lakóházak vannak a tulajdonában. A cég emeletes bevásárlóközpontot építene.

A földszinten 25 ezer négyzetméteres eladóterületen hipermarket, elektrotechnikai, ruházati, cipő-, sport- és szabadidős áruház, valamint egy McDonald’s étterem kapna helyet. Felettük multiplex mozit, bowling-, fitnesz- és játéktermet, valamint éttermeket építenének 12 ezer négyzetméteren. Érdekesség, hogy a parkolók egy része az emeleten lenne, míg az 1-es főút és a Kossuth Lajos utca kereszteződésébe körforgalom kerülne.

A kft. az év végéig szeretne jogerős építési engedélyt szerezni a munkálatokra, jövő tavasszal megkezdené az építkezést, és 2007 nyarán átadná a létesítmény első ütemét. A második szakaszban a szomszédos üzemek helyére költözne egy barkácsáruház. A fejlesztés összköltsége 20 millió euró, azaz mintegy ötmilliárd forint, és körülbelül ötszáz munkahelyet teremt. Ivan Holler kérdésünkre azt állította: a számos konkurens ellenére megélnek a piacon, amit egy, a vonzáskörzet vásárlóerejét vizsgáló tanulmány is alátámaszt.

A fejlesztés különlegessége, hogy a Hungarian Industries GmbH a Gardénia még működő egységét is a bevásárlóközpontban helyezné el. A szakember úgy vélte, ez könnyen megoldható úgy, hogy ne zavarja a bevásárlóközpont működését. Az építkezés átmeneti időszakában a közelben bérelnének a gyárnak helyet.

Ismert, hogy a nagy múltú cég megsínylette az elmúlt évek könnyűipari válságát. Jelenleg a mintegy 140 dolgozó a Törökországból és Romániából ideszállított függönyöket színezi, mintázza, festi, csomagolja. A raktár, az irodák, a csomagoló- és a mintázóterem helyigénye 2500 négyzetméter, emiatt a régi csarnokok nagy része most is üresen áll. A cég tavaly kétmilliárd forint forgalmat bonyolított le, s idén – növekvő export- és csökkenő belföldi eladások mellett – hasonló eredményre számít.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bombát találtak a Reptéri út mellett

Az építők és a környező üzemekben dolgozók szerencséjére nem robbant fel a 225 kilogrammos bomba. Tovább olvasom