Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Gyarapodott Felpéc vagyona

Elkezdődtek a műemléki evangélikus templom felújítási munkálatai Felpécen. A beruházásra több mint 11 millió forintot nyert az egyházközség, de az a teljes munkára nem elég.

Az elmúlt években számos felújítás, fejlesztés valósult meg Felpécen. Takács Gábor polgármester büszkén újságolta, hogy mindemellett – a pályázati pénzeknek és a takarékos gazdálkodásnak köszönhetően – a település folyamatosan gyarapítani tudta a vagyonát, ami elmondása szerint közel 28 millió forintot jelent. Persze, ahogy mindenütt, úgy a sokoróaljai községben is helye van a pénznek, amiből négy év alatt 740 méter utat és 960 méter járdát aszfaltoztak újra, megnyitottak egy új héttelkes utcát, aminek alapkövezése, vízelvezetése és közművesítése is megvalósult. Ezenkívül felújították a művelődési ház padlózatát, kicserélték az óvoda, az önkormányzat és a szolgálati lakás nyílászáróit.

A falukép javítását szolgálta, hogy rendbe tették az elhanyagolt részeket, így többek között a temető és a Malom-domb környékét.

Nemrégiben kezdődtek meg a műemléki evangélikus templom felújításának munkálatai. Erre több mint 11 millió forintot nyert az egyházközség, amit gyülekezeti forrásokkal és lakossági felajánlásokkal toldottak meg. Smidéliusz András, a település közelmúltban beiktatott új lelkésze elmondta: első menetben az épület tetőcseréjét és szigetelését, a vízelvezetést, illetve a födémszerkezet javítását végzik el, majd a világítás korszerűsítésére és a belső tatarozásra kerül sor. A templom homlokzatának, tornyának, ablakainak és berendezéseinek renoválására, restaurálására a magas költségek miatt csak egy újabb pályázat keretében nyílhat lehetőség.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A nagy parkolás, avagy győri ligetmustra

Győri parkokat vettünk górcső alá a teljesség igénye nélkül. Lássuk, milyen állapotban vannak a város legkedveltebb ligetei! Tovább olvasom