Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Gyarapodott a Komszol vagyona

A Győri Komszol árbevétele 2005-ben 2,8 milliárd forint körül alakult, a dolgozók jövedelme is nőtt.
A Győri Kommunális Szolgáltató árbevétele 2005-ben 2,8 milliárd forint körül alakult. Eközben növekedett a dolgozók jövedelme és 280 millió forint értékű eszközt állítottak a termelésbe. A győri regionális hulladékgazdálkodási rendszer kiépítésének előkészítése, majd működtetése komoly feladat lesz.

A hagyományoknak megfelelően munkásgyűléssel kezdték a Győri Kommunális Szolgáltató Kft. (Komszol) dolgozói az új évet hétfő reggel hat órakor. A társaság ügyvezető igazgatója, Kovács Barnabás – aki ez évben 25 éve dolgozik a cégnél, amit ötödik éve irányít – köszöntője után elmondta:

Bár az elmúlt év gazdálkodásának eredményeiről még nem készülhetett részletes összegzés, az előzetes számítások alapján eredményesen dolgozott a társaság. Az árbevétel 2,8 milliárd forint körül alakul, növekedett a dolgozók jövedelme, és 280 millió forint értékű eszközt állítottak a termelésbe. Gyarapodott a szolgáltató vagyona, tavaly adták át a Jókai utcai parkolóházat. A megnyitást követő 4 hónapos reklámkampány eredményeként a ház kihasználtsága 5 százalékról 25 százalékra emelkedett. Karácsony előtt több napon is tele volt a parkolóház. A társaság új üzletága, a takarítórészleg is egyre több versenytárgyaláson vesz részt sikerrel, iskolák, intézmények teljes takarítását végzik.

– Az új esztendőben is fontosnak tartjuk, hogy Győr megőrizze tiszta város arculatát. A győri regio- nális hulladékgazdálkodási rendszer kiépítésének előkészítése kemény feladatot ad. Kiépítésére száztizenkét település alakított társulást, az önkormányzatok a működtetést társaságunkra bízták. A hulladékgazdálkodási rendszer tervezése folyamatban van. A részletes dokumentáció összeállításán közbeszerzési tenderen kiválasztott tervezőintézet dolgozik, a tervezetet Brüsszelben bírálják majd el – mondta Kovács Barnabás.

Mint minden évben, a munkakezdéskor Balogh József polgármester is köszöntötte a Komszol dolgozóit. A városvezető elismerően mondta: javult a város köztisztasága, az ideérkező vendégek is dicsérik a városképet. Tavaly a parlagfű-mentesítést jó eredménnyel végezte a cég. Az idei esztendő követelményei a tavalyihoz hasonlóak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyelőre nincs, de lesz megegyezés

Várhatóan februárra megállapodás születik Győrrel (és Sopronnal) a gyermekvédelmi szakellátásról. Tovább olvasom