Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Gyarapodó és apadó képviselői vagyonok

Győr-Moson-Sopron - Az országgyűlési képviselőknek január 31-ig kellett benyújtaniuk saját vagyonnyilatkozatukat, valamint házas- vagy élettársukét, illetve velük egy háztartásban élő gyermekeikét. A kómában fekvő pécsi Toller László és a hónapok óta súlyos beteg Horn Gyula kivételével mindannyian eleget tettek e kötelezettségüknek, így a tizenhárom megyei politikus is.

A bevallások pénteken kerültek fel a parlament internetes honlapjára (www.mkogy.hu). Ezekből kiderül, hogy Győr-Moson-Sopron képviselői három autót, két garázst és egy lakást vettek tavaly. Van, akinek eltűntek megtakarításai, mert besegített gyermeke lakásvásárlásába, más tízmillió forinttal gyarapodott.

Áder János (Fidesz): A T. Ház alelnöke továbbra is egy budapesti II. kerületi lakást és egy kisoroszi családi házat birtokol fele-, illetve negyedrészben. Megtakarítása 75 ezer eurós (hozzávetőlegesen 19,5 millió forintos) vegyes biztosításból áll, ami egy éve még 91.718 eurót ért. Hat éve felvett, 25 milliós lakáskölcsönt törleszt.

Balogh József (MSZP): A volt győri polgármester győri lakás-, garázs- és kerttulajdona megmaradt. Bankszámláján 1 millió 737 ezer forint van, 5,6 millió forint névértékű részvénnyel rendelkezik. Megtakarítása tavaly ilyenkor 9,3 millió forint volt.

Firtl Mátyás (KDNP): A politikusnak nincs új vagyoneleme: egy kópházi ház haszonélvezője és övé egy nyolc éve vett Volkswagen Bora. Takarékbetétben 12 millió, készpénzben 800 ezer forintot tart – összesen 1,8 millió forinttal többet, mint legutóbb. A megyei közgyűlés alelnökeként havi bruttó 478.400 forintot keres.

Ivanics Ferenc (Fidesz): A kapuvári körzet képviselője tulajdonában egy soproni lakóház fele van (2003 óta), valamint egy Ford Mondeo Turnier (tavalyelőttől). Megtakarított pénze továbbra sincs. Banknak 16,7 millió, magánszemélynek 1,8 millió forinttal tartozik – együttesen 1,6 millióval kevesebbel, mint 2007 elején.

Kránitz László (MSZP): A soproni honatyának a városban van egy telke és háza – mindkettő felerészben az övé 2006 óta. Takarékbetétben 3,5 millió forintot tart (egy éve még 10,5 milliója volt). Két és fél milliós lakáshitele időközben 10 milliósra duzzadt, és most már magánszemélynek is tartozik 3 millióval. Továbbra is övé az Eventus Sopron Kft. fele.

Lanczendorfer Erzsébet (KDNP): Győrben egy önkormányzati bérlakása, Veszprémvarsányban termőföldje van, mindegyik több mint egy évtizede. A 2006-ban ellopott Opel Corsája helyett nem vett újat. Megemlítette barokk, neobarokk és biedermeier bútorait. Az egy éve még 12,5 millió forintot kitevő megtakarítása eltűnt. Erről megjegyezte: anyagi tartalékaival 2007 októberéig vele egy háztartásban élő gyermeke lakásvásárlását segítette. Arról is beszámolt, hogy a Barankovics István Alapítvány tavaly ősszel ezer példányban kiadta a „Földpadlós szobától a parlamenti székig" című könyvét, az „ajándék" értékét 300 ezer forintra taksálta.

Medgyasszay László (KDNP): Győri ház- és lakásrésze, valamint mosonmagyaróvári lakástulajdona nem változott. Tavaly júliusban – részben hitelből – vett egy Ford C-Maxot. Magánszemélynek 1,7 millió, banknak csaknem kétmillió forinttal tartozik. A megyei önkormányzat képviselőjeként és idősügyi tanácsnokaként havi bruttó 181.792 forinthoz jut.

Molnár Ágnes (Fidesz): A soproni képviselő 2007 szeptemberében vett egy Audi A4-est, most is megvan 1991-ben gyártott Volkswagen Caravelle-je, ellenben Audi S3-asán túladott. Szegedi lakását 1996-ban vette. Készpénzben 14 millió, bankszámlán forintban 3 millió, devizában 750 ezer forintot tart. Megtakarítása így egy év alatt 4,5 millió forinttal csökkent. Az Arcus Kereskedelmi Kft. ügyvezetője minimálbérért. A Dr. Molnár Ágnes Tanácsadó Bt.-től időszakosan kap pénzt, a nyereség 50 százalékát – 2006-ban hétmillió forintot, tavaly semmit.

Molnár Csaba (MSZP): A szocialisták megyei elnökének egy ingatlanja (2006-ban vásárolt győri lakás) és egy autója (ugyancsak két éve vett Toyota Avensis) van. Bankszámláján éppúgy 2 millió forintot tart, mint egy éve, de most már más szerződés alapján is jár neki egymillió. Banktartozása 12 millióról 11 millióra apadt. Megyei önkormányzati képviselőként havi bruttó 174.138 forint jár neki.

Papp József (MSZP): Ahogy tavaly, most is egy-egy csornai családi ház és lakás tulajdonosa felerészben. Tavaly vett egy Lada Nivát. Két életbiztosítása van, együttesen 5 millió 550 ezer forintos biztosítási összeggel. Pénzintézetnek 1 millió 350 ezer forinttal tartozik, 810 ezer forinttal kevesebbel az egy évvel ezelőttinél. Hétmillió forintos megtakarítása már nincs meg. A B2P Pannontermál Kft. ügyvezetőjeként havi bruttó 364 ezer forintot keres. Növelte gazdasági érdekeltségeit: már nemcsak a Vonal Reklámstúdió Bt. beltagja és a TM Graffiti Kft. 50 százalékos tulajdonosa, hanem övé a B2P Pannontermál Kft. ötöde és a Vadászbolt Kft. egyharmada is.

Szakács Imre (Fidesz): Győri, 2002-ben vásárolt lakása és garázsa helyett tavaly vásárolt ugyancsak a megyeszékhelyen egy lakást és két garázst – mindegyik felerészben az övé. Hatmilliós megtakarítása eltűnt, négymilliós bankkölcsöne 7,5 milliósra duzzadt, és már magánszemélynek is tartozik 900 ezer forinttal. A megyei közgyűlés elnökeként havi bruttó 558.133 forintot keres.

Szijjártó Péter (Fidesz): Ingatlanjai (egy győri ház háromötöde, egy dunakeszi ház, egy budapesti lakás, mindhárom haszonélvezettel terhelt) változatlanok. Értékpapírban 28,8 millió, bankban 14,5 millió forintot tart; ez összesen tízmillió forinttal több a tavalyinál és 17 millióval a tavalyelőttinél. Győri önkormányzati képviselőként havi bruttó 181.792 forint javadalmazás jár neki.

Tóth Tiborné (MSZP): A képviselő 1997 óta felerészben tulajdonosa egy mosonmagyaróvári családi háznak. Megvan 2002-ben vett Toyota Corollája. Diszkontkincstárjegyben továbbra is 3 millió forintot tart, takarékbetétjében a tavalyinál egymillióval több, 7,5 millió forint van. Nyugdíjasként havi 164.960 forintot kap. Egyéni vállalkozásában oktatási, nevelési és módszertani feladatokkal foglalkozik, tavaly ebből 2000 forint jövedelme származott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Olcsóbb gáz az interneten

Magyarország - A magyar gáztörvény tavaly július elsejétől lehetővé teszi, hogy a lakosságot a helyi… Tovább olvasom