Kisalföld logö

2018. 08. 19. vasárnap - Huba 18°C | 31°C Még több cikk.

Gyarapodik a létszám

Tápszentmiklós - Tető alatt a nyolclakásos társasház, nyár derekán, pontosan augusztus 16-án úgy tűnik, nyolc család költözhet Tápszentmiklósra, azokba a szociális bérlakásokba, amelyek a település előremenekülési politikáját jegyzik.
A Győrtől húsz kilométerre fekvő Tápszentmiklós a jövőjével együtt történelmet ír: a nagycsaládosok beköltöztetésével évekre megmenekült az iskola és az óvoda a bezárástól, ám hogy ez később se okozzon gondot, januárban a település egy négy- és két kétlakásos társasház építésébe fogott. A következő napokban cserép kerül a tetőre, a térelválasztás, a burkolás és a többi belső munka jelenleg is tart.

Kovács József polgármester arról tájékoztatta lapunkat, a lendületből a következő hetekben is kell hogy jusson, így tarthatják csak a határidőt. A több mint száz jelentkező közül nyolc család az ország különböző részeiből pályázta meg a lehetőséget, ennek köszönhetően 22 kisgyermekkel, zömében óvodáskorúval gyarapodik egyszeriben a falu. Az idei tanévre jellemző, hogy az iskolából 27 diák ballagott el, ők a bizonyítványukon és a jókívánságokon túl egy-egy autónyeremény-betétkönyvet kaptak útravalóul.

Olvasóink írták

  • 1. szomorú 2008. június 23. 10:38
    „Vajon nálunk Mezőőrsön mikor lezsz valami hasonló, olyan beruházás, amely a község előrelépését jelzi? Itt csak papolnak a vezetők mert vizet prédikálnak és bort isznak. Tápszentmiklósról vehetnének példát.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Diplomások a győri egyetemen

Győr - Diplomaosztó ünnepség volt a hétvégén a győri Széchenyi István Egyetemen. Az eseményen a… Tovább olvasom