Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

Gyalogost gázoltak Győrben - Súlyos sérült - Galéria

Súlyos közlekedési baleset történt Győrben a Fehérvári út és a Katona József utca kereszteződésében hétfőn este kilenc óra körül – tudta meg a kisalfold.hu.
Egy régi típusú Nissan személygépkocsi tartott a Graboplast-körforgalom felől a Szigethy Attila úti jelzőlámpás, körgeometriás csomópont irányába, amikor elütött egy az úttesten átkelni szándékozó középkorú férfit. Azon a szakaszon egyébként nincs felfestve zebra. A szerencsétlenül járt gyalogost súlyos sérülésekkel szállították a Petz Aladár Megyei Oktató Kórházba.


Gyalogost gázoltak Győrben - Fotó: Mészáros Mátyás

Olvasóink írták

28 hozzászólás
12
 • 28. xverax 2012. március 31. 15:23
  „az Évába akart menni és nem középkorú:D:D:D
  egyébként pont a házuk kapujában kapta el a kocsi:D:D:D”
 • 27. horiatti 2012. március 29. 19:28
  „A nissan egy A3 as audit üldözött végig az Árkádtól kb 100 - 130 km/h ás sebességgel átlépve záróvonalat leszorítva másik autókat már a grapoplast körforgalomban vártam hogy felboruljon bárcsak úgy lett volna hát itt ért véget a történet lehet a gyalagos is hibás volt de a takonynak aki ezt a kocsit vezette remélem egy életre elment a kedve a vezetéstől üdv mindenkinek”
 • 26. Lacika62 2012. március 28. 07:14
  „17. Mami85 2012.03.27. 12:12 Mérjed le!!! Ha érdekel 84m 65cm!!!! nem pedig 15m4 ! Én meg tettem”
 • 25. pindla 2012. március 28. 07:04
  „24. Mankapunka

  Őszintén kívánom neked, hogy ezt a logikádat sose kelljen elmagyaráznod se bírónak, se özvegynek, se árvának. Gyakorlatilag most ismerted ez, hogy nem vagy alkalmas a KRESZ szabályok betartására és nem vagy jogosult a jogosítványodra, beismerted, hogy veszélyesen közlekedsz. Nincs több kérdésem.”
 • 24. Mankapunka 2012. március 28. 00:50
  „pindla

  Várostól 50 km-re lévő faluban alap,hogy mindenki részegen biciklizik,lovaskocsit vezet. Neki ez alap.
  Nekünk meg ez.”
 • 23. pindla 2012. március 27. 17:57
  „22. Mankapunka

  Józan ész szerint a helyi lakos is ugyanúgy ölhet embert, ha kilépnek elé, akár ismeri a pályát, akár nem. Ezért vannak bizonyos szabályok, amiket be kell tartani, akár ismeri a pályát, akár nem.

  Bezzeg ha a gyalogos vagy kerékpáros szabálytalankodik, már habzik az autósok szája.”
 • 22. Mankapunka 2012. március 27. 16:52
  „pindla

  Ez a baleset még 22:00 óra előtt történt,elárulom. :))) Józan ész szerint a helyi lakos az mindig másképp közlekedik,mert ő ismeri a pályát,így másképp megy.”
 • 21. pindla 2012. március 27. 16:34
  „19. Mankapunka
  "Ez a Nissan meg győri,így tolta neki..."

  Ne haragudj, de ha valaki győri, 8 órán nincs lámpa, akkor már "tolhatja neki"? Szerintem akkor is tiszteletben kellene tartania a 7. képen nagyon jól látható 30-as táblát, mert nem poénból van odarakva.
  Abban egyetértünk, hogy hibázott a gyalogos, de a nyomok alapján jól látszik, hogy a Nissan vezetője is könyékig sáros.”
 • 20. Mankapunka 2012. március 27. 14:37
  „Szabadhegyi balesetről miért nincs cikk??”
 • 19. Mankapunka 2012. március 27. 14:36
  „Nem látjátok,hogy ahol a rendőr krétázik,ott ahol van a fürdőszobás sarka,ott lépett le az ürge???

  Ez a Nissan meg győri,így tolta neki,mert 8 után ez a lámpa kikapcsol,mivel a bolt már bezárt,meg ugye a sarkon van az a fehér kis "házikó",és ettől nem lehet balra ellátni rendesen.

  Itt a gyalogos hibázott,de nagyot,és nem a kocsmából jött. Mi meg a Körkemence felé szépen kerülgethettünk. Köszönjük.”
 • 18. Mami85 2012. március 27. 12:14
  „A baleset helyének nem azt kell tekinteni, ahol az autó fékútja véget ért, és ahol leesett a sérült, hanem azt, ahol elütötte az autó.”
 • 17. Mami85 2012. március 27. 12:12
  „Lacika, a balesettől kb 15m-re van a zebra. Közvetlenül a kis Spar és a Fehérvár söröző közötti szakaszon.”
 • 16. Lacika62 2012. március 27. 11:55
  „A balesettől a Graboplast irányába kb 85 m-re van jelzőlámpás gyalog átkelő hely, de a másik irányba is van igaz az kb 100 m. Szerintem egy ember élet meg ér egy kis gyaloglást! A közmondás azt mondja részeg embert a jó isten is meg óvja, vagy védi.”
 • 15. kurbli 2012. március 27. 11:52
  „14. DON!

  """A közlekedés társasjáték"""
  Itt a pont! Ezt kellene minden közlekedőnek az eszébe vésni!”
 • 14. DON 2012. március 27. 11:44
  „Álljon meg azért a menet! Nem minden gyalogos gázolásnál az autós az egyértelmű vétkes! Sok a kóválygó fantom este az úttesten, kivilágítatlanul. Természetesen nem kötelező célpont a gyalogos az úttesten, de adott szituációban ő vét a KRESZ szabályai ellen. Nem azt mondom, hogy ezért el is kell ütni, de az meglehetősen bosszantó, hogy ilyen esetekben mindig az autóst szidja mindenki, s többségében meg is büntetik a jó öreg "a látási- és útviszonyoknak nem megfelelő sebességválasztás miatt", vagy ki tudja miért. A jogosítvány felelősség, de azért a gyalogosnak ha másért nem is, legalább a saját élete érdekében erősen ajánlott az alapvető közlekedési szabályok beatratása. Nem, én sem megyek el mindig a zebráig. De autót vezetek, és engem is irritál a sok futkosó gyalogkakukk az úton. Nem, nem ütöm el őket, de kellő határozottsággal jelzem neki, hogy nem jó helyen van.
  A közlekedés társasjáték. Nem véletlenül van szabályozva. A szabályozás viszont tévesen arra az elvre épül, hogy minden felelősséget a járművezetőkre hárít.”
 • 13. xverax 2012. március 27. 11:32
  „a 6. képen rajzol a bácsi, na ott az út másik felén a zebra,
  ennyit kellett volna sétálni ezek szerint visszafelé....
  tény hogy jól elkapta a kocsival.
  Ha gyalogost büntetnek tilosban áthaladásért egyből jön a
  rengeteg mocskolódó komment (lásd kerékpáros büntetés).”
 • 12. kurbli 2012. március 27. 11:04
  „Van ott zebra mindkét irányban is, nem is olyan messze!
  De attól függetlenül, a gyalogos ha az úttesten van, még nem szabad elütni! Állást nem foglalok, mert nem tudom pontosan mi történt, és persze nem is a mi feladatunk.
  Én csak egyszer láttam gyalogost megbüntetni! A Vasvárin a plázánál futott át 3 suhanc, és majdnem a rendőrautó ütötte el őket. Na akkor az egyszer, és sem azelőtt, sem azután!
  Ellenben azt már többször láttam a város több pontján (Vasvárin, Szent István úton a Bisingernél, az Iparkamaránál, Szigetin stb) hogy a rendőr megállt a már úttest közepén tartó gyalogosnál, és figyelmeztette, hogy veszélyes, meg nem szabad, meg ott a zebra.....
  A gyalogos szép türelmesen végighallgatta, megígért mindent, és amikor a rendőr elment, gondolom jót röhögött magában, és másnap is ugyan ott sétált át. Na ennyit ér a figyelmeztetés!
  Ha a rendőr megkérte volna, hogy egy 10 ezressel támogassa kis hazánk állami bevételét, legközelebb nem is lenne olyan sok az az 50 méter séta a zebráig!
  De van ellenpélda is. Egy 80 körüli bácsi az Ipar úton leszállt a buszról 2 szatyorral, kampósbottal, és ott akart átmenni, de csak jöttek, és jöttek az autók. Megállt a rendőrkocsi, kék villogó be. Egy magas fiatal rendőr kiszállt, karonfogta a papát, elvette a szatyrokat, mire a bácsi feleszmélt, már el is kisérte a zebrához, átvezette, visszaadta a szatyrokat, köszönt, és elment! Ezúton is gratulálok a rendőrnek, szép, és nemes cselekedet volt!
  Kicsit elkanyarodtam.....

  Jobbulást, és kitartást kívánok mindkét résztvevőnek, a kommentelőknek pedig balesetmentes közlekedést EMBEREK, FIGYELJÜNK, ÉS VIGYÁZZUNK EGYMÁSRA A KÖZLEKEDÉSBEN (is)!”
 • 11. Lobbo71 2012. március 27. 10:35
  „46 méteres fékút? Az egy ilyen autónál kb. 95-100 km/h-s sebességet jelent. Ez nem a gyalogos hibája volt, ezért az autós lesz a felelős, ugyanis ez akkora mértékű gyorshajtás, ami már akadályozta a gyalogost az észlelésben. Nem egy ilyen eset volt már, mindig az autóst hozták ki hibásnak. A gyalogos az úttesten bárhol átkelhet, ha nincs a közelben gyalogos átkelőhely, így nem tilosban ment át, mert én a képen nem látok zebrát.”
 • 10. pindla 2012. március 27. 09:48
  „Biztosan hibázott a gyalogos, de nézzük meg a képen, mekkora fékútja van a kocsinak, hogy mekkora sérülés keletkezett, és hogy végül hol állt meg. Biztosan nem 50-nel haladt. Éjszaka volt, üresek az utak, biztosan csapatta neki, ahogy ezt ilyenkor szokás.”
 • 9. zsolti78 2012. március 27. 09:47
  „5. DON!
  Igen ahogy az előttem szóló is írja, büntethető a gyalogos tilosban átmenetele! Volt már rá példa!”
28 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kisalföld túrák: séta a Fertő-melléki dombságon Soprontól Nagycenkig

A kirándulás során lehetőség lesz a nagycenki Széchenyi Emlékmúzeum, vagy a Vasúti Múzeum… Tovább olvasom