Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Gyalogost gázoltak a zebrán Győrben

Győr - Kedden az esti órákban ütöttek el egy gyalogost Győr belvárosában.
A révfalui híd lábánál lévő zebránál haladt át a középkorú nő, amikor egy személygépkocsi elütötte. Az elsődleges vizsgálatok szerint az asszonynak a lába törött el, a mentők a kórház baleseti ambulanciájára vitték.

Fotó: K. Cs.
Fotó: Krizsán Csaba


Fotó: K. Cs.
Fotó: Krizsán Csaba
Az eset kapcsán érdemes felhívni a gyalogosok, de legfőképp a járművezetők figyelmét arra, hogy a rossz látási viszonyoknál (sötét is volt, esett is az eső) óvatosabban kell hajtani a város forgalmas szakaszain.

Olvasóink írták

93 hozzászólás
 • 93. viryg 2009. december 06. 14:41
  „Kurvára okos itt mindenki hogy ti miért nem kaptatok még Nobel díjat? vagy legalább egy katedrát valamelyik menő egyetemen.
  Okostojások”
 • 92. oPTiKa 2009. december 05. 00:17
  „A sok okosnak, aki azt mondja, hogy a zebrán a gyalogosnak meg kell győződnie, hogy az autósok megállnak-e:
  Autóval ti is meg szoktátok várni, amíg a jobbkezes utcában balról elmegy előttetek a nyerges vontató? Ha elenged, megköszönitek? A KRESZ szerint ugyanaz a szituáció...”
 • 91. oPTiKa 2009. december 05. 00:12
  „@viiryg: Ha a lelépés féktávolságon belül van, akkor az autós túl gyorsan hajtott... Olvasd el a KRESZ-t, elég egyértelmű.”
 • 90. viryg 2009. november 15. 14:17
  „a nyugdíjasoknál nagyobb kritizáló nincs, ők mindenért lázadnak. Egyébként senkit nem akartam megbántani. Ha mégis megbántottam valakit természetesen elnézést kérek.”
 • 89. fortuna54 2009. november 15. 13:50
  „viryg.Látod,mostmár tudom,csak üres hözöngö vagy. Én egy hözöngöröl mondtam véleményt.Én pedig egy nyugdijas ember vagyok,aki nem szereti,az idösek ellen kritikákat.”
 • 88. viryg 2009. november 14. 18:28
  „Aki engem kicsit is ismer tudja hogy a légynek sem ártanék, amiket írtam csak üres hőzöngés. Az hogy ti meg ismeretlenül milyen véleményt alkottok, az engem nem izgat.”
 • 87. viryg 2009. november 14. 18:24
  „Köszönöm a kedves hozzászólást fortuna. Én sosem szóltam,tettem rosszat neked úgyhogy nem értem a kironhanásod. de nem is érdekel. L***”
 • 86. fortuna54 2009. november 14. 17:22
  „80-as.Bizony annyi sok kilométer után,már megérdemelnéd a kenyszerzubbonynt. Ahogy beszélsz embertársaidrol,ez nagy müveltségre mutat.Nem lenne ideje nyugdijba menned/”
 • 85. hellboy780917 2009. november 14. 12:59
  „kedves viryg. aki ismer, tudja, hoyg a kioktatás messze áll tőlem. de ha hiányosságokat érzel kresz tudásodból, amir rá is világítottam, akkor kérlek pótold, mert a dezinformálással amit csináltál itt, azzal több olvasót is meg tudsz téveszteni... és az nem jó. ;)”
 • 84. Imcsi 2009. november 14. 08:19
  „Rossz nézőpontból alkotott kifejezés, hogy "féktávolságon belül lépett le a zebrára"!”
 • 83. Imcsi 2009. november 14. 08:15
  „"Mennek lehajtott fejjel mint a homályökör, körül sem néznek, ha elengeded őket mégcsak nemis intenek hogy kösz mert töktermészetes."
  Te- ha elsőbbséggel rendelkezel-szoktál inteni, hogy kösz azoknak akik megadják neked az elsőbbséget?”
 • 82. viryg 2009. november 13. 20:44
  „<moderálva>”
 • 81. viryg 2009. november 13. 20:43
  „ja
  ha a lelépés féktávon belül van akkor miven mi okosok?”
 • 80. viryg 2009. november 13. 20:38
  „hellboy780917!
  Én nem árasztok semmit. Marhaságot meg főleg nem, csak a személyes tapasztalataimat írtam le amit a kisalföld, jóindulatú szerkesztősége moderált hogy mit is csinálnék a kereszteződésben előttem kepesztő kisnyugdíjassal. Azt ne mondanám hogy áthajtanék rajta fékezezés nélkül mert azt megin tcsak moderálnák, másrészről meg nem vagyok ennyire brutális csak mondom. Persze had menjen előttem hisz nyugdíjas az anya meg tolja ki elém féktávolságon belül a babakocsit úgyis engem meszel el a yard. Na mind1 sok tízezer km, meg rutin után biztos én vagyok a hülye nem az akinek fogalma sincs a KRESZRől meg a járművezetésről. Remélem a Kisalföld ezt is minél előbb moderálja és ez nem szít újabb nézeteltéréseket. De legalább az írásaimat elolvassák.
  KÖSZÖSZÖNET a Kisalföld dolgozóinak, és olvasóinak!”
 • 79. humer 2009. november 13. 19:02
  „Azért érdemes a gyalogosnak vigyáznia a zebrán, mert Magyarország az egyetlen hely a világon (no jó talán még Burma) ahol 100 ezer forintot fizet a gyalogos, ha elütik a zebrán. Szerintem a golfos is nyugodtan fellebezhet ha valaki elitéli.

  http://sonline.hu/somogy/kek-hirek-bulvar/gazolas-a-zebran-szazezret-fizet-az-elutott-no-259001

  Kedvencem hivatalosnak tűnő emberektől: "a gyalog féktávolságon belül lép zebrán a kocsi elé"”
 • 78. Dwatson 2009. november 13. 18:22
  „A srác döntött "satufék" egy 26 éves golffal. Eredmény könnyebb sérülés.
  A KRESZ szabályai nem így kell megközelíteni a gyalogos átkelőhelset,pláne nem este,esőben!”
 • 77. Hunicum 2009. november 13. 08:07
  „Annál a kereszteződésnél az egyik probléma az, hogy nincs rendesen kivilágítva, a gyalogosok azt hiszik, hogy az még mindig sétálóutca. Esős időben meg a jobb oldali ablakon nincs ablaktörlő. A vízcseppektől nehéz észrevenni a sötét öltözetben lévő gyalogost. Nagyon- nagyon oda kell figyelnünk nekünk autósoknak, mert végződhetett volna sokkal rosszabbúl is, és akkor több családot és magunkat is tönkretesszük egy egész életre!”
 • 76. Goldmund 2009. november 12. 21:16
  „Régebben úgy volt (nem tudom, most változtattak-e rajta), hogy a zebrát az autós csak úgy közelítheti meg, hogy mindenképp meg tudja adni az elsőbbséget a gyalogosnak. Viszont a gyalogos csak akkor léphet le, ha meggyőződött ennek veszélytelenségéről.

  Egy privát vélemény: sokat számít, hogy egyértelműen lássák rajtad, mit akarsz tenni.
  Az egész ott kezdődik, hogy közlekedési ismereteket kéne az általános iskola mind a 8 évében tanulni. És nemcsak a szabályokat magoltatni, hanem ilyen helyzeteket elemezni, viselkedéskultúrát tanítani, hogy beleképzeld magad a másik helyébe, hogy tudd, egy adott helyzetben várhatóan hogy viselkedik egy gyalogos vagy egy autós. Sajnos ma sok ember úgy közlekedik (autóval is, gyalog is...), mintha a puszta közepén egyedül lenne.”
 • 75. hellboy780917 2009. november 12. 20:40
  „viryg: nem. miért vonnák be? feleségemnek volt egy szinte hajszálra pontosan ilyen esete pár éve. a rendőr még meg is mondta aki helyszinelt, hogy valszeg igaz amit mondott, pár méterre volt már a néni a zebrától, eső, sötétség, stb... de mivel gyalogos átkelőhely környezete, hiába "ugrott" ki elé, akkor is ő a hibás a kresz szerint, így őt büntették meg (feleségemet...)

  továbbá azt a marhaságot se áraszd, hogy nincs elsőbbsége a gyalogosnak... zebrán minden esetben neki van elsőbbsége, olvasd el az újításokat, már a szándéknak is elsőbbsége van!”
 • 74. viryg 2009. november 12. 18:39
  „AHA!
  Ebben tökéletesen igazad van. Én is sokat közlekedem autóval győrben és mindig nagy gonddal figyelek a gyalogosokra. De főként a nyugdíjaok, meg a nők a veszélyesek, veszélyesebbek mint a gyerekek. Mennek lehajtott fejjel mint a homályökör, körül sem néznek, ha elengeded őket mégcsak nemis intenek hogy kösz mert töktermészetes. A KRESZ könyvekben a "DYNOMEN- helyzet" szót a labdázó vagy egymást löködő gyerekekkel magyarázzák, én inkább átírnám babakocsis anyák meg úton bicikliző nyugdíjasokra. <moderálva>”
93 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Égiek fogásza - In memoriam Szőcs József

Vágyairól kérdezte a Kisalföld újságírója 1994 januárjában Szőcs Józsefet, a győri fogászt, aki… Tovább olvasom