Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Gyalog jár-e Balogh József? Online interjú Győr korábbi polgármesterével - videó

Balogh József, Győr korábbi polgármestere volt a kisalfold.hu vendége szerdán: online interjú többek közt a Dunakapu téri mélygarázsról, az Audiról, a szocialisták jövőjéről.


11 óra 54 perc

Az online interjú véget ért Balogh Józseffel. Köszönjük Olvasóinknak a remek kérdéseket, szép napot Önöknek! 


Balogh József a Kisalföld győri szerkesztőségében - fotó: Cseh Róbert.
Balogh József a Kisalföld győri szerkesztőségében - fotó: Cseh Róbert.


A Vokiról és a Vagongyárról

- Ön szerint ki lesz a köztársasági elnök?

- Engem is érdekel ez a kérdés, de erre igazán Orbán Viktor miniszterelnök úr tudna válaszolni.

- Arról mi a véleménye, hogy a Nemzeti Vagyonkezelő 8,1 milliárdért felvásárolta a vagongyári részvényeket?

- Minden ezt kísérő ellenvéleményt figyelembe véve, helyeslem ezt a döntést.

A Rába hosszútávú jövője csak állami tulajdonba vétellel biztosítható, csak arra kell vigyázni, hogy nehogy fideszes kifizetőhellyé váljon.

A Rába jelenlegi termékszerkezete hosszabb távon nem tűnik tarthatónak, s az állami tulajdonba vétel mellett termékszerkezet-váltást is szükségesnek tartanék. Ezt a stratégiát nyilván a Rába vezetésével és állami döntéssel kell megalapozni.

- Mi a véleménye "Voki-iskola" és az alapítvány vagyonszerzéséről és -vesztéséről? Valamint arról, hogy 81 pedagógus még mindig várja illetményét, miközben az alapítvány vezetője vígan éli életét?

- Sajnálatosnak tartom, hogy a város és a megye oktatási sokszínűségét biztosító egyik legnagyobb vállalkozás fizetésképtelenné vált és tönkrement. A részletesebb okokat nem ismerem, de azt tudom, hogy sokan nyertek itt olyan végzettséget, amelyet itthon és külföldön is tudtak hasznosítani.

Amennyire az alapítvány vagyonszerzését ismerem, az előbb említett célokra számos használaton kívüli ingatlant hasznosítottak akár a Rábától, akár a Ferrovilltól, akár bezárt iskoláktól.

Nem okoz örömöt senkinek a cég tönkre menetele, különösen nem az ott dolgozóknak, akik mind jól képzett szakemberek, s remélhetőleg állami, önkormányzati segítséggel további boldogulásukat megtalálják. 

MSZP vs. DK: "adják vissza mandátumukat" 

- Szeretném megkérdezni Balogh úrtól, hogyan értékeli az MSZP kettészakadását Győrben? Ön szerint le kellene-e mondania a DK-s Molnár Csabának az MSZP-s listán szerzett megyei képviselői mandátumáról? Éppúgy Neupor Zsolt volt MSZP győri elnöknek, aki ugyancsak Gyurcsány-párti lett, és a városi képviselőtestület tagja?

- A szétválásnak részben ideológiai, részben személyi okai voltak. Mi, akik maradtunk, a baloldai jelleg, a bérből és fizetésből élők erőteljesebb képviseletét tartjuk szükségesnek.

A piac mindenhatóságát biztosító liberalizmustól elhatárolodunk. Ezért úgy látjuk, hogy akik a választáskor MSZP-s színekben indultak, s s most DK-s színekben politizálnak, adják vissza mandátumukat.


- Van-e morális válság a győri MSZP-ben, mert a tagság és a szimpatizánsok úgy látják?

- Morális válság a győri MSZP-ben nincs. Senki ellen vizsgálatot nem folytattak, s vádat nem emeltek. A szétválás tagadhatatlanul nehézségekkel járt, de mára úgy érzem, hogy rendeztük sorainkat.

A helyi MSZP vezetését átszerveztük, további folytatás következik.

Ki lesz az MSZP polgármester győri jelöltje 2014-ben?

- És vajon lesz-e esélye az MSZP-nek akár csak megszorongatnia is Borkai Zsoltot 2014-ben a polgármesteri címért folytatott versenyfutásban úgy, hogy nincs egyetlen potenciális városvezető-jelöltje sem? - Vagy majd megint elindítják Kun Andrást?

- Másik olvasói kérdés ebben a témában: úgy látom, hogy Borkai Zsoltot jelenleg is csak Ön tudná legyőzni 2014 őszén, viszont nem hiszem, hogy Ön bármikor újra komoly politikai szerepet vállalna.

Ön szerint kinek van esélye Borkai Zsoltot váltani a polgármesteri székben? Az MSZP-frakció munkáját milyennek ítéli a győri közgyűlésben? Szerintem Kun Andrást leszámítva súlytalan a szocialisták frakciója.

- Komolyabb politikai terveim már nincsenek, de a helyi közéletből teljesen nem vonulok ki, s a háttérben kívánok maradni.

Optimista vagyok, a jelenlegi állapot nem fog örökké tartani, a kormányzati kudarcokkal szembeni ellenszenv előbb-utóbb megteremti a szembenállást, s a megfelelő embert. Vannak a sorainkban és a szimpatizánsaink között többen olyan személyiségek, akik ennek a lehetőségét hordozzák.

- Tényleg érdekelne, hogyan látja Balogh úr a baloldal jövőjét Győrben? Nem érzi felelősnek magát, hogy nem sikerült egy potenciális utódot kinevelnie?

Hogyha MSZP-ről beszélünk, még mindig Balogh József a mértékadó Győrben, mert a fiatalokról jobb nem beszélni, Kun és Eredics politikai hullák, Hegyi folyamatosan összekacsint a jobboldallal, ez a Karcagi-Mészáros meg egyértelműen vállalhatatlan, antipatikus személyiség.

Még emlékszem, amikor 2006-ban szóba került Kadler Gusztáv neve. Ilyen formátumú, népszerű és nem megosztó embereket kellene keressenek, nem olyan arcokat, akiket ledob magáról a választási plakát is. Lesz ilyen emberük, Balogh úr, vagy csak az emlékeikből fognak élni, mint a magyar labdarúgás?

- Lehet, hogy felelős vagyok a jövőt illetően, de kérem, vegye figyelembe, hogy mind a jelöltállítás, mind pedig a jelöltek győzelme szavazás útján történik.

A belvárosi üzletekről 

- Belvárosi vagyok idestova 40 éve. De nem csak itt lakom, itt is van üzletem. Az elmúlt években győri politikája az üzletünk lassan a csőd szélére kerül, mert teljesen eltűntek a vevők.

Különösen igaz ez, amióta megszüntettek több száz parkolóhelyet, illetve elköltöztették a piacot. (én még azon szerencsések közé tartozom, aki képes a tartalékaiból vegetálni. De a belvárosban lassan minden 3. üzlet tönkremegy.

Elég csak a kiadó táblákat megnézni). Ugyanakkor lassan az egész belváros - főleg nyáron - ingyen cirkusz lesz. Sokszor éjszakába nyúlóan megy a dajdaj, nem lehet pihenni.

Tavaly volt olyan nyári hétvége, hogy csütörtöktől vasárnapig minden este 11 utánig dübörgött a zene. Önnek mi a véleménye erről? Tudja-e, hogy ezek a rendezvények mennyibe kerülnek a városnak? Mit tudunk csinálni, mint lakók, és mint üzlettulajdonosok?

- A hagyományos belvárosi üzletközpont helyzetében valóban javítani kellene. Bérleti díj kedvezményekkel, parkolási díjcsökkentéssel, vagy akár időnkénti ingyenessé tételében.

A Dunakapu téri piacot vissza kell állítani eredeti helyére; az ilyen piacok külföldön is mindenhol a városközpontban vannak. A zajos belvárosi rendezvényeket este 10 óráig kellene korlátozni (ez 2006-ig így is volt).

Tudomásom szerint a város az idegenforgalmi célú rendezvények támogatását többszörösére emelte, nagysága körülbelül 150-200 millió forintra tehető. Ennek jelentős része megtérül.

Mivel tölti a mindennapokat Balogh József?


- Azt szeretném kérdezni, hogy Balogh Jóska még mindig gyalog jár?

- Természetesen. Az én nevem Balogh, azért járok gyalog. Meg azért, hogy lássak a városban, meg hogy ne hízzak el, meg drága a benzin.

Sokszor emlegetjük ismerősök körében - s reméljük jól van!

- Először is azt szeretném kérdezni, hogyan telnek a mindennapjai, mennyit foglalkozik a közélettel?

- Köszönöm kérdését, tényleg jól vagyok. Sokrétű tevékenységgel foglalom el magam, ház körüli és kerti munkák, olvasás, sportolás, no és természetesen egy kis politika a háttérből.

Jelenleg öt unokám van, most van úton a hatodik, velük is foglalkozom.


A Dunakapu térről és a mélygarázsról

- Szeretném nagyon tudni, hogy Önnek mint igazán hozzáértőnek, mi a véleménye arról: jó irányba megy-e a város fejlődése?

- Győr évszázadokon keresztül mindig is a hazai városfejlődés élvonalában járt. Így volt ez a mi időnkben is, s így van ez most is. A jelenlegi városvezetés él az adotságokkal és az elődök munkájából származó, fakadó előnyökkel.

Örülök annak, hogy a város fejlődése érzékelhető most is, annak pedig még jobban, hogy ennek megalapozásához mi is nagyban hozzájárultunk, s a Gyurcsány- és Bajnai-kormány is.

Győrött azért más a helyzet, mint az ország más részén, ezt se felejtsük el.


- Nem tartja-e bűnnek, ami a Dunakapu téren történik?

- A városban nagy vitát kiváltó Dunakapu téri átalakítások jogos kritikákat is tartalmaznak. Először is az erre szánt összeg messze nincs arányban a tér használhatóságával. Ezen túlmenően közlekedési koncepciójában nem jó, az egyéb használhatóságban korlátozott.

Kifejezetten hiba, sőt bűn, ha nem kerül vissza a hangulatos piac. A térszín alatti garázs rendkívüli költségigénye miatt elhibázott, mind a megépült út, mind a tervezett garázs árvízveszélyes területen van, s ezekkel még sok probléma lesz.

A tervezett szobor és emlékmű áthelyezések semmivel sem indokolhatóak, ha csak azzal nem, hogy ezek az előző városvezetők idejében állíttattak.

A Duna-híd forgalomszervezése nem jó, a díszkivilágítás elhagyása érthetetlen, a kerékpáros forgalmat biztosító volt gyalogjárda közlekedési táblaerdeje, csúnya biztonsági korlátai és terelői elképesztően csúnyák egy Európa-díjas belváros szélén.  

- Ön megépítené-e a mélygarázst a Dunakapu térre? Ha nem, milyen módon orvosolná a belváros parkolási gondjait?

- Az előző válaszomból egyértelműen következik, hogy a Dunakapu tér alá nem terveznék parkolót. Keresnék helyet egy újabb parkolóház építésének, továbbá rugalmasabbá tenném a parkolási díjak rendszerét.

Konkétan lényegesen csökkenteném az 1, maximum 2 órás parkolás díjait a belvárosban.
 

Hányas érdemjegyet ad Balogh József a Borkai-érának?

- Egytől tizes skálán hányasra értékeli a jelenlegi városvezetés munkáját? Ön mit tenne másképp, ha még mindig Ön ülne a polgármesteri székben?

- 10-es skálán ötösre tudom értékelni a jelenlegi városvezetés munkáját. Ahogy 2006-ig is gyakorlat volt, a városvezetésben nem nyomnám el az ellenzék munkáját. Bizottsági elnöki, alelnöki és alpolgármesteri posztot is felajánlanék az ellenzéknek, ahogy 2006-ig ez jól működött.

A városházán nem lennének főosztályvezetők, sem kabinetfőnök. Nem csak névleg lenne a városházán közbeszerzési csoport; jelenleg ezeket a feladatokat gyakorlatilag Budapesten intézik. Ki tudja miért?

A városfejlesztésben több gondot fordítanék utak, járdák felújítására, építésére, többet az oktatásra és a pedagógusok megbecsülésére, s a Széchenyi Egyetem ösztöndíjalapjának bővítésére.

Megtartva a jelenlegi városvezetés kis- és közepes vállakozásokat segítő támogatási rendszerét hatékonyabban kiállnék az Audi logisztikai központjának Győrbe telepítése mellett.
 

- Kíváncsi lennék, hogy tartja-e a kapcsolatot Borkai Zsolttal? Ha Győr polgármestere szakmai segítségét kérné bármilyen ügyben, mit tenne, segítene-e neki?

- Borkai Zsolttal eseti és korrekt a kapcsolatunk. Pozitívumként értékelem, hogy elhamarkodott politikai nyilatozatokat nem tesz, a divatos fideszes szólamok ismételgetésétől többnyire tartozkodik.

Szakmai segítségét tőlem az utóbbi években nem kér, de úgy gondolom, hogy erre nagyon nincs is szüksége.

Ha esetleg mégis ilyen igénye lenne, akkor természetesen kifejteném a véleményemet, de ha nem, akkor sem neheztelnék.


Az Audi iparűzési adóból származó milliárdjairól

- Az Audi iparűzési milliárdjait mire fordítaná Győrben? Ez már csak azért is érdekel, mert ugyan az Ön korszakában még nem fizetett iparűzési adót az Audi, de már akkor sem kellett volna szerintem olyan takarékos várospolitikát folytatni, mint Ön tette.

- Az Audi 2008-ig valóban nem kellett hogy iparűzési adót fizessen, de kérésünkre számos városi célű fejlesztésben pénzügyileg segítettek - utak, sportlétesítmények, péri repülőtér, egészségügyi, oktatási és szociális fejlesztések vonatkozásában -, illetve volt, hogy adóelőleget fizettek.

2012-ből visszatekintve a 2008-ban kitört világgazdasági válságra, úgy látom, hogy a 2006-ig folytatott pénzügyi politika a többi város önkormányzatához képest nem adósította el Győr, vagyis helyes, célszerű és indokolt volt. Ezt az utólagos történések egyértelműen igazolják.

Az Audi iparűzési milliárdjaival kapcsolatos válaszomat előbb már megtettem két kérdéssel feljebb; ezt annyiban egészíteném ki, hogy az egészségügyi fejlesztések hangsúlyos szerepet kapnának ebből az összegből.


Miért nincs szép vásárcsarnok Győrben?

Önnek két "hibát" tudunk fölróni a város élén töltött időkből.

- Nem épített várost elkerülő utakat. Ettől szenved naponta több ezer ember még évtizedekig. Reményünk sincs már a változásra! A Fehérvári út, Szigethy Attila út, Ipar utca szinte élhetetlen, miért jutottunk el eddig?


- A kérdés számomra nem egészen érthető, hiszen a három, valóban forgalmas út teljes egészében belső forgalmat bonyolít le. A várostól délre nem messze elmenő M1-es autópálya, vagy valamilyen más elkerülő út ennek csak elhanyagolható töredekét vezetné el más útra az akkori felmérések szerint.

A rendezési tervben szereplő, ún. keleti tehermentesítő út megépítéséhez központi pénzügyi forrásokat kell biztosítani, mivel ezt Győr városa sem akkor, sem jelenleg egyedül nem tudja megfinanszírozni.

Sajnos, a gépjárművek számának növekedéséből adódó forgalmi terhelés a városból kivezető utakkal alig-alig csökkenthető.   

- Nincs ennek a gazdag városnak egy kulturált vásárlásra alkalmas csarnoka. Mindig irigykedem, ha Nagykanizsán járok. Önnek ez miért nem jutott eszébe?

- Először is: örülök, hogy kérdésében dicséri a szülővárosomat. A felvetésével teljes mértékben egyetértek. A mi időnkben kerestük is erre a megoldást - elsősorban Marcalvárosban -, de megoldani nem sikerült.

Megjegyzem: anno fideszes javaslatra mi biztosítottunk e célra területet Marcalvárosban, de az utánunk követő ciklusban a fideszes városvezetés visszavette ezt a területet.

Azt tudom javasolni, hogy ez ügyben biztassák kicsit a jelenlegi városvezetést.

Balogh József megérkezett győri szerkesztőségünkbe, az online interjú hamarosan kezdődik. Kérdéseiket, felvetésiket továbbra is küldhetik az online@kisalfold.hu e-mail címre, illetve a kommentek közé is beírhatják.

Előzetes

Olvasóink Balogh Józsefnek feltett kérdéseiket és felvetéseiket az online@kisalfold.hu e-mail címre küldjék el - kérjük, a levél tárgyában tüntessék fel a győri politikus nevét -, vagy írják be a kommentek közé.


Balogh József visszavonult ugyan a politikától, de elfogadta meghívásunkat, s szívesen mondja el véleményét Győr jelenlegi helyzetéről, az aktuális közéleti témákról.
Balogh József visszavonult ugyan a politikától, de elfogadta meghívásunkat, s szívesen mondja el véleményét Győr jelenlegi helyzetéről, az aktuális közéleti témákról.
 

Olvasóink írták

42 hozzászólás
 • 42. háté 2012. április 12. 20:04
  „39. peet2 2012.04.11. 20:33
  A Dunakapu tér látványtervét láttad? - a a bástyát a piarccal, a régi házakkal? -amit, ti narancsos-ködben ténfergők tönkre akartok tenni, néhány idegen újgazdag kocsitárulójáért?
  Igaz minden zsebre megy, dagad - a mi-zsebükből, ami kiürül.
  A Jedlik híd? - bizony megépült, de a mocskos háttér az ne lenne, hogy jutnál el a milliárdos "csodákpalotájába"?”
 • 41. Julianusz 2012. április 12. 08:14
  „Egészségügyi sétára, nomeg talán a vc-re biztosan gyalog jár, de a garázsában ott lapul a többmillás járgány. Szegény valószínű nem anyagi kényszerből megy gyalog ahova így megy, mert autója nemlévén ne tudná megfizetni a tömegközlekedést.”
 • 40. acsali 2012. április 11. 20:59
  „Ha belegondolok, ránézésre úriember, holott elvtárs.”
 • 39. peet2 2012. április 11. 20:33
  „Na erről a kérdezési lehetőséget elbuktam.,
  pedig lett volna kérdésem bőven..,,
  Nádor aluljáró a Kisalföldben megjelent látványterv szerin csak a fele épült meg...
  Egyetemi csarnok 5-6 ezer férőhelyes létesitményéből lett egy másodlagos "tornaterem"
  A Győrt elkerülő északi ut Likocsig mütárgyakkal elkészült ,csak tovább nem miért..
  Ez mind nem csak a Fidesz és a mostani város vezetés számlárája irható!!!!
  Ja és az utolsó Ipar ut és "szigetközi -hid " megépitése???A Jedlik ellenében"/röhej hogy a xxi századbab bölcse lőre látással 2xegysávos hidat épitenek és még büszkék is rá!”
 • 38. háté 2012. április 11. 19:37
  „Nem kedveltem /most sem/ a komcsikat, BaloghJóskát sem, - sőt, nagyon pökhendi tudott lenni,
  - de, ahogy ezek a narancsosok "kinevelkedtek" mellettük, hát az minősíthetetlen.B.Zs. polgármester és pénzelherdáló, nagy-zsebes bandája, amit csinál, az katasztrófa.
  Még, hogy Balogh pökhendi? - a narancsos, kinek többször kampányoltam, képviselőm, - meg sem ismer!

  Amit meghagytak a századok, benne a komcsik, Balogh-ék, - a BoBo. -Kft lerombol, és ezt mind az "érdekünkben" teszi.
  Mert a múltat végképp eltörölni, - ezt tanulták otthon!”
 • 37. habitus 2012. április 11. 18:13
  „Szabra, és most nincsenek öngyilkosok?egyre több van , most jobb?”
 • 36. Mankapunka 2012. április 11. 18:05
  „Pedig én többet járok abba a házba,amelyikben találkoztunk. Tény,hogy nem most volt,hanem már 2 éve.”
 • 35. Rolee76 2012. április 11. 17:50
  „32. drKotász!Nagyon jó lenne ha más problémáját nem kezelnéd cinikusan!!!Nem tudom te hogy fogsz rinyálni ha a drága fityeszes haverjaid elveszik a te munkád is!!!A hazug kormány 1millio új munkahelyet ígért nem 1millio új munkanélkülit!!!”
 • 34. abszurdisztán 2012. április 11. 17:05
  „Nem értem,miért kell Baloghgal foglalkozni... lejárt az ideje, ne ő akarja a szocikat irányítani a megyében....tessék ezt tudomásul venni és elvonulni horgászni Stipivel együtt....:))”
 • 33. jóhatudod 2012. április 11. 16:34
  „Hát igen,megköszönöm a" Woki "-van kapcsolatos kérdésemre a választ !NEM SIKERÜLT KIUGRASZTANI A NYUSZKÓT A BOKORBÓL ! Igazi maszopos,balogjóskás választ kaptam ! Pedig a vezetése alatt lett átjátszva a az épület és az 1/3- s részvény ! Sajnálja azt a" kiváló oktatási " rendszert ami tönkretette a kis falusi iskolákat, és sok tanárembert akik hittek a hazugságoknak és sok év munkájának gyümölcsét vesztették el,akiknek ráment az egészsége és anyagilag csődbe jutottak !/volt aki öngyilkos lett ! / Ezek a megvezetett emberek még ma is várják a munkabérüket amiért MEGDOLGOZTAK ! Az meg aki tönkretette őket röhög a markába átmentette a másik alapitványba amit lehetett !
  És ezeket sajnálja a baloghjóska ! Nagyon jó hogy eltűnt a süllyesztőbe a maszoppal egyetembe !!”
 • 32. drKotász 2012. április 11. 16:25
  „11. Rolee76
  Majd Balogh elvtársúr, intéz neked melót azt minden szép lesz.”
 • 31. Szabra 2012. április 11. 15:33
  „28.habitus!

  Igen, igen! Nagyon sokat tett Balogh elvtárs - nem csak a városért, hanem - az országért is!Neki is köszönhető , hogy Bajnai elvtársnak 20 milliárd $ -t kellett felvenni a jónevü I.M.F.-től amiért minden Isten-áldotta napon és minden egyes magyar embernek 720.-Ft-ot kell fizetnie azért az öntetlen segítségért, amit a pártja és benne Balogh et. is kegyeskedett nékünk megadni!!!!!!”
 • 30. embertelen 2012. április 11. 15:28
  „27.Mankapunka Ha neked nem köszönt Balogh úr a lépcsőházban, akkor jól tette, mert a hozzászólásaid alapján neked én sem köszönnék!”
 • 29. habitus 2012. április 11. 15:23
  „ma olvastam a kisalföldben ,hogy a szemét dijat megint emelik, pedig nem MSZP- s polgármester van.Soha nem felejtem el amikor a fideszes aktivisták aláirást gyüjtöttek a közüzemi dijak miatt, amiota ők vannak 4x emelték a közüzemi dijakat,akkor hogy is van ez?”
 • 28. habitus 2012. április 11. 15:20
  „Érdekes,Nekem m indig köszönt akárhol találkoztam vele Mankapunka, jó régota ismerem Őt még a keksz gyárból az pedig a 70 es években volt amikor ott dolgozott.nem kéne már támadni Őt, sokat tett Ő is Győrért”
 • 27. Mankapunka 2012. április 11. 13:02
  „Balogh úr!!!! Legközelebb,ha bemegy egy lépcsőházba,akkor köszönjön,ha már van bent valaki.

  Érdekes,hogy mindenki nagyra értékeli magukat,pedig ugyanolyan halandók,mint mi. Csak nem tudom,mitől lehet ezt az érzést megszerezni.”
 • 26. ekkenekepen 2012. április 11. 12:41
  „20. jóhatudod 2012.04.11. 11:16
  Meg adalékként az előző mondókámhoz.
  Szóval elmondom, hogy volt annak a diliháznak egy majd 30 éves ikarus 211-ese, az a ifa motoros szar, közismert tény volt, hogy a műszakit végig levelezőn kapta meg, futóműve már rég nem volt, a rozsda között alvázat is lehetett találni elvétve, a KPM-esek szóltak, hogy a saját érdekében ne menjen ki a megyéből vele senki, csak hogy a szülők tudják, ilyen ronccsal cipeltek éveken át egy osztályra való gyereket néha nem kis távokra. Az csak a vezető tehetségén múlt hogy sose volt ebből baj, gyanítom azóta már rég bezúzták azt a romot.”
 • 25. ekkenekepen 2012. április 11. 12:28
  „20. jóhatudod 2012.04.11. 11:16
  Nem akarok itt összeesküvés elméleteket gyártani, meg rágalmazni, de az Ottó ´bának voltak jó kapcsolatai magas körökkel, megfelelő emberekkel, nem véletlen hogy annakidején a cég mélyrepülése alatt (illetve egy konstans vegetálás volt az egész) megkapta a pro urbe díjat, amit mások jóval sikeresebb cégvezetés után se, aztán az teljesen nyilvános információ hogy ugyanez a cég működtette a téti művházat és mellette egy varrodát ami tanintézmény cím alatt kétséges minőségű ruhadarabokat gyártott és adott el jó pénzért, a cégnek már 6 éve is körbetartozásai voltak a szolgáltatók fele, az is nyílt titok, hogy ott 3 havonta a fél oktatógárda lecserélődött, aki 6 hónapig bírta ott az már öreg csókának számított, a vezetés kőkemény dilettanizmust mutatott, a dirigátorok egytől egyik ottóbá haverjai voltak, tipikus jókáder kategória, a hülye mindenhez, de legalább a többit is magával rántja a hülyeségbe kategória, (és természetesen nem egy már aktív nyugdíj mellett voltak ott, pl az ex-műszaki igazgató, aki ahelyett hogy otthon szórta volna a bolsevik kényszerképzeteit, hülyeséget hülyeségre halmozott) sokan elmondás után se hinnék el amik ott folytak, fizu elmaradás stb teljesen általános volt már akkor is, aztán 3 havi fizetésmegvonás után mindenki lelépett egyszerre.

  Persze én megértem az azóta ettől a mételytől megszabadult iskolák tanárait, hogy összesen kb 100 millióval lóg nekik ez a fattyú, de vannak még így jópáran, a vagongyári dolgozóknak is jópárhavi bért nyeltek be a vezetők mielőtt végleg csődbe ment, valakinek majd félmillió volt a mínusz, mire sikerült helyet váltania, és mégis letett róla hogy majd behajtja, kár az idegeskedésért. Önök se fogják tudni behajtani, mert ahhoz a cégvagyont kéne pénzzé tenni, a tulaj egymaga maszek pénzével nem felel ezért a balhéért, és ehhez legalább egy nyert munkaügyi per kéne ellen.”
 • 24. reális 2012. április 11. 12:08
  „Borkain kívül szintén politikai hulla az összes fideszes garnitúra! Azzal ,hogy ők kormányoznak természetes mindent megtehetnek. De reméljük minden ember sorsa kicsit javul, és a politika hullák megkezdik a feltámadást!”
 • 23. ekkenekepen 2012. április 11. 12:05
  „14. bezsofi 2012.04.11. 10:12
  mennyi most a lakbér, Zsófi? Szerencsére én már nagyon rég nem látok ebbe bele.
  Amúgy ha pl eszembe jutna a győrszoltól egy garzont igényelni, vajon hány év alatt utalnák ki nekem? Na itt kezdődnek a gondok.”
42 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Civitas: kell a mélygarázs Győrben

A régészeti leletek rongálása nélkül megépíthető a Dunakapu téri mélygarázs - állítja az Arrabona… Tovább olvasom