Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Gyakori a kábelképrablás

A kábeltévés hálózat ellenőrzése során a vizsgált háztartások 20 százalékánál találnak a szolgáltató szakemberei visszaéléseket. Nem csak a villany- és a gázvezetékek illegális „megcsapolása" jelentős Győrben, csak a feketén kábelezőkről kevesebb szó esik. Szept. 6-i számunkban jelent meg annak az olvasónknak a levele, aki a feketén kábeltévézők ellen emelt szót.
Bercsényi Péter
Véleménye szerint a szolgáltatónak keményen kellene büntetnie azokat, akik illegálisan veszik igénybe a jeltovábbítást, vagyis olyan csatornák műsorát nézik, amikért nem fizetnek.
Bercsényi Péter, a Kábeltelevízió Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója örült a becsületesség mellett kardoskodó fogyasztói véleménynek. Ám arról is beszélt lapunknak, hogy a változásra nem sok reményt lát.

A kft. törekvései, védekezési technológiái ellenére nem tudja teljes biztonsággal kiszűrni a visszaéléseket. Az ellenőrzött háztartások 20 százalékánál szabálytalan rákötést találnak a szakemberek és ez több 10 millió forintnyi díj fizetésének elmaradását jelenti.

Rendszeres az ellenőrzés

Mit tehet a szolgáltató a megelőzésért? Szerelőivel félévente büntetőjogi felelősségükről szóló nyilatkozatot írat alá. Emellett rendszeresen ellenőrizteti a csoportos elosztási pontokat és a villanyoszlopokon vezetett kábeleket is. Ha szabálytalanságot találnak a szakemberek, természetesen visszaállítják a szerződésnek megfelelő állapotot és a fogyasztó közreműködését kérik. Az igazgató tájékoztatása szerint csak a visszaesőknél bontanak szerződést és kábelt, kérnek kártérítést. Szerinte egyébként a visszatartó erő hiánya okoz gondot, ugyanis a távközlő hálózat megzavarásáért behajtható büntetés jogi keretei nem megfelelőek. Úgy véli, a lakosok is segíthetnének a helyzet javításában, ha jeleznék a gyanús beavatkozásokat, vállalnák a közreműködést a szabálysértések bizonyításánál.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Notórius mutogatós

Saját bevallása szerint már hétszer volt büntetve szemérmetlen „mutogatásért” az a… Tovább olvasom