Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Gutenberg-nap ötödször

A nyugdíjasokat is várva bográcsos, vidám családi napot tartanak szombaton a nyomdászok a győr-kisbácsai sporttelepen.
Mivel az országos méretű nyomdászrendezvény, a hagyományos János-ünnepély nem mindig igazodik a vidéki nyomdák lehetőségeihez, ezért született az ötlet, hogy június első szombatján Győrött randevúzzanak családostul Gutenberg e régióban élő és dolgozó utódai. Az ötlet hagyománnyá nemesült, így a győr-kisbácsai sporttelepen holnap immár ötödször rendezi meg a Gutenberg-napot a Multinfó Kft., az Europapier Hungária Kft., az ATB Rt., valamint az ötletgazda Palatia Nyomda és Kiadó Kft.
Holnap délelőtt tíz órakor családostul találkoznak mindazok, akiknek szívükhöz közeli a nyomdászhivatás, akik a munkájuk által könyveket, meghívókat, plakátokat és egyéb nyomtatványokat szülő hétköznapok sodrából kiszakadva önfeledt szórakozásra, izgalmas versenyekre vágynak. Az egész napos nyomdászrandevún – miközben lobog a tűz a bográcsok alatt – a sportot kedvelők többi közt kispályás labdarúgásban, tekében és sakkban mérhetik össze tudásukat. A gyermekekre ügyességi verseny vár, majd a főzőversenyen készült ételek elfogyasztása után családi vetélkedő is színesíti a programot.
Az ötödik Gutenberg-nap résztvevői szívesen idéznék fel a múlt emlékeit azokkal a nyugdíjas nyomdászokkal, akiktől hajdanán a mesterséget tanulták. Ezért a Kisalföld egykori betűszedőit, a gépmestereket és a könyvkötőket ezúton is hívják szeretettel a holnapi nyomdászrandevúra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Használható poloskák voltak

A győri polgármesteri hivatalban kipattant lehallgatási botrány teljes feldolgozásához még szakértők… Tovább olvasom