Kisalföld logö

2017. 02. 25. szombat - Géza -1°C | 7°C Még több cikk.

Gutenberg-nap hatodszor

Az országos nyomdászrendezvény, a hagyományos János-ünnepély nem mindig igazodik a vidéki nyomdák lehetőségeihez, ezért június első szombatján Győrött randevúznak családostul Gutenberg e régióban élő és dolgozó utódai.

Sporttelep, Kisbácsa

A győr-kisbácsai sporttelepen szombaton immár hatodszor rendezi meg a családi Gutenberg-napot a Multinfó Kft., az Europapier Hungária Kft., az ATB Rt., valamint az ötletgazda Palatia Nyomda és Kiadó Kft. Szombaton ismét benépesítik a könyvnyomtatás feltalálója, Gutenber mester régióbeli örökösei a kisbácsai sporttelepet. A helyi Sport vendéglőben (a szokott helyen) délelőtt tíz órakor családostul találkoznak mindazok, akiknek szívükhöz közeli a nyomdászhivatás, akik a munkájuk által könyveket, meghívókat, plakátokat és egyéb nyomtatványokat szülő hétköznapok sodrából kiszakadva önfeledt szórakozásra, izgalmas versenyekre vágynak.

Bográcsolás játékkal

Az egész napos nyomdászrandevún – miközben lobog a tűz a bográcsok alatt – a sportot kedvelők többi közt kispályás labdarúgásban, tekében és sakkban mérhetik össze tudásukat, s az idén újdonság lesz az íjászat is. A gyermekekre ügyességi verseny vár, majd a főzőversenyen készült ételek elfogyasztása után családi vetélkedő is színesíti a programot.

Múltidéző alkalom

A hatodik Gutenberg-nap résztvevői szívesen idéznék fel ismét a múlt emlékeit azokkal a nyugdíjas nyomdászokkal, akiktől hajdanán a mesterséget tanulták. Ezért a Kisalföld egykori betűszedőit, a gépmestereket és a könyvkötőket – akikre meglepetés is vár – ezúton is hívják szeretettel a május végi nyomdászrandevúra.

Kapcsolódó cikk >>

A szellem és a betűk bűvöletében (2002-10-25) >>

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sohasem késő megtanulni úszni

A fürdőzők esetenként túlzott önbizalmának, vakmerőségének következtében nem múlik el nyár vízi… Tovább olvasom