Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 24°C Még több cikk.

Gusztustalan: bomló tetem a Vámosszabadi út mentén - fotók

Tudja, hogy mit kell tennie, ha döglött állatot talál? Olvasónk sem tudta, napokig telefonálgatott, s közben nézte a lakhelyéhez közel lerakott, vélhetően vadmalac-tetemet. Kedden végre elvitték a bomló állatot.

Családi házas övezetben, Győr és Vámosszabadi között – a Vámosszabadi út mentén – sajnos nem ritka az illegális szemetelés. Az azért szerencsére nem mindennapos, hogy állati tetemet is "ottfelejtenek". Olvasónk találta meg a vadmalac-tetemet, s próbált intézkedni.

Egy oldalt írt tele különféle telefonszámokkal, mert az egyik szervtől, szolgáltatótól, hatóságtól a másikig küldték. Még Budapestig is eljutott, ami azért már nonszensz - panaszolta a Kisalföldnek. A tetem azonban csak ott hevert.


Képek csak erős idegzetűeknek! Bomló vadmalac-tetem a Vámosszabadi út mentén

Maradtak a kapcsolatok, s mivel Magyarországon vagyunk, nem meglepő, hogy ennek hála kedden végül elvitték a döglött vadmalacot. Azért, hogy más ne kerüljön ilyen helyzetbe, azt kérte, derítsük ki, kinek kell ilyenkor szólni.

A válasz viszonylag egyszerű, de csak viszonylag. Ugyanis az illetékes vadásztársaságnál kell bejelenteni, ha döglött állatot látunk. A vadászok pedig elvégzik a munkát. Jó kérdés persze, hogy honnan tudja egy civil ember, hogy az adott terület mely vadásztársasághoz tartozik. Ki kell nyomozni. Tapasztalatból azt mondhatjuk: ha valaki megcsüng, érdemes a helyi önkormányzatot felhívni, ott ugyanis nagy valószínűséggel megmondják, az érintett terület kié.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Belépőt nyertek a győri Vaskakas Bábszínházba

A március 29-i, 11 órakor kezdődő a Hapcikirály című előadásra nyerhetnek belépőt. Tovább olvasom