Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

Guruló múzeum a győri belvárosban

Győr - Nosztalgiamenetnek is nevezhetjük a régi autók felvonulását, amely idén is érintette Győrt, ugyanis a nézelődőkben fiatalkori emlékeket ébresztettek a veteránok, amelyek az Audi Hungaria Classic versenyen vettek részt.
A Cadillac Eldoradóhoz csak óvatosan hajoltak közelebb a nézelődők, hiszen ma is tekintélyt parancsoló modell, a Rolls-Royce-on pedig felirat is figyelmeztette az érdeklődőket: óvják a muzeális értéket. Ám a kisebb, elérhetőbb árú öreg autókat is éppúgy megcsodálták a győri belváros szombat délelőtti forgatagában bevásárlók. Például a Ford Taurust, a piros Triumph-ot. Utóbbiaknál a győri Veszprémi Zoltán hosszabban időzött és többször is megjegyezte: gyönyörűek.

Fotó: Szeghalmi Balázs

„Ilyen volt az apósomnak, ilyen meg a haveromnak" – mondtaVeszprémi Zoltán, s egy nyitott sportkocsira is rámutatott, hogy elmagyarázza, egy hasonló hátsó részére fiatal korában többen is felültek és „irány a Balaton!". Az akkor menő modellek ma nosztalgiát ébresztettek benne és az is eszébe jutott, ha megtartja első Skodáját, ma az is régies formája miatt lenne különleges, sőt, értéke is egyre növekedne.

A mintegy guruló múzeumként bemutatkozó oldtimerek sokasága közt a győri Bécsi kapu téren ezért is figyelték kissé irigykedve a nézelődők, ahogy egy feltűnően rózsaszínű kiskocsi volánja mögül kiszállt a sofőr.

Nemcsak a tulajdonos, a péri Demetrovics Máté, maga a járgány is még a fiatalabbak közé tartozik, ugyanis mint kiderült: az Austin Mini „csak" huszonhat éves. „Gazdája" sokat törődik, de keveset jár vele, még az esőtől is félti. Azért rajong a majdnem veteránért, mert úgy véli, több „egyéniség" van az ilyen autókban, mint a maiakban, amelyeknél szerinte a szabályok kötik meg a tervezők kezét. Hasonlóképp gondolkodnak azok a versenyzők is, akik a Veszprémből indult és oda visszaérkezett futamot szombaton veteránjaikkal teljesítették.

Szellő István is Győrben járt. További fotókért kattintson ide! (Fotó: Bertleff András)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vért és példát adtak egyben

Győr - Vért és egyben példát adott azzal a Kereszténydemokrata Néppárt Győri Szervezete, hogy… Tovább olvasom