Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 4°C Még több cikk.

Gránátot találtak Győrben - Visszatérhettek a kitelepített lakók - fotó

A győri családi háznál talált robbanótestet a Sas-hegyen hatástalanítják a tűzszerészek.
Összefoglaló

Fél méter hosszú, tíz és fél centiméter átmérőjű német légvédelmi repeszgránátot találtak tegnap délután építkezés közben a győri Új utcában egy családi háznál, tájékoztatta lapunkat a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs altisztje. Bátyi Edina elmondta: az Új és a szomszédos Pattantyús utca érintett részét 150 méteres sugarú körben lezárták, a lövedék beazonosításának idejére 44 házból rövid időre 56 ott lakónak el kellett hagyni az otthonát. Guszter Lászlóné éppen egy nyugdíjasrendezvényről ért utcájukba, ám a rendőrök addigra már nem engedték, hogy a házáig jusson. Ahogy mondta: a hetvenes évek eleje óta lakik ott, de hasonló esetre nem emlékszik. Egy másik utcabeli viszont megjegyezte, hogy gyerekkorában társaival sokszor találtak II. világháborús lőszereket, mivel tudomása szerint a környéken harcok folytak. A tegnap előkerült, sérült gyújtószerkezetű repeszgránátot a tűzszerészek a rendőrség által kijelölt helyszínen megsemmisítették.


 A repeszgránátot a tűzszerészek azonosították. Fotó: Mészáros Mátyás
A repeszgránátot a tűzszerészek azonosították. Fotó: Mészáros Mátyás


18. 09

Elszállítják a tűzszerészek a Győrben talált repeszgránátot, így az Új és Pattantyús utcából kimenekített lakók visszatérhetnek az otthonukba. A robbanótestet a Sas-hegyen fogják hatástalanítani a tűzszerészek - közölte a katasztrófavédelem.

17. 55

Gránátot találtak a győri Új utcában, egy családi háznál építkezés közben. Két utcát lezártak, a lövedéket megsemmisítik - tájékoztatta a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs altisztje csütörtökön az MTI-t.

Bátyi Edina elmondta: egy 10,5 centiméteres, nem kilőtt német légvédelmi repeszgránátot találtak. Mivel a lövedék gyújtószerkezete sérült, azt a rendőrség által kijelölt helyen megsemmisítik.

Hozzátette: az Új utca és a Pattantyús út egy-egy szakaszát százötven méter sugarú körben le kellett zárni. A két utca negyvennégy házából ötvenkét embert költöztettek ki. A területzárást 17 óra 20 perckor feloldották.

17. 00

Repeszgránátot találtak Győrben az Új utcában. A környéket százötven méter sugarú körben lezárták, az Új és a Pattantyús utcából pedig ötvenhat embert kimenekítettek.

A helyszínen tűzszerészek dolgoznak, továbbá a győri hivatásos tűzoltók, a rendőrség és a mentők is kivonultak az esethez - közölte a katasztrófavédelem.

15. 30

Vélhetően gránátot találtak a győri Új utcában, egy családi háznál építkezés közben, az utca egy szakaszát lezárták - tájékoztatta a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs altisztje az MTI-t.

Bátyi Edina elmondta: az Új utcát az 50-estől a 100-as számig zárják le.

Kiürítésre is szükség lesz, a lövedék beazonosításának idejére néhány családnak el kell hagynia otthonát.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szombaton zárva tart a Bisinger úti játszótér Győrben

A további napokon a játszótér a megszokott nyitva tartás szerint látogatható. Tovább olvasom