Kisalföld logö

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Graboplast, Rába: Januártól négynapos munkahét

Győr - A szokásos téli leállás után januártól négynapos munkahetet vezetnek be a Graboplast győri gyárában és a győri Rába Járműipari Holding sárvári alkatrész- és győri futóműgyárában. Az ok mindkét vállalkozásnál a pénzügyi válság nyomán fellépő keresletcsökkenés.

Január 5. és 12. között indul az év a Graboplast gyáraiban, Győrben és Kecskeméten. A kecskeméti parkettagyár a téli leállás előtt is négynapos munkahétben dolgozott, s ezt a rendet követi januártól a győri gyár is, ahol sportpadlókat, járműipari padlókat és úgynevezett contract padlókat gyártanak, amelyek valamennyi földrészre eljutnak.

– Számítottunk arra, hogy ha némi késéssel is, de a győri gyárban is korlátozni kell a termelést – fogalmazott megkeresésünkre Jancsó Péter, a Graboplast Zrt. elnök-vezérigazgatója, aki elmondta azt is, az első negyedév tizenkét hetében ötnapos munkahetek is lesznek a győri gyárban, attól függően, hogyan alakul a megrendelés.

A Rába Járműipari Holding gyáraiban különböző időpontokban kezdődik az év, lesz, ahol már január 5-én termelnek, mint Sárváron, s olyan is, ahol január 12-én kezdődik a munka. A Rába Alkatrészgyártó Kft. móri gyárában nem változik az ötnapos munkahét, a műszakok száma azonban csökken. Harminchat órás lesz a hét januártól a Rába Jármű Kft.-nél, s négynaposra szűkül a munkahét a Rába Alkatrészgyártó Kft. sárvári gyárában, valamint a Rába Futómű Kft. győri gyárában.

– Úgy számolunk, hogy az új munkarend április végéig marad érvényben, bízom azonban abban, hogy a világpiacokon normalizálódik a helyzet és előbb vissza tudunk állni az idén megszokott munkarendhez – fogalmazott a Kisalföldnek Pintér István elnök-vezérigazgató. Kérdésünkre, hogy a termeléscsökkentés okoz-e problémát a dolgozók körében, az elnök-vezérigazgató azt mondta: – A szakszervezetekkel írásban megállapodtunk, munkabéke van a Rábánál.

Olvasóink írták

  • 2. azaki 2009. január 16. 01:03
    „Jól mondod.Eddig is alamizsnát kerestek,ezután még annyit sem.A rába csak hajtani tudja a melósait,de megbecsülni nem.Tudnék mesélni...”
  • 1. MTT 2008. december 23. 12:54
    „Bravo, gondolom eddig is annyit fizettek szegényeknek, hogy felvetette őket a pénz. Most meg aztán adnak nekik, nesze minimálbér emelés...Persze, hogy munkabéke...mit tudnának csinálni, legalább van munkahelyük.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mutatóban lehet csak hó

Győr-Moson-Sopron - „Nincs jó hírem azoknak, akik hóval képzelik el az ünnepeket" –… Tovább olvasom