Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 2°C Még több cikk.

Graboplast-padló orosz tornatermekben

Stratégiai megállapodást kötött a Graboplast az orosz NST-csoporttal, melynek révén a győri vállalat idén 2000 oroszországi iskola felújításában vesz részt.
Az együttműködés alapján a magyar cég 1,8 millió euró (több mint félmilliárd forint) értékben szállít speciális padlóburkolatot tornatermekbe és tornacsarnokokba. A szállítások tavasszal kezdődnek. Az építőipari tervezéssel és kivitelezéssel foglalkozó orosz partner azért választotta a Graboplast Silver Knight Start elnevezésű burkolatát, mert ez az első önfertőtlenítő tekercses sportpadló a piacon, amely vegyszerek használata nélkül semmisíti meg a kórokozókat. A speciális padlóburkolat emellett ftalátmentes alapanyagból készül, így környezetvédelmi szempontból is kedvező összetételű.

A Graboplast által fejlesztett termék már most is számos ország intézményében megtalálható. A 9 vállalatból álló, 10 éve alakult orosz cégcsoporttal kötött, várhatóan teljes egészében 2015-ben megvalósuló szerződés, jól illeszkedik az idén 110 éves vállalat üzleti stratégiájába. A mostani megállapodás a Graboplast reményei szerint, már a közeljövőben a két cég közötti további hosszú távú együttműködési lehetőségeket eredményezhet.

A Graboplast a tavalyi évben több mint 3 százalékkal, 17,5 milliárd forintra növelte árbevételét, melynek továbbra is jelentős hányada származik külföldről: a vállalat padlóit jelenleg több mint 80 országban használják, melynek köszönhetően árbevételének mintegy 90 százaléka az exportpiacokon keletkezik.

A Graboplastról

A Graboplast fennállásának 110 éve alatt Közép-Európa vezető speciális padlógyártó vállalatává fejlődött. A győri székhelyű vállalat 2014-ben 17,5 milliárd forintos árbevételt ért el. A magyar tulajdonban lévő vállalatcsoport három telephelyen (Győr, Kecskemét, Tatabánya) rendelkezik gyárakkal, és bevételeinek több mint 90 százaléka származik az exportpiacokról. A Graboplast termékei a legmodernebb technológiák alkalmazásával készülnek, melyeket a kb. 550 főt alkalmazó vállalat öt kontinens 80 országába szállít. A Graboplast által előállított termékek köre az elmúlt egy évtized során jelentősen átalakult, így ma a vállalat a lakossági padlók előállítása mellett olyan saját fejlesztésű, nagy hozzáadott értékkel rendelkező speciális padlóburkolatokra koncentrál, mint például a közületi-, sport- és a járműipari padlók.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dunakapu tér - Az új szabályok nem segítik a térátadást

A tűzoltók speciális kommunikációs rendszerének kiépítésén is múlik, mikor lesz kész teljesen a… Tovább olvasom