Kisalföld logö

2018. 10. 19. péntek - Nándor 9°C | 21°C Még több cikk.

GPS-t kaptak az önkéntes tűzoltók

Ingyen jutottak GPS-hez a veszprémvarsányi önkéntes tűzoltók, hogy könnyebben megtalálják a riasztások helyszíneit.

Évente több tucat alkalommal vonulnak tűzhöz, balesethez, viharkárhoz.

Felrobbant egy kazán június 1-jén a bakonyszentlászlói Hunyadi utcában, amitől lángra kapott a családi ház. A győri tűzoltóság riasztotta a veszprémvarsányi önkéntes tűzoltókat, akik azonban megfelelő helyismeret nélkül csak nehezen találták meg a pontos helyszínt, noha ilyen káresetnél néhány perc is sokat számít.

Pethő Tivadar parancsnok ezután döntötte el, hogy a ˝Navigáció a gyors segítségért˝ programhoz fordul. A több mint 120 éves egyesület egy Garmin Nüvi típusú, műholdas helymeghatározásra alkalmas GPS-készüléket kapott a Navi-Gate Kft.-től, amelyet a minap vehetett át Vass Anitától, a társaság képviselőjétől. (Ismert, hogy ezt az akciót a Kisalföld kezdeményezte még 2006-ban azért, hogy valamennyi megyei mentő- és tűzoltóautóba kerüljön GPS-készülék. A kft. az első pillanattól kezdve segített.)

A Skoda Liaz vízszállítóban mostantól GPS segíti a sofőrt. Képünkön Pethő Tivadar, a veszprémvarsányi önkéntes tűzoltók parancsnoka.
A Skoda Liaz vízszállítóban mostantól GPS segíti a sofőrt. Képünkön Pethő Tivadar, a veszprémvarsányi önkéntes tűzoltók parancsnoka.

Az eseményen jelen volt Németh Csaba veszprémvarsányi polgármester is, aki köszönetét fejezte ki az adományért és elismerően nyilatkozott az egyesület munkájáról. A civil szervezet valóban komolyan veszi feladatát.

Évente több tucat alkalommal avatkozik be, jellemzően baleseteknél, tüzeknél, viharkároknál. Együttműködési megállapodása van a győri és a pápai tűzoltókkal, amelynek értelmében Veszprémvarsányon kívül további hét községbe (Sikátorba, Láziba, Bakonypéterdre, Bakonygyirótra, Bakonyszentlászlóra, Fenyőfőre és Romándra) vonul.

Léte azért is fontos, mert Győrből legalább 25–30 percbe telik, mire kiérkezik a segítség a Bakony lábához.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Díjnyertes a tényői passzív ház

A tavalyi év a Nemzetközi Passzív Ház Nap című programsorozat számára a rekordok évét jelentette,… Tovább olvasom