Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Gőzmozdony a Bakonyban: idén tavasszal is pöfög az öreg gőzös

A nosztalgiaszerelvényt a gőzös vontatja Győrtől Zircig, de a bakonyi emelkedőkön egy MD-dízelmozdony tolva rá fog segíteni.

"Április 19-én szombaton immáron negyedik alkalommal közlekedik gőzvontatású nosztalgiavonat Magyarország legszebb vasútvonalán, a 2011-ben műemléki védettséget elnyert Győr-Veszprém közötti bakonyi vasútvonalon" - tájékoztatta portálunkat Bödecs Barnabás, a Cuha-völgyi Bakonyvasút Szövetség elnöke.


Pillanatkép a 2012-es gőzös túráról - fotó: kisalfold.hu-archívum
Pillanatkép a 2012-es gőzös túráról - fotó: kisalfold.hu-archívum


"Idén első alkalommal nemcsak a győri és veszprémi vonatbarátok, de a budapestiek számára is elérhetővé válik ez a különleges bakonyi kirándulás, mert a vonat elfogadható időben, reggel fél 7-kor indul Kelenföldről, s este 8 órára visszaérkezik.

A vonat által érintett megállóhelyek Vinye és Porva-Csesznek turisztikai programlehetőségekkel, a végállomás Zirc pedig idegenforgalmi nevezetességeivel (Ciszterci Apátság és Könyvtár, Arborétum, Természettudományi Múzeum) várja az utazókat" - zárta szavait Bödecs Barnabás.

A MÁV Nosztaldia Kft.-vel közösen szervezett kiránduláson kimondottan nosztalgiaszerelvény indul útnak.

A szerelvény összeállításáról ide kattintva olvashatnak bővebb információkat!


Videó a 2013-as kirándulásról


A 109-es gőzmozdony tavalyi útjáról ide kattintva tekinthetnek meg videót.

A vadregényes bakonyi vasút legendás építő mérnökének, Gubányi Károlynak az életéről itt találják meg múltidéző írásunkat.
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Malina Hedvig győri otthonát nem hagyja el

˝Amikor tavaly novemberben egy este rendőrök idézést hoztak dunaszerdahelyi lakásunkra, s éjjel a gyerekek felsírtak, na, azon az éjszakán döntöttem el: költözünk.˝ Tovább olvasom