Kisalföld logö

2018. 10. 24. szerda - Salamon 9°C | 14°C Még több cikk.

Gönyűre ért a könyvadomány

A község könyvtárának polcaira kerültek minap a Kisalföld ajándék könyvei
Gönyűn.
Ezzel tovább bővült a település 5300 könyvből álló „kultúrszigete", ahol az olvasás mellett internetlehetőség is várja az érdeklődőket.
A gönyűi könyvtár tavaly októberben költözött új helyére. A polcokon megtalálhatók ifjúsági regények, mesekönyvek, szépirodalmi, illetve tudományos művek. Az intézmény munkatársa, Járayné Csanaki Beáta elmondta, hogy mintegy 200 aktív tagjuk van, s a költözés óta közel ötven fiatal iratkozott be hozzájuk.

– Minden segítség jól jön, hogy minél színesebb kínálatból válogathassanak az érdeklődők. Ezt segítette elő az a tucatnyi könyv, amit a Kisalföld napilap ajándékozott könyvtárunknak, s amit nagyon köszönünk a lapnak, illetve igazgatójuknak, Szammer Istvánnak. Sokat jelent nekünk, mert egy-egy adomány másokat is segítségre ösztönöz – magyarázta Járayné.

– Az olvasókat is a könyvtárba csalogatja, hogy egy megyei lap megtisztelte a falut a könyvadománnyal – vette át a szót Lakatos Attila, aki fontosnak tartja azt, hogy a fejlődés egy civil összefogás eredménye, aminek szerinte kiemelt hírértéke van.

A civil összefogásból kivette a részét a helyi nyugdíjasklub, amelynek az elnöke, Borbiczky Ferencné elmondta,  a tagok mennyit segítettek a költözésnél, a könyvek átszállításánál, portalanításánál és polcra helyezésénél. A könyvtárban nem csak olvasni lehet. Amíg a felnőttek válogatnak vagy olvasnak, addig a gyerekek rajzolhatnak, társasjátékozhatnak. Egy másik teremben lévő „e-ponton" internetezési lehetőség várja a tagokat, leginkább a 12–19 év közötti korosztályt. De egyre többen élnek a lehetőséggel a középkorúak és a nyugdíjasok is, akiknek így nem kell Győrbe utazniuk.
Tóth Gyula

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Százmilliót blicceltek el mostanáig

A Kisalföld Volán számításai bejöttek, a buszsofőrök fel- és leszálláskor szigorúbban ellenőrizték az utasokat, azóta kevesebb a bliccelő a győri buszokon. A hamis bérlettel vagy jegy nélkül utazók miatt a társaság az első negyedévben százmillió forintos veszteséget szenvedett el. A sofőröket már kevesebb atrocitás éri, de kell még vitatkozniuk az utasokkal. Tovább olvasom