Kisalföld logö

2017. 05. 30. kedd - Janka, Zsanett 17°C | 30°C Még több cikk.

''Gondoskodó város, élhetőbb környezet''

Kiegyensúlyozott fejlesztés, gondoskodó város, korszerűbb közszol- gáltatások, élhetőbb lakókörnyezet – így foglalta össze programjának főbb céljait Kun András, az MSZP és az SZDSZ polgármesterjelöltje, jelenlegi alpolgármester tegnapi sajtótájékoztatóján.
A gyarapodás kulcsa az infrastruktúra fejlesztése – szögezte le Kun András, majd célként megemlítette az új Mosoni-Duna-hidat, a reptér és a kikötő bővítését, az utak és kiemelten a lakóutak felújítását. Nem híve annak, hogy a népszerűség érdekében minden városrészben egy kisebb szakaszt fejlesszenek. Újváros tervezett rehabilitációjáról, a Széchenyi tér felújítására nyert pályázatról is beszélt. A közlekedést, megválasztása esetén, szervezéssel ésszerűsítené, a teherforgalmat több helyen tiltaná, a közösségi közlekedést előnyben részesítené.

Az oktatási intézmények felújításának folytatását tervezi; a hiányszakmák betöltését ösztöndíjrendszerrel, a szülők, a tanulók meggyőzésével segítené. Elmondta, hogy a város szociális célokra eddig is többet költött a központi jogszabályban meghatározottaknál. A környezetvédelem szerinte tulajdonképpen kulturális kérdés, azaz a szokások megváltozása is kell hozzá. Az idősek támogatásának része lesz tervei szerint az ingyenes fürdő- és színházbérlet, a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás. A fiatalok lakáshoz jutását, önszerveződéseiket segítené. Szólt még a panelfelújítás, a kamerás térfigyelés folytatásáról, a Közösségi Szolgáltató Ház létrehozásáról és az Autopolis-filozófiáról. Mindezt szerinte a második Nemzeti Fejlesztési Terv pályázatai, más pályázati alapok révén, önkormányzati önrésszel, magántőke bevonásával lehet finanszírozni.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Fidesz válasza Balogh Józsefnek

Szombati számunkban közöltük Balogh József győri polgármester nyilatkozatát, melyben a szocialista… Tovább olvasom