Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Gondos kezekben a város parkjai

Az országban egyedülálló a hetekkel ezelőtt létrehozott zöldterületi gondozói hálózat.

Környezetüket jól ismerő zöldterület-felelősök ügyelnek a város parkjainak, zöldterületeinek tisztán tartására, szebbé tételére. Kilencven ember dolgozik napi 8 órában, fő feladatuk a mások által eldobált hulladék összeszedése.

Az országban egyedülállóan indította el zöldterületi gondozói hálózatát a Győri Kommunális Szolgáltató Kft. (Komszol) három héttel ezelőtt. A napokban a nyilvánosságnak is bemutatta az új rendszert a társaság.

– A helyi környezetet jól ismerő zöldterület-felelősök alkalmazásával gazdaszemléletet szeretnénk kialakítani, aminek köszönhetően tisztábbá, szebbé tehetők a város parkjai, zöldterületei. Mindezt úgy tesszük, hogy a kollégák nemcsak a társaság munkaruhájának viselésével, hanem kitűzőjükön a nevük közlésével is felelősséget vállalnak munkájukért. Egyben ez a „megszólíthatóság" a lakossággal is szorosabb kapcsolatot teremt – mondta a bemutatón Kovács Barnabás ügyvezető igazgató.

A zöldterület-felelősök fő feladata a mások által eldobált hulladék szúróbottal (akár a régi parkőröknél) való összegyűjtése. Emellett többek között rendszeresen ürítik az utcai hulladékgyűjtő edényeket, takarítják a járdákat és a buszmegállókat. Minden olyan munkát elvégeznek, amit mindenki megtenne saját portájának tisztán tartása érdekében.

– Az első három hét tapasztalatai igazolják, hogy amennyiben egy parknak van olyan állandó gazdája, gondozója, aki ügyel a köztisztaságra, gyakorlatilag magáénak érzi azt, amit csinál, akkor ezzel a szemlélettel az ott élők azonosulnak. Így ők is aktívabban vesznek részt saját környezetük tisztán tartásában – hangsúlyozta Kovács Barnabás.

A „szúróbotavatásnál" Németh Zoltán alpolgármester kijelentette: az „Arccal a köztisztaság felé" elnevezésű program eddig bevezetett lépcsőinek köszönhetően jelentős javulás van a város tisztaságában.

Tóth Gyula

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öveges szellemében

Tizenhetedszer rendezték meg Győrött az ország legrangosabb fizikai megmérettetését, az Öveges József-versenyt. Tanáraink már arra is büszkék lehetnek, hogy megyénkből hatan is bekerültek a nyolcvan versenyző közé, mivel volt olyan megye, ahonnan egy diák sem jutott a döntőbe. Tovább olvasom