Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 3°C Még több cikk.

Golyót kapott a kutya

Állatkínzás vádjával állt bíróság elé egy győri üzletember, mivel az ügyészség álláspontja szerint légpisztollyal lőtt a szomszéd német vizslájára. A vádlott szerint ő az áldozat, a kutya azóta is átszökik.

Eredménytelen szembesítés volt ez a javából. Vajon átmászott a kutya vagy saját udvarán sütkérezett tavaly augusztus 27-én, amikor légpisztollyal lőtték meg? Az biztos, hogy jelenleg is egy lövedék lapul Csibi, a német vizsla bőre alatt, amely a bal lapocka táján fúródott be. A rendőrségi szakértő szerint maradandó sérülést nem okozott, de „okozhatott volna" a fájdalmas találat. A vádlott szerint a történet 19 hónappal előbb kezdődött, amikor a kutya először jött át a több mint másfél méter magas kerítésen. Ezután volt, hogy hetente előfordult a dolog s felesége egyszer szembe is találta magát a morgó, közeledő ebbel. Beszaladt a házba és fiát kérte meg, hogy kergesse el valamivel Csibit.

A kutya valóságos szabadulóművész volt, s a vádlott szerint mindig rendetlenséget, piszkot hagyott maga után. Érdekelte a nyúltáp, a horgászcsali, de csak ritkán érték tetten. Kupacról ágaskodva ugrott át, majd amikor 240 centisre magasították a kerítést, egy vécéépület tetejéről vagy a hátsó közös szomszéd udvaráról cserkészte be a telket. A lakók tartottak tőle.

Mielőtt a vádbeli dolog történt, a kerítés alatt próbált ásni, ezért a dolgot már régóta megelégelő szomszéd seprűvel vágott a kerítésre. De ez csak rövid ideig tartotta vissza az ebet, augusztus 27-én – a vádlott ezt állítja – felkapaszkodott a 170-es magasságba. Mancsa, feje már az innenső oldalon volt, közben morgott és vicsorgott. A vádlott keze ügyében csak egy ásó lett volna, de nem akart halálos sebet ejteni. Ezért a garázsból kihozta és megtöltötte régi légpisztolyát, kiváló lövészként a kutya felé célzott és körülbelül 45 fokos szögből el is találta. Az eb vonítva zuhant vissza, gazdája a rendőrségre ment és állatorvoshoz vitték a kutyát. Az állat négy hónapig nem jött át, de azóta ismét többször hagyott nyomot a vádlott szerint.

A másik fél szerint azonban a kutyát saját udvarán érte a lövés, a kerítésen keresztül. A tanúként idézett tulajdonos, Pintér István azt vallja: ő maga soha nem látta Csibit a szomszéd telken, de elhitte, amit hallott, ezért magasította meg a kerítést. Kutyája ugyanakkor barátságos természetű. A bíróság helyszíni szemlét tart hamarosan a háznál, hogy a kerítést úgy a szomszéd, mint Csibi szemszögéből nézve is szemügyre vehesse.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hűtlen kezelés a gyanú

„Sem a kórház mint intézmény, sem pedig annak felső vezetőivel szemben nem folyik eljárás… Tovább olvasom