Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Golfpálya épül Győrött?

A golf – néhány más sportággal egyetemben – amolyan úri huncutságnak számított a szocializmusban, így gyakorlatilag hazánkban sem létezett.
A rendszerváltás után fejlődésnek indult, bár még mindig inkább az aktív kikapcsolódást, mint a versenysportot jeleníti meg. – Napjainkban hét pálya üz mel Magyarországon – mondja Molnár Péter győri sportigazgató, aki a golf megszállottja. – Tata, Bük, Kisoroszi, Dunakiliti, Alcsútdoboz, Pécs és Göd mellé a közeljövőben talán Győr is csatlakozhat. Tudomásunk van egy német befektetőről, aki szívesen vállalkozna golfpálya építésére a folyók városában. A megfelelő területre is vannak terveink, elképzelhető, hogy a pálya Bácsa környékén épülne meg.

Illusztráció
A pálya építése mintegy egy évet venne igénybe, később a folyamatos fejlesztés és fenntartás azonban nem kevés pénzbe kerül. A sportvezető összehasonlításként megemlítette: a hazánkhoz hasonló nagyságú Ausztriában vagy Hollandiában több mint 100 golfpályát tartanak nyilván. – A golf nemcsak egy a sportok közül, hanem egyfajta életforma is – folytatja Molnár Péter.
– Ez magával hozza, hogy jelentős turizmus alakult ki a golf körül, amelynek a szálloda- és a vendéglátóipar is hasznát látja. Azt hiszem, a golf előnyeit ecsetelnem sem kell, hiszen az akadályokkal nehezített, két száz-ötszáz méter hosszú pályán órák alatt lehet végigérni, mi közben jó levegőn több kilométert gyalogol az ember. A pálya létrehozásánál „valamivel" egyszerűbb a klub meg alapítása. Győrben állítólag már adott az a tettre kész kör, amely életre hívja a klubot. A többi pedig még a jövő zenéje.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A találkozások városa

A találkozások városa címmel virtuális képeslap jelent meg a napokban, ami százötven fotót… Tovább olvasom