Kisalföld logö

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 12°C | 23°C Még több cikk.

Gimnáziumi tagozat az evangélikus iskolában

A most kezdődő tanévtől négy évfolyamos gimnáziumi tagozattal, négy tantermes új épületrésszel bővült a győri Péterfy Sándor Evangélikus Oktatási Központ.
„ Nem hittük volna, hogy a tizenhárom évvel ezelőtt intézményünkbe íratott nyolc óvodás, majd száz-egynéhány iskolás után alig tíz év alatt az egyre gyarapodó diáksereg kinövi az épületet" – újságolta örömmel Hallgatóné Hajnal Judit igazgató, aki a Kisalföld érdeklődésére elmondta: a rekonstrukció harmadik fázisaként határidőre készült el az a 360 négyzetméteres épületrész, ami az eredeti elképzelések szerint tetőtér-beépítésnek indult.

Időközben a folyamatos igény, a megnövekedett gyermeklétszám miatt (előfordult olyan félév, amikor az igazgatói irodában is tartottak órát) Ráskai Péter építésznek „át kellett rajzolni a terveket". A beruházás 70 millió forintba került, amelynek felét az országos evangélikus egyház, felét pedig – a szülők jelentős anyagi áldozatvállalásával – az intézmény állta. Az igazgató megjegyezte: évek óta tudatosan takarékoskodtak, hogy a „kis vásárlások helyett a nagy fejlesztést" tudják megvalósítani, ami – nem elhanyagolható – a városképet is gazdagítja.

– A tizennégy-tizennyolc év közötti korosztály létszámának arányát szeretnénk növelni. Szándékunkat erősítették azok a szülői megkeresések is, amelyek a négy évfolyamos gimnázium után érdeklődtek, illetve az, hogy az intézményünkben maradó tanítványainknak is tudjunk egy új, házon belüli továbbtanulási lehetőséget kínálni. Természetesen itt nem állunk meg: hat évre szóló középtávú tervünkben az egész épületegyüttes, az „insula lutherana" felújítása szerepel, ami közel egymilliárd forintos beruházást jelent. Ennek része lenne az a kollégium és tornacsarnok is, aminek szükségét intézményünk már évek óta érzi.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tanulnak és dolgoznak

Egy sikertelen felvételi akár az élet első pofonjaként is felfogható. Az újrafelvételizők azonban… Tovább olvasom