Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Gigakoncerttel búcsúzott a nyár Győrben - rengeteg fotóval!

Városházi adatok szerint mintegy ötvenezer ember tapsolt a világhírű ABBA – The show produkciónak.A 6 kamionnal és 50 fős személyzettel utazó társulat fergeteges másfél órás koncertet adott a Dunakapu téren, ahol kicsik és nagyok önfeledten énekelték az egykori világsikerű svéd együttes ismertebb számait.


ABBA a Dunakapu téren. Fotók: Stróbli Norbert.

A Négy Évszak Fesztivál nyári záróeseményén, a győri bornapokon az időjárás nem éppen volt kedvező a szabadtéri programokhoz, a hideg, őszies szombat estén mégis telt ház volt. A Móricz Zsigmond rakpart és a Dunakapu tér kilencre roskadásig telt emberekkel, akik mind az ABBA – The show-ra érkeztek.

ABBA - show Győrben. (1.) Fotók: Fazekas Barnabás.

A show a program szerint kiírt időben, pontban kilenckor kezdődött. A fergeteges és látványos előadáson elhangzottak az együttes legnagyobb slágerei, mint a Mamma Mia, a Honey Honey, a Dancing Queen és a Money Money Money. Kicsik és nagyok együtt énekelték a jól ismert dallamokat, akadt, aki a Széchenyi térről borospohárral a kezében érkezett, s olyan is, aki a svéd négyes képét viselve pólóján élvezte a koncertet.


Olvasói levél: Más vélemény az Abba The Show koncertről

Szép volt, jó volt, sokan voltak, lehettek volna többen is. Sőt. Kellett volna, hogy többen legyenek. 8 óra magasságában érkeztem, kicsit izgultam, hogy nem lesz már hely. Lett. akárhova állhattam volna, hiszen az első sorokban lézengett csak néhány ember. rossz előérzet fogott el, ami később beigazolódott. A kezdésre körülbelül a Dunakapu teret háromnegyedéig töltötték meg az emberek, ami egy Demjén-koncerten szép szám, ám egy világtörténelmet írt együttes kapcsán édeskevés.

Jó, hát ennyien vagyunk, de akik itt vannak, azokat biztos érdekli a műsor - gondoltam naivan. Sajnos, újfent tévedten. Hiába csendültek fel az Abba leghíresebb számai, - úgy, hogy néhányat még az eredeti formációban is játszott zenészek adtak elő - a taps és ováció meglehetősen halk, erőtlen volt. Ám ami még ennél is zavaróbb volt az az emberek folyamatos ide-oda mászkálása, beszélgetése. Hol előttem, hol mögöttem, de valaki mindig akaratosan át akart jutni a hallgatóságon, valamint néhányaknak a Dancing Queen, S.O.S, Fernando számok alatt kellett kitárgyalniuk a magánéletüket.

No, de tovább nem is panaszkodom, maga a koncert tényleg világszínvonalú volt, s ilyet ingyen bizony ritkán kap az ember. Az idősebb generáció, néhány fiatallal karöltve viszont nagyon is élvezte a műsort, a refréneket sorra együtténekelte, a zene ütemére tapsolt. A kellemetlenségeket írjuk az ingyenesség rovására illetve önmagunk felkészületlenségére, hisz a nem odafigyelőkben talán nem tudatosult, hogy korszakalkotó művészeket láthatnak, hallhatnak. Ezen elképzelésemet csak megerősítette a koncert utáni tűzijáték monoton, trance zenei aláfestésére ütemesen, elégedett arccal bólogató ifjak látványa.

Igen ez a trendi, modern világ: elég a műanyag gépzene, nem kell ide se gitár, se szaxofon, se semmi, ami régi, mert az már rég érdektelen annak ellenére, hogy az idő próbáját többszörösen kiállta.

                                                             Ruzsa Dániel
ABBA - show Győrben. (2.) Fotók: Fazekas Barnabás

A másfél órás műsort a tér bármelyik részéről zavartalanul lehetett követni, hiszen a színpad mellett elhelyezett két óriáskivetítő mellett még kettőt tettek a helyszín közepére, egyet pedig a bornapok főhadiszállására, a Széchenyi térre.

Játszottak a Wembley-ben is

Az ABBA – The Show-t bemutatták már a londoni Wembley stadionban is. A svéd Waterloo zenekar az ABBA eredeti zenészeivel, Ulf Anderssonnal és Mats Ronanderrel kiegészülve adta elő látványos show-műsor keretében a svéd popcsapat legnagyobb slágereit. A kétórás koncert az énekesek hatvanas évekbeli első találkozásától kezdve nyomon követi az együttes történetét, megszólaltatva közben a legismertebb ABBA-dalokat.


Elbűvölte közönségét a gitárzseni

Pénteken az időjárás közbeszólt, ám Al Di Meola kitartott: szombaton megtelt a Széchenyi tér a világhírű gitáros koncertjén. A Grammy-díjas művész állítólag érkezése után sétált a városban, rendkívül megtetszett neki Győr, ezért is vállalta, hogy bár pénteken elmosta az eső a koncertjét, másnap megtartja azt. Meola két magyar és egy francia vendégzenésszel lépett fel, s nem túlzás azt állítani: maradandó élménnyel gazdagodtak a kétórás koncertjére kilátogatók.

Al Di Meola koncert. Fotók: Stróbli Norbert.

Olvasóink írták

40 hozzászólás
12
 • 40. bojtár 2010. szeptember 27. 21:07
  „ha nem veszik már végre le ezt a cikket esküszöm zaklatásért feljelentést teszek”
 • 39. fióka 2010. szeptember 15. 10:48
  „ez a cikk megint kint lessz 1 évig tessékmondani????????????”
 • 38. AHA 2010. szeptember 01. 16:15
  „Nehogymá megint főoldalra kerüljön!”
 • 37. greenie 2010. szeptember 01. 09:08
  „Kedves SWAT!

  1. Látom rohamosztagosként (a SWAT név alapján) te is vállalod a neved. Én úgy gondolom, hogy a regisztrációval vállaltam az adataimat hozzád hasonlóan. Leszögezem, hogy nem az mszp-nek kampányolok, kampányoljon ő magának. Én a véleményemet mondtam el, mivel már voltam pár rendezvényen és megítélésem szerint közel sem voltak ennyien.
  2. Utálom az olyan hozzáállást politikusok részéről, hogy egy rendezvény sikerét attól remélik, hogy lenyilatkozzák kamu számoik alapján, hogy mennyien voltak. Ha a helyükben lettem volna, akkor inkább azt nyilatkozom, hogy mivel a négy évszak fesztivál záró rendezvénye volt, hogy az egész rendezvénysorozaton mennyien voltak és pl a ksh mérései alapján is mennyivel nőtt a vendégéjszakák száma. Ugyanis ezek valós számok lehetnek (ksh valamint az egyes rendezvényekre eladott jegyek alapján) és ez mutathatja igaán a sikerét a programnak. Valamint az idegenforgalomból származó bevételek növekedése.
  3. Az hogy falusi, remélem a szó nemes értelmében mondtad, és nem lealacsonyítás képpen. Szerintem a legtöbben nem azok a típusok, hogy mindenhol ott akarok lenni, hanem egyszerűen egy rendezvényen szeretnének részt venni. És szerintem nincs annál rosszabb, ha mondjuk a buszod miatt az utolsó 10 percről lemaradsz. Nem az életed múlik rajta, csak más a feelingje. Ez egy kritika volt a rendezők felé - azért legyen szabad ilyet is megofgalmazni -, mert ha mondjuk 20-30 perccel előbb kezdenek (szerintem semmivel sem ütközött volna), akkor mindenki meghallgathatta volna végig, sőt a tüzijátékot is megnézhette volna. Nem ez lenne egy fesztiválsorozat méltó befejezése mindenki számára?
  További szép napot!
  greenie, azaz Szabó Zsolt”
 • 36. dr66 2010. augusztus 31. 21:41
  „Nem kicsit lepődtem meg,mert egy-két kommentből az vettem ki,hogy azt hiszik az IGAZI ABBÁ-t látták!Sajnos ez nem az volt.”
 • 35. swat 2010. augusztus 31. 21:19
  „greenie gondolom az mszp-nek kampányolsz ilyen hevesen,adhtnád a neved is,ha ilyen "jo fej" vagy.Ha lett volna egy kis eszed akkor a szélére állsz,és hamarabb eléred a buszodat,vagy mint falusi -nekem mindent látni kell,és ott akarok lenni mindenhol felfogással durr bele a tömeg közepibe”
 • 34. megmindiggyöri 2010. augusztus 31. 15:12
  „Nekem az a véleményem, h. ennyi embertnek először egy nyilvános WC-ről kellett volna gondoskodni, utána lehetne elkezdeni bármilyen vendéget meghívni. Nem tudom, kik dolgoznak napi 8 órában azon, h.az ilyen rendezvényeket szervezzék, de ez lenne a minimum. Ha azt szeretnénk, h. az emberek jól érezzék magukat, akkor nem szabadna őket kínos helyzetbe hozni azzal,h. éttermekbe "lopózzanak be" természetes biológiai szükségleteik miatt. Még érdekelne, h. hogyan engedtek egyáltalán ilyen rendezvényt szervezni így. Biztos, h.nem volt WC, mert én megkérdeztem egy szervező hölgyer, ahol a borhoz a jegyeket lehetett venni, és rögtön a Pálffyba irányított.”
 • 33. greenie 2010. augusztus 31. 14:57
  „A létszámot biztos a fidesz aktivisták számolták. Csak akkor azt nem értem, hogy miért nem 1 millió embert mondtak. Mert ha a Kossuth térre annak idején befért annyi, akkor ide is. Ja, vagy az ABBA show nem olyan monumentális esemény, mint OV szónoklata. Tényleg, így már érthető a csak 50.000 fő. Mondjuk az ABBA-n voltam, a másikon nem. Lehet, hogy egyszer meg kéne tapasztalni miylen feelingje van, mikor 1 millió ember összejön a Dunakapu téren? Majd a kampányrendezvényen mindenki megtapasztalja gondolom.”
 • 32. greenie 2010. augusztus 31. 14:51
  „Tisztelt Ruzsa Dániel! A levelében nehezményezi, hogy a sok okos ember a koncert során mászkált föl-alá. Az egyik ilyen mászkáló én voltam, egy másik meg a feleségem. Mi például azért mászkáltunk - ahogy ön mondja - mert a másfél órás koncertet (ami azért elég jó kerekítés, de mindegy) nem tudtuk végig hallgatni, ugyanis Győr mellett lakunk és 22.45-kor a legtöbb faluba elmegy az utolsó busz. Szerintem sokan szívesebben kiértek inkább a buszukra, mintsem nyugodtan végignézzék a koncertet és a tüzijátékot. Mert a tisztelt szervezők gondolhattak volna arrra is, hogy a Győr környékiek is szívesen részt vesznek a programokon és egy bórfesztiválra nem igazán fognak gépkocsival jönni. Na de mindegy, remélem akaratomon kívül nagyon nem rontottam a rendezvény élvezeti értékét Ön számára.”
 • 31. tati 2010. augusztus 31. 10:43
  „juzsuka! nem volt playback,1000%.
  a néző nem tudhatja,de a műszaki ember igen.
  ilyen közvetítéseknél a hang és a kép között van egy kis SLIP,mert a jel nem egyforma idő alatt teszi meg az utat a technikában,és jut el a füledig-szemedig.
  úgyhogy max tisztelet, ÉLŐ volt az ének.”
 • 30. csery 2010. augusztus 31. 08:56
  „A városházán tanuljanak meg számolni és nem ködösíteni a számokat illetően. A volton napi szinten 25.000 ember fordul meg, összesen a négy nap alatt 80.000. A nagyszínpad küzdőtere jóval nagyobb mint a Dunakapu tér és előbbi nagykoncerteken mindig tömve van és akkor ez még nem is az egész kemping területén lévő emberek összes száma. Ott voltam szombaton Győrben, az tutira nem volt annyi ember, mint a volton, ez száz százalék. Jó volt meg minden, de megmosolyognivaló a Kisalföld gigakoncertezése 50.000-es számmal.
  Ha v.kit érdekel ezen elképzelhető, hogy milyen az igazi tízezres tömeg. 3:33-nál pedig ott a tömött nagyszínpad előtti rész: http://www.youtube.com/watch?v=sysEQXQf-pM&feature=related”
 • 29. AHA 2010. augusztus 31. 08:41
  „piroskaésabarkasz 2010.08.30. 20:29
  Iskolakezdési támogatásra????
  Ez valami vicc ugye?Állandóan én fizessem azt,hogy valaki halomra gyártja gyereket,aztán meg tartja a markát?! Azt.Persze! A NAGY BUCIT!!!”
 • 28. Vakegér 2010. augusztus 31. 07:33
  „27. Juzsuka!
  Nem volt playback...
  Egy esetben még mikrofont is kellett cserélni, mert az egyik elromlott.
  Egyébként nézz utána a hölgyek "előéletének". Segítek: Waterloo a nevük.”
 • 27. Juzsuka 2010. augusztus 31. 07:24
  „Igaz, hogy tömeg volt, de 50.000-en szerintem sem voltak. A Dániel véleményével kell, hogy egyetértsek. Az emberek zömének viselkedése nulla. Dohányoznak, hangosan beszélgetnek, kellemetlen szagokat adnak ki magukból. Szóval az ingyenesség mindig meglátszik.
  Egyébként én a koncertben is csalódtam. Egy ilyen neves együttes legalább élőben énekelhetett volna, de a két hölgy csak imitálta a hangokat. A kivetítőn lehetett látni, hogy a félrecsúszott a "plébek".
  Kár volt érte!”
 • 26. piroskaésabarkasz 2010. augusztus 30. 23:13
  „25.Zsolti!Te,vagy?Akkor sem szavazok Rátok!”
 • 25. dr66 2010. augusztus 30. 23:05
  „22-es.Nem a Te forintjaid,hanem az AUDI jóvoltából volt az előadás.Megnyugodhatsz.Egyébként ilyen hozzáállással semmit nem lehetne csinálni"mert miért nem adtuk az éhezőknek,a tanévkezdőknek,a lányanyáknak" a meg a fa..om tudja kinek.Röhejesek az ilyen beszólások ,az igazság és a könyörületesség bajnokai.Te mennyit küldtél a tanévkezdő rászorulóknak,álszentkém?”
 • 24. piroskaésabarkasz 2010. augusztus 30. 20:47
  „23.Ne akarjunk többnek látszani,mint amilyenek(csórók)vagyunk.Ámen.”
 • 23. Agent 2010. augusztus 30. 20:40
  „22, elfelejtetted megemlíteni, hogy "bezzeg szomáliában meg éheznek a gyerekek, itt meg eldobják a kenyércsücsköt", demagógia:JELES, leülhetsz:)”
 • 22. piroskaésabarkasz 2010. augusztus 30. 20:29
  „Költötték volna a pénzt az iskolakezdési támogatásokra.Lehet,hogy több szavazatot kapnának az őszi választásokon!Az legalább a "győri polgárok"zsebeit gazdagitotta volna,de igy Szerdahelytől,Tatabányáig más is részesülhetett(amit nem irigylek)a mi adó-forintjainkból...”
 • 21. Bokk 2010. augusztus 30. 18:14
  „16-hoz.
  A decimális prefixumokat nem csak az informatikában használják.
  http://www.betonopus.hu/notesz/mertekegyseg/prefixum.htm”
40 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az Akkordeon együttes 10 éves jubileumi koncertje

Az Akkordeon zenekar 2000-ben alakult a győri német önkormányzat keretében. 2006-ban megalakították… Tovább olvasom