Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

Gergőért szólt az ének

Az akut limfoid leukémiában szenvedő gyermek gyógyulásáért életre hívott rendezvényt többen támogatták.
„ Mindenki adhat abból, amije éppen van, én a hangomat hoztam Győrbe" – fogalmazott Bangó Margit Kossuth-díjas előadóművész vasárnap azon a jótékonysági programon, amelyet a győri Kovács Gergő javára szerveztek.

Az akut limfoid leukémiában szenvedő gyermek gyógyulásáért életre hívott rendezvényt lapunk mellett a Régió Rádió és több vállalkozó és magánszemély is támogatta.

Mint arról korábban a Kisalföld már beszámolt, a győri Kovács családban a szülők csupán néhány hete szembesültek a ténnyel, 13 éves fiuk súlyos betegségével (Kisalföld, június 24., július 8.). Barát Imréné egy házban lakik Kovácsékkal, s úgy gondolta, legalább egy rendezvény megszervezésével segíti a szülők és a kemoterápiával kezelt Gergő emberfeletti küzdelmét a betegséggel. Szóval, hanggal, tánccal – ki amit tudott, hozott is a tarsolyában. Sikeres volt a gyermekrajz-, a lángosevő és a lufifújó verseny, s aki eljött, tapsolhatott a Mosonszentmiklósi Ifjúsági Fúvószenekar, a Nosztalgia Obsitos Férfikar tagjainak éppúgy, mint az Acapella-kórusnak vagy a rábacsécsényi öntevékeny klub tagjainak.

– Vannak olyan betegségek, ahol a gyógyszer mellett legalább olyan fontos az emberi segítség és az összetartás – vélekedett a rendezvényt megnyitó Eredics Imre alpolgármester. – Ez egy olyan alkalom, ami összehozhatja az embereket a bajban, az érintett szülők pedig átérezhetik, mennyire fontos lehet a jó szó, a segítség.
Eredics Imre elárulta, húsz évvel ezelőtt szülőként volt érintett ugyanebben a betegségben. Szerencsére a fiuk meggyógyult, jól van, ám ennyi év elteltével is nehéz felidézni, amilyen töredelmen akkor a család átesett.

A likócsi Segítőház Acapella-kórusának tagjai lapunkon keresztül kísérik figyelemmel Gergő sorsát és megtiszteltetésnek vették a meghívást, a fellépés lehetőségét.

Hegedüs Oszkár és felesége, Anikó egy hatalmas plüsselefánttal érkezett Rábacsécsényből. A táncuk, az énekük az Ágota klubbal együtt a közönségé, a játékot pedig Gergőnek szánták. Barát Imréné kérésére jöttek, a csécsényiek szívesen vállalták a hőségben is az utat. Csakúgy, mint a nemrégiben Kossuth-díjjal kitüntetett Bangó Margit nótaénekes, aki fontosnak tartotta azt, hogy eljöjjön Győrbe.

– Nem szabad elfordulnunk, ha kérnek tőlünk – szögezte le Bangó Margit. – A legnemesebb dolog, ha segíthetünk azoknak, akiknek szüksége van ránk. Ha gyermekről van szó, nem lehet akadály az időjárás, a pénz vagy a betegség. Nekem is vannak unokáim, átérzem a betegség súlyát. Ugyanakkor elszomorít az érdektelenség. Megtapasztaltam: adni tényleg jobb, mint kapni. Ha minden így élnénk, sokkal szebb lehetne ez a világ.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A drogmentes nyári vakációért

Másfél hónapig sporttal, szórakozási lehetőséggel próbál alternatív lehetőséget kínálni a… Tovább olvasom