Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Gergely csatlakozott az etikai kódexhez

Győr – Mint az MSZP országgyűlési képviselőjelöltje örömmel csatlakozom ahhoz az etikai kódexhez, amit egy sportszerű kampány érdekében javasolt Borkai Zsolt fideszes polgármester – jelentette ki Gergely Zoltán és a városháza aulájában aláírta az erről szóló nyilatkozatot, illetve a sportszerűséget jelképező sportmezt.

Ugyanakkor azt is elmondta: szerencsésebbnek tartotta volna, ha a kódex összeállításába több érintettet is bevonnak, mert szerinte másoknak is lett volna hozzá kiegészítése.

Gergely azt javasolja: két további pont kerüljön be az etikai irányelvek közé.

Az egyik: „Nyilvánosan is elismerjük politikai ellenfeleink eddig elért eredményeit és nem illetjük azokat pejoratív jelzőkkel.”

A másik: „Állami és egyházi ünnepeken mondott beszédeinkben tartózkodunk a politikai megnyilatkozásoktól, politikai ellenfeleink becsmérlésétől.”

Gergely Zoltán sajtótájékoztatója szerint megkéri Borkait, vizsgálja ki, ki az, aki a városi pénzből fenntartott ingyenes városi hetilapban, a Győri Hétben baloldali politikusokat becsmérlő írásokat jegyez. Megkéri, hogy vizsgálata megállapításait hozza nyilvánosságra és az általa összeállított kódex 16. pontja értelmében tegye meg a szükséges lépéseket.

– Javasolom, hogy az önkormányzat a továbbiakban ne támogassa ezt a lapot és az így megspórolt összeget más kulturális célra fordítsa – szögezte le az MSZP-s politikus.

Olvasóink írták

 • 5. Spitfire 2010. január 17. 23:21
  „én úgy tudom, hogy a háttérben a Borkai és a Gergely nagy haverok...na ezért nem fogok egyik pártjára sem szavazni!”
 • 4. hordópali 2010. január 16. 21:13
  „Borkai=S?”
 • 3. greenie 2010. január 15. 17:12
  „Kedves Fórumozók! Kérlek benneteket, hogy sehgítsünk szegény Borkai polgármester úrnak tisztára mosni magát a kódex kapcsán. Segítsünk kideríteni, ki is a Híres L. aki az Önkormányzati lapban írja fröcsögő, a kódex-xel ellentétes irományait. Mert ha valaki ismeri, és bebizonyosodik, hogy Borkai úrnak semmi köze az egészhez, akkor megnyerte Gergely Zoltán ellen a csatát, és nagyot emelkedhet a szemünkben.
  Kérlek benneteket nyomozzzuk ki, ki a HÍRes L. nevű írnok (újságíronak nem nevezhető szerintem, mert az sértés lenne a valódi, végzett újságíró szakemberekre). Ha valaki tudja, adja közre, és akkor nyert a Borkai. Mert én bízom benne, hogy nem is tudott arrol, hogy mi jelent meg a lapban, és messzemenőkig visszautasítja azott megfogalmazott rágalmakat. Mert ő egy egyenes ember!”
 • 2. Fürgeszarvas 2010. január 14. 21:16
  „Borkai is csatlakozhatna a saját kódexéhez ! Nem elég vizet prédikálni , és közben bort inni ! Önmagára is vonatkoztassa !”
 • 1. t-a-ibi 2010. január 14. 16:38
  „Gergely Zoltán -ki ő? hát a "komcsibalog" jobbkeze. Hajjaj "etikaikodex".
  Jobb tenné ha keresne valami munkát is, és nem az adófizetők pénzén élősködne”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vagyonadó: Győrben sok-sok ingatlant `fenyeget´

Nagy a zűrzavar az új adónem körül: ingatlanszakértőt faggattunk a győri helyzetről, s praktikus, hasznos tanácsokról. Tovább olvasom