Kisalföld logö

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -8°C | 2°C Még több cikk.

Gerendázzák a felüljárót

A győri Fehérvári úti felüljárónál beemelték a 27 méter hosszú vasbeton gerendák kétharmadát.
Melkovics Hubától, a Hídépítő Rt. építésvezetőjétől megtudtuk: a beemelt 14 gerenda mellé még nyolc kerül (illetve került mára virradó éjjel). Ezt a munkát csak vágányzár mellett lehet végezni, ezért kellett éjjel 11 és hajnali 4 óra közé időzíteni.

Összesen egyébként a híd más szakaszaival együtt 82 gerendát kell a helyére emelni. Ezután következik egyebek között a pályalemez szerelése, a szigetelés, a járdaépítés, az „alsó" munkák. A felüljáró hídja a két hídfőtengelytől mérve 98 méter hosszú lesz. Várhatóan novemberre kerül olyan készültségi állapotba, hogy az építők már közlekedni tudnak rajta.

Több olvasónk is kérdezte, vajon a felüljárón át lehet-e menni majd gyalogosan vagy kerékpárral, esetleg számukra marad a Fehérvári úton a régi sorompós átkelés? Nos, marad a sorompós lehetőség is (korszerűsített átjáróban), ám aki a felüljárón szeretne közlekedni, megteheti. A 18,4 méter széles hídon a régi út felőli oldalon lesz gyalogjárda, amin persze bicikli tolható. A gyalogosforgalomnak mészkő burkolatú lépcsősorok épülnek, szélükön rámpaszerű kiképzéssel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tábor a magyarság jegyében

Felvidékről, Erdélyből és Kárpátaljáról érkeztek diákok és tanárok a XXII. Nemzetközi Anyanyelvi… Tovább olvasom