Kisalföld logö

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 23°C Még több cikk.

Gépszemle: mínusz hét fok alatt jön a vinasz

Győr - Felsorakoztatta hóeltakarításban részt vevő gépeit a Győri Kommunális Szolgáltató Kft. tegnap, s a gépszemle tanúsága szerint a szolgáltató felkészült a télre.

A Győri Kommunális Szolgáltató Kft. (Komszol) elkészítette intézkedési tervét, ami utcákra lebontva tartalmazza a teendőket. A téli fagyok és a havazás idején a tömegközlekedési útvonalakat, valamint a hidak, felüljárók útburkolatát – ez utóbbiak elsőként szoktak lefagyni – kell először járhatóvá tenni. Indokolt esetben egy időben kezdik el takarítani a tömegközlekedési útvonalakat, majd a lakóutcákat. A síkosságmentesítésre várhatóan 900, míg zúzalékból 200 tonnára lesz szükség. Mínusz hét Celsius-fok alatt a különösen nagy hidegben az engedélyezett helyeken vinaszt permeteznek a burkolatra.

Már csak havazáskor kell bizonyítani a gépeknek és személyzetüknek. Fotó: T. Gy.
Már csak havazáskor kell bizonyítani a gépeknek és személyzetüknek. Fotó: T. Gy.

A társaság telephelyén tegnap felsorakoztak a hó eltakarításához, síkosságmentesítéshez szükséges adapterekkel felszerelt gépek, mellettük a személyzetük. A szemlén Kovács Barnabás, a társaság ügyvezető igazgatója és Krakovszki József városüzemeltetési ágazatvezető tájékoztatta a meghívottakat, közöttük Borkai Zsolt polgármestert.

Győrben az állami utakon az úthálózat téli síkosságmentesítéséről a Magyar Közút Kht. gondoskodik, az önkormányzati utakon, ami több mint 300 kilométer, valamint a közterületi járdákon, a kerékpárutakon, a fizetőparkolókban, a parkokban és a belvárosi sétálóutcákon a Komszol kft. végzi a téli munkát. A társaság diszpécserei télen folyamatos kapcsolatban lesznek a mentőkkel, a tűzoltókkal, a rendőrség és a Volán-társaság munkatársaival.

Olvasóink írták

 • 10. szuchype 2008. november 20. 13:04
  „Jónapot!

  Csak annyit szeretnék hozzászolni a cikhez, hogy minden évben "nagy felkészülést" hoznak közzé a kisalföld újságban, de amikor eljön az idő a cselekvésre a város, és környéke útjain akkor káosz lépfel.
  Mindíg mondják, hogy elég a járművük a hó eltakarításhoz, meg a jeges utak sózásához, de mi akik a városban élünk nem veszünk észre sok változást. A környező falukban is ugyan ez a helyzet sajnos.
  Ezen tudnának változtatni, de nem tesznek az ügy érdekébe semmit.
  Ez miért van így????”
 • 9. Poltergeist 2008. november 17. 13:09
  „ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ ezt már vártam,fényképek,hótolók mellett az okosok.Mindenki nyugodt lehet szöveg,mert felkészültünk a télre stb.stb.stb.stb. blablablabla.
  Csak azon imádkozzunk hó ne legyen ,mert a nagy felkészülésben elfogy a só meg a gépek aztán marad a duma a jeges út az autók az árokban mint mindíg.”
 • 8. Zsoltika 2008. november 17. 10:49
  „Utálom, hogy mindenki ilyen negativ.Recesszió van, úgyhogy spórolni kell. Az összes hótoló lapot lefestették, hisz látszik milyen szépek, de erre ráment a következő három év költségvetése is. Ezért 3 évig nem szabad nekik összekoszolni. Ezért lehet látni felemelt hótoló lapos kocsikat 90-nel száguldani a városban.”
 • 7. Judytka 2008. november 17. 10:12
  „Minden évben felkészülnek...csak éppen 2 cm hó miatt meg szokott bénulni az élet,mert nem jönnek ki a telepről...Gondolom,amit megspórolnak ezzel,kiosztják prémiumként!!(nem a dolgozóknak...)”
 • 6. Torrente 2008. november 17. 07:55
  „Aha! Én felkészítettem az autómat, és nagyon ügyelek a közlekedésre is! Próbálok nem belemenni a kanyarban index és féklámpa nélkül megálló hótolóba a jeges úton!”
 • 5. Lovasbandi 2008. november 16. 06:02
  „A gépek rendben, csak hó ne legyen, mert azzal nem tudunk mit kezdeni.....!”
 • 4. zotya975 2008. november 15. 15:04
  „HA-HA-HA! Ilyenkor szokott leeseni hirtelen nagy mennyiségű 16cm hó, megáll az élet,és akkor nyilatkoznak a TV-ben, hogy.: X db hótolónk van, Y tonna só áll a raktárban, ennyi meg ennyi kétkezi hómunkásunk van, de megmondom őszintén hóra nem számítottunk.”
 • 3. Gab2000 2008. november 15. 14:36
  „Jó azért egy kérdés hány gépjármű vezető készíti fel a gépjárművét a téli közlekedéshez:
  téli gumi, téli szélvédő mosófolyadék, akkumulátor ellenőrzés, hűtőfolyadék fagyálló ellenőrzés, hólapát, esetleg hólanán nem folytatom tovább stb....”
 • 2. matriné 2008. november 15. 06:33
  „No, az ilyen felhajtás után szoktak a dugók lenni, mert ugye "felkészültek a télre"!”
 • 1. Hitetlen 2008. november 14. 21:19
  „De ugye az összes kiállított járműbe volt motor és nem úgy tolták a vendégek elé hogy meglegyen a darab szám?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétmilliárd forint vidékfejlesztésre

Győr környéke - Az „EMVA III-as tengelyből" finanszírozott, vidékfejlesztést szolgáló… Tovább olvasom