Kisalföld logö

2017. 01. 19. csütörtök - Sára, Márió -8°C | -1°C

Gépjárműáldás a Szentlélek-templom előtt

Előzékenységre, óvatosságra és segítőkészségre figyelmeztette vasárnap Benkovich Ferenc plébános azokat az autósokat, akik a hagyományos gépjárműáldáson a Szentlélek-templom előtti téren megjelentek.

Régi hagyomány, hogy Szent Kristóf, az úton járók, közlekedők védőszentjének ünnepén bemutatott mise után Benkovich Ferenc, a Szentlélek-templom plébánosa megáldja az autókat. Vasárnap is így történt: az atya a járművek előtt megállva fohászában mértékletességet kért Istentől a közlekedőknek. Kezüknek biztonságot, szemüknek tisztaságot, szívüknek nyugalmat, majd felolvasta az autósok tízparancsolatát.

Benkovich Ferenc plébános oltalmat kért a járművekre és megáldotta a Szentlélek-templom előtti parkolóban felsorakozott közel száz autót. Fotó: Bertleff
Benkovich Ferenc plébános oltalmat kért a járművekre és megáldotta a Szentlélek-templom előtti parkolóban felsorakozott közel száz autót. Fotó: Bertleff

Ez a Vatikán által kiadott ˝törvény˝ – többek között – arra figyelmezteti a gépjárművezetőket, hogy legyenek előzékenyek, becsületesek, óvatosak és segítőkészek az utakon, ne a hatalom fitogtatására, ne bűnre használják az autót, vezetésre alkalmatlan állapotban soha ne üljenek volán mögé, saját és mások életét kockáztatva ezzel.

Benkovich Ferenc az áldás előtt megemlékezett azokról is, akik közúti balesetben hunytak el és a Szentlélek-templom szomszédjában lévő temetőben nyugszanak. Az imát követően oltalmat kért a járművekre és megáldotta a parkolóban felsorakozott közel száz autót. Eközben a plébánia kis ministránsai „csodás" Mária-érmeket és imalapokat osztottak a szertartáson részt vevőknek.

Az autóvezetők imája

˝Add, hogy mindig körültekintő figyelemmel, kiegyensúlyozott lélekkel vezessek és minden balesetet elkerüljek! Adj szívembe még felelősségérzetet felebarátaim élete és testi épsége iránt. Kerüljek minden féktelenséget és meggondolatlanságot! Tartsd távol tőlem a hirtelen adódó, veszélyes helyzeteket és add, hogy a kritikus pillanatban is megőrizzem a nyugalmamat.˝

Olvasóink írták

 • 8. janika 2010. július 22. 09:34
  „Ima helyett legyél józan, és tanuld meg a KRESZ-t! Az ima senkinek sem segít, legfeljebb csak, azt hiszi.”
 • 7. buggyant 2010. július 21. 22:34
  „beszarás....”
 • 6. Tabornok 2010. július 21. 18:22
  „Buli van! Hajrá Magyarország!”
 • 5. MZG 2010. július 21. 13:07
  „Tisztelettel ajánlom figyelmetekbe, hogy a tudósításban ez az ima is szerepelt -
  ez nem bohóckodás, nem volt összeg, az áment pedig még a nem vallásos is rámondhatja,
  hiszen az autó veszélyes üzem!!!

  Az autóvezetők imája

  ˝Add, hogy mindig körültekintő figyelemmel, kiegyensúlyozott lélekkel vezessek és minden balesetet elkerüljek! Adj szívembe még felelősségérzetet felebarátaim élete és testi épsége iránt. Kerüljek minden féktelenséget és meggondolatlanságot! Tartsd távol tőlem a hirtelen adódó, veszélyes helyzeteket és add, hogy a kritikus pillanatban is megőrizzem a nyugalmamat.˝”
 • 4. janika 2010. július 21. 08:25
  „A bohóckodás magas foka!”
 • 3. fióka 2010. július 21. 08:06
  „fiat,opel 1500ft egy áldás audi és mercédeszre 5000ft :)”
 • 2. anikopeter 2010. július 20. 23:14
  „Szent Kristóf ünnepe július 25-én van. (lesz)”
 • 1. Julianusz 2010. július 18. 22:29
  „Ammen!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vaskakas-fesztivál varázsszőnyeggel

Néhány napra megelevenedett a középkor, Győr visszavételének hiteles históriája és természetesen… Tovább olvasom