Kisalföld logö

2018. 08. 14. kedd - Marcell 20°C | 29°C Még több cikk.

Gépipari számítástechnikában a Jedlik-középiskola a legjobb

A legkorszerűbb tudás átadása érdekében tizennyolc számítógépet vásárolt a győri Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Középiskola. Ezeken már a legújabb háromdimenziós műszaki tervezőprogramokat gyakorolhatják a diákok.

A műszaki tervezőprogramok, ipari szoftverek gyors fejlődése egyre nagyobb kapacitású, erősebb gépeket kíván. Ezért kellett a Jedlikben a számítógépeket lecserélni. A diákok csak az újakon tudják azt a háromdimenziós gépészeti tervezést megtanulni, gyakorolni, amelynek ismeretére elhelyezkedésükhöz, azaz az ipari cégeknél szükség van. A győri középiskola pedig mindig is arra törekedett, hogy jól hasznosítható, a fejlődést követő, korszerű tudást adjon át tanulóinak – magyarázta el a vásárlás indokát lapunknak Domonkos László igazgató. Azt is elmondta: a tizennyolc – hálózatba épített – új gép hatmillió forintba került. A pénzt vállalkozók felajánlásai, a szakképzési alap révén tudták előteremteni. A feleslegessé vált gépeket pedig önkormányzati intézményeknek ajánlották fel. Simon Róbert alpolgármester segített szétosztani általános iskolák, óvodák között.

A jedlikes, a fejlődést követő oktatás eredményességét bizonyítja, hogy a napokban a gépipari számítástechnika országos szakmai tanulmányi versenyének első és második helyén is diákjai végeztek: Tóth Attila és Molnár Béla. Attila a műszaki tervezőversenyt is megnyerte, ezen a versenyen az elmúlt tizenöt évben a győri Jedlik volt a legeredményesebb, a legtöbb első helyezést hozta el. Mindkét diák egyetemen tanul tovább, de az álláshirdetésekből tudják, már most is el tudnának helyezkedni, szakmájuk, korszerű ismereteik keresettek.

Rimányi Zita

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyetértés a pólusprogramról

A tegnapi győri közgyűlés legnagyobb érdeklődésre számot tartó napirendi pontja a pólusprogramról szóló beszámoló volt. A Kisalföld a múlt héten számolt be arról, hogy az új városvezetés az utóbbi fél évben hatról egyre csökkentette az előkészítő csapat létszámát. Ottófi Rudolf alpolgármester ezt azzal magyarázta, hogy az állam jelenleg éppen átdolgozza a pólusprogram alapkoncepcióját, s amíg ez nem ismert, gyakorlatilag alig akad tennivaló. Tovább olvasom