Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Gépészmérnök-jelöltek találkoznak és versenyeznek Győrött

A gépészmérnöki képzést folytató hazai felsőoktatási intézmények közel száz hallgatója vesz részt a Gépészmérnök Hallgatók V. Országos Konferenciáján Győrött.

A hagyományosan a Széchenyi István Egyetemen tartott háromnapos találkozót 2011. április 4-én, hétfőn 10 órakordr. Szekeres Tamás rektor a konferencia épület, I. emeleti „F" termében nyitja meg.

A Széchenyi István Egyetem gépészmérnök hallgatóiban 2006 végén fogalmazódott meg a gondolat a rendezvény, a tapasztalatcsere fontosságáról, annak megszervezéséről.

- Győr a hazai gépészmérnöki képzés egyik meghatározó központja. Modell értékű a gazdaság–felsőoktatás együttműködésének szervezése, ennek eredményessége. Arra törekszünk, hogy a szakma iránt elhivatott gépészmérnök-jelöltek egy képzési fórumon is elmondhassák véleményüket, építhessék kapcsolataikat – összegezte a fél évtized tapasztalatait Pup Dániel, a győri konferencia kitalálója, mentora.

A rendezvény a győri egyetem Practing Alapítvány támogatásával, az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat Gépészmérnöki Hallgatói Szakbizottsága szervezésében, az Audi Hungaria Motor Kft. főtámogatásával valósul meg. A konferencián, amely egyben szakmai verseny is, a hallgatók az ipari gyakorlatból vett gyártási, gyártástechnológiai és tervezési témákkal, feladatokkal találkoznak.

A feladatokat csoportmunkában oldják meg a résztvevők. Minden témán 2-2 csapat dolgozik. A csapatokat vegyesen, több intézményből válogatva alakítják meg a szervezők, ezzel is életszerű helyzetet teremtenek a probléma megoldáshoz.

A találkozó szakmai programját a Járműipari Regionális Egyetemi Tudásközpont, a Borsodi Műhely Kft., Jankovits Hidraulika Kft., a Rába Járműipari Holding Nyrt., a LUK Savaria, az SMR, az AUTENTIK Csoport, a Visteon, a Kisalföld Volán Zrt., a Willisits Engineering, az Uniklub Kft. adja. A cégek javasolják a megoldandó feladatokat, s vezetőik a találkozón módszertani tanácsokat is adnak a mérnöki munka napi gyakorlatához.

A zsűri a prezentációkat szakmai és megvalósíthatósági szempontból értékeli és díjazza. A bírálók a cégek vezetői, a győri egyetem és több hazai egyetem szaktanszékeinek vezető oktatói lesznek. A rendezésben az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat, a Győri Egyetemért Közhasznú Egyesület, a "Bridge" és az UNIKLUB Kft. működik közre – mutatta be a konferencia széles támogatói körét Csuvár Alex győri gépész-jelölt, a programok főszervezője.

A gépészmérnöki szakosok találkozóját április 5-én, kedden 20 órától a "Bridge" Győri Egyetemi Hallgatói-Oktatói Klubban zsűrizés, értékelés, díjak átadása zárja.

A hazai gépészmérnök-jelöltek a szakmai feladok megoldása mellett megismerkednek a Széchenyi István Egyetem képzési kínálatával, laboratóriumaival, a gazdaság és felsőoktatás győri modelljével, s szerdán a Győri Ipari Park több üzemébe is ellátogatnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az ünnep előtti napon: egy este a pápával

Május elsején avatják boldoggá II. János Pált. A Virtuális Plébánia Alapítvány arra hív mindenkit,… Tovább olvasom