Kisalföld logö

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 19°C Még több cikk.

Genius-díjjal elismert győri igazgatók

A pedagógusok Kossuth-díjának is nevezett rangos szakmai kitüntetésben részesült két győri iskola vezetője.

A Genius Apáczai Diploma Díj arany, illetve ezüst fokozatát a magyar kultúra napján Budapesten vehette át Kaszás Lászlóné, a Fekete István Általános Iskola és Zsegora Csaba, a Nádorvárosi Ének-zenei Általános Iskola igazgatója.

A diploma arany fokozatával kitüntetett Kaszás Lászlóné nyolcadik éve igazgatja a Fekete-iskolát. Vezetőként a demokratikus iskolában hisz, ahol a tantestület is részt vesz az intézmény életét meghatározó döntések meghozatalában és munkájával támogatja azt. Szerinte fontos a nyugodt, jó hangulat, melyben a gyerekek, a dolgozók, a szülők is biztonságban érzik magukat és kölcsönösen tisztelik egymást. Meggyőződése szerint a minőségi oktatáson túl nagy hangsúlyt kell fektetni a mentális képességek megerősítésére. Ezért kollégái a bátorító pedagógiát alkalmazva dicsérnek, elfogadják diákjaikat és pozitív tulajdonságaikat erősítve vezetik el őket képességeik határáig. Mint fogalmazott, harminc éve van a pályán, s e díj, melyet kollégái nélkül nem érdemelhetett volna ki, meg-
erősítette abban, hogy jó hivatást választott. Külön öröm számára, hogy úgy érzi, munkája során munkatársai nem mögötte, hanem mellette állnak.

A rangos kitüntetés ezüst fokozatával elismert Zsegora Csaba 21 éve igazgatja a nádorvárosi iskolát, s mint fogalmazott, ez évek során sok mindent sikerült megvalósítania abból, amit annak idején diákként egy jó iskolától elvárt. A legfontosabbnak azt tartja, hogy mindig meg kell hallgatni és figyelembe kell venni a szülők, a diákok, a fenntartó igényeit.
Eközben nyitott szemmel kell járni a világban, a jót át kell venni, megtartani és használni. Ezért szorgalmazzák az egyre szélesebb körű nemzetközi kapcsolataik kiépítését, ápolását. Figyelni kell a tendenciákat és lehetőséget biztosítani az új ötletek megvalósítására, a folytonos megújulásra. Munkája során fokozottan ügyel arra, hogy munkatársai feladatukat önállóan, szakmai felelősségük tiszteletben tartásával végezhessék. Ezért úgy értékeli, hogy a díj odaítélését nagy részben kollégáinak köszönheti, akik nélkül nem lehetne eredményes, sikeres, népszerű iskolát működtetni, vezetni.

Végül mindketten Zsolnai Józsefet, a nemrégiben elhunyt nemzetközi tekintélyű pedagógusprofesszort idézték: minden gyermek tehetséges valamiben, csak még nem tudjuk, miben. Mint mondták, iskolának, pedagógusnak, igazgatónak azon kell dolgoznia, hogy ez a diák hasznára az iskolaévek alatt mihamarabb kiderüljön.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri Nyugdíjasegyetem: újraindul a jelentkezés

A győri Nyugdíjasegyetemnek idén már a negyedik szemeszterét nyitják meg ünnepélyesen február 27-én, a tanévzárót pedig május 21-én tartják. Tovább olvasom