Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Generációk ünnepe Mezőörsön

Az ünnepet az együttlét teszi teljessé – vallják a mezőörsiek, ahol a helyi Weöres Sándor-iskolában évek óta a legkisebbek a falu időseivel együtt készülnek a karácsonyra. A fa alatt mindenki talált meglepetést.
Az idei adventi várakozás újdonságát jelentette, hogy a tanárok is a képletes színpadra álltak és a közös éneklés mellett egy-egy verssel vették ki a részüket a műsorból. A meghívott mezőörsi idősek mellett többen a szomszédos Püspökalapról és Mindszentpusztáról is érkeztek nyugdíjasok, akik meghatottan fogadták a kisdiákok és a nevelők által szervezett programot.

– Egyedül töltöm az ünnepeket, így aztán nagyon jólesett a meghívás – árulta el a Püspökalapon élő Csonka Józsefné. – Negyedmagammal érkeztem és a szeretetcsomagon túl még az ide- és hazajövetelünkre is gondoltak. Beteges vagyok, úgyhogy megterhelő lenne bármilyen utazás, ezért karácsonykor inkább otthon maradok.

A kilencvenegy éves Szabó István láthatóan jól érezte magát az ünnepségen. Töltögetett, táncra perdült és a fehér asztal mellett régi karácsonyok emlékét idézte fel.

Laposa Józsefné, Mezőörs polgármestere szerint az itt élők meghallják a hívó szót, a karácsonyi készülődésből pedig a jövőben erőt lehet meríteni. Farkasdi Károly alpolgármester lapunk érdeklődésére elmondta: már a költségvetés tervezésekor elkülönítenek egy összeget az év végi ünnepségre, ez hagyomány. Az alpolgármester úgy látja, hogy Mezőörs megtartóereje erősödött, sok a fiatal beköltöző vagy aki itt építkezik. Idén négy kedvezményes telket alakítottak ki a fiatal házasoknak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hogyan születnek Győrött az utcanevek?

Van olyan győri, aki több utcában lakott már – miközben egy métert se költözött –,… Tovább olvasom