Kisalföld logö

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 9°C | 14°C Még több cikk.

Generációk egymás közt, egymásért

Győr-Ménfőcsanak - A generációk közötti kapcsolat erősítése volt a célja annak az országos találkozónak, amelyet idősek és az idősellátásban dolgozók részvételével harmadik éve rendeznek meg a ménfőcsanaki Bezerédj-kastélyban.
Az idősklubok tagjai mellett a szervezők az intézmények lakóinak pályamunkáit is várták, zsűrizték, emellett szakmai bemutatók, rajzpályázat, kiállítás és egészségügyi szűrés várta a résztvevőket.

– Rendkívül értékes alkotások születtek mind a pályázatokra, mind pedig a kiállításra – szögezte le Panker Mihály, a házigazda Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény (EESZI) igazgatója. – Intézménytől, távolságtól függetlenül a kollégák is folyamatosan tartották egymás között a kapcsolatot, az idősek közül pedig többen régi ismerősként üdvözölték egymást. A több száz résztvevő az ország különböző idősklubjaiból érkezett és Ki mit tud?-on, játékos vetélkedőn, valamint egészségmegőrző programokon vettek részt.

A sokszínű program szó szerint is megmozgatta az időseket, senki nem panaszkodott derék- vagy lábfájásra. Fotó: Szük Ödön
A sokszínű program szó szerint is megmozgatta az időseket, senki nem panaszkodott derék- vagy lábfájásra. Fotó: Szük Ödön

Az „Ébredő múlt a jelen értéke – Generációk egymás közt egymásért" projekt több éven át tartó programsorozat része, amely a Szociális és Munkaügyi Minisztérium támogatásával jött létre. Míg a ménfőcsanaki kastély udvarán melegedett a grill, addig a generációkat is megszólító rajzpályázat zsűrijének komoly fejtörést okozott a rangsorolás, s a díjazottak idén is nagy örömmel fogadták az ajándékokat. Páternoszter Piroska, a győri polgármesteri hivatal népjóléti osztályának vezetője elmondta, a szervező Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény öt évre elnyerte a regionális módszertani központ címet, ami a pluszfeladatok mellett a győri szakemberek munkájának elismerése is egyben.


Olvasóink írták

  • 1. dodoka 2008. június 25. 02:33
    „Te jó ég...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megtalálták a legjobb apákat

Győr - A Győri Nők Független Szervezete idén ismét megrendezte az apák napját – adta hírül a… Tovább olvasom