Kisalföld logö

2018. 08. 19. vasárnap - Huba 18°C | 31°C Még több cikk.

Generációk egymás közt

Táncba vitték a győri Kálóczy téri és a Rónay Jácint utcai garzonházak és idősek otthonának lakói tegnap a Széchenyi-egyetem hallgatóit.
Egyetértésben: Az ötven egyetemista között élt a nyugdíjasok invitálásával Pupp Zsuzsanna is, aki Felkai Bélánéval beszélgetett a szabadtéri találkozón.
A generációk közötti megértést, egyetértést szerették volna erősíteni, amennyire lehetséges, s ezzel a szándékkal szervezett tegnap találkozót Győrben az Egyesített Szociális Intézmény. Révfalu három idősek lakta intézményének, a Kálóczy téri és a Rónay Jácint utcai garzonházak, valamint az idősek otthonának, továbbá az idősek klubjának tagjai közé meghívták a Széchenyi-egyetem hallgatóit. Ötven egyetemista élt az invitálással.

Közös zenehallgatás

A szabadban rendezett találkozón sokak régi ismerőse, a győri Szabó Sándorné minisztériumi államtitkár köszöntötte a megjelenteket. Közösen hallgattak zenét, ha nem is diszkót, de igen kellemes muzsikát. Még szellemi vetélkedő is volt. Azt szerették volna elérni, mondta a rendezők nevében Vass Imréné, hogy jobban megértsék a „felek" egymást: a fiatalok az idősebbeket és viszont.

A „diszkórobbanás" előtt

Rövidesen kezdődik a diszkóidőszak, s a két garzonház és az idősek otthonának lakói bizony sokszor nehezen viselik az egyetemisták – számukra túl hangos – szórakozását. A tegnapi találkozó után bizonyos, hogy jobban megértik egymást idősek és fiatalok.

Felüdülés fejtörővel

A találkozó résztvevői közül Felkai Béláné tizennégy éve él az otthonban, korábban egyebek között könyvelőként dolgozott. Bevallotta, izgalommal várta a találkozót, nagyon kíváncsi volt a fejtörő kérdésekre. Mellette a nemzetközi kapcsolat szakos sárvári Pupp Zsuzsanna foglalt helyet. Mindketten azt mondták, nagyon örültek a találkozónak. Az idősek számára felüdülés volt a fiatalok társasága, míg az egyetemi hallgatók nagy- vagy dédszüleik között érezhették egy rövid időre magukat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ki fizeti a sokorói károkat?

A megyei vis maior keret várhatóan nem lesz elég a sokoróaljai önkormányzatok csaknem húszmillió… Tovább olvasom