Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Gellert kapott Győr

Uri Geller, a magyar származású mentalista és showman nemrég lezárult parafenomén műsorának sikerét meglovagolva újra írásra adta fejét. „A siker titka – Életem" című könyv dedikálására valóságos tömegek zarándokoltak Győrben az egyik könyvesboltba. Riport Uriről, kanálhajlításról és a helyi rajongókról.
Uri Geller misztikus jelenlétét nemcsak a nagyszámú rajongótábor jelezte: görbe kanalak, meggajdult digitális műszerek szegélyezték útját. (Mi fényképezőgépünk valóban csődöt mondott, igaz, az elem sem volt a legjobb formában.) Mindenki őt akarta látni, vele akartak közös képet az „egyszerű halandók". A kígyózó sorban állók azonban nemcsak könyvet tartottak kezükben, jópáran készültek a nagy találkozásra, több meghajlításra váró kanalat láttunk. Azt költői túlzás lenne állítani, hogy Uri minden kérésnek eleget tett volna – többeket tört magyarsággal, röviden „most fáradt vagyok" címszóval utasított vissza –, de két-három kisgyerek kanala azért nem tudott ellen állni a különös energiának.

Győrben dedikált Uri Geller - Fotó: Tevely Ágnes


Puszi és energiák a mestertől

A kanálattrakció amúgy nem tartott tovább 15-20 másodpercnél; Uri mint egy mesekönyvből előtoppant varázsló rövid csuklómozdulatokkal körözött – épp csak azt nem mondta, hogy csiribá-csiribá –, s a kanál már hajlott is össze. Jelensorok írói körülbelül fél méterre álltak a mutatványtól, de semmi huncutságot nem vettek észre, a kanalat a gyerekek hozták – így kénytelenek vagyunk hinni a különleges képességekben, jobb ötletünk nincs. Az áhított autogram viszont csak a könyvet megvásárlók privilégiuma volt sokáig, aki nem vette meg a művet, az kénytelen-kelletlen volt kivárni a hosszan kígyózó sort. „A közös fotó csak hab volt a tortán" – újságolja az egyik szerencsés, Kiss Lavínia, majd hozzátette: nem gondolta volna, hogy ilyen közvetlen Uri. A fotó és a dedikálás kapcsán sokan nem hagyták ki a puszit sem, sőt, egy rajongójával még a tenyerét is összeérintette Uri Geller. Talán energiát adott át neki, vagy suttyomban leszoktatta a dohányzásról, ki tudja. Volt olyan rajongó is, aki rejtélyesen parányi borítékot csúsztatott oda Urihoz, volt, aki fagyikelyhet hozott a mesternek, s volt egy idős bácsika, aki viccelt mesélt neki.

Uri Geller utódja közelebb, mint gondolná

Uri Geller könyvének győri dedikálása egyébként zavartalanul folyt, úgy, ahogy a nagykönyvben megírták. A mentalista – leánykori nevén: bűvész – kedvesen mosolygott, keze alatt szinte szikrázott a papír. Nemcsak aláírt, rajzolt is a rajongók könyvébe. (Nehéz lenni megtippelni, milyen jelet, maradjunk annyiban: Uri kriksz-kraksza leginkább papagájtaréjra hasonlított.) A tömegben Uri Gelleren kívül, állítólag még valaki rendelkezett nem mindennapi képességekkel. Végh László, a büszke apa elújságolta, hogy Barnabás nevű kisfia négyévesen már kanalakat hajlított, és gondolatolvasó képességekkel is rendelkezik. Gyakran játsszák, hogy gondol egy számra, a kisfiú pedig kitalálja azt. Egyelőre azonban a hírek még Uri Gellerről szólnak, aki a bevásárlóközpontban pár Harley-Davidsonra még felpattant, majd az ország másik vége, Szeged felé vette az irányt. A csongrádi rajongók is tuti, hogy tucatnyi kanállal várták.

Pardavi Mariann-Szeghalmi Balázs Fotó: Tevely Ágnes

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Edina, a győri nyuszilány

Pantinchin Edina a mai napig egyedüli megyeiként nyerte meg a playmate választást 2003-ban. Ráadásul… Tovább olvasom