Kisalföld logö

2018. 07. 21. szombat - Dániel, Daniella 17°C | 30°C Még több cikk.

Gázrobbanás: valószínűleg betörtek az egyik lakásba, s elvitték a gázfőelzáró csapot

Gyorssegélyt ad a kedd délután történt gázrobbanásban megsérült három tűzoltónak a Szarvas utcai 12 lakásos bérházat kezelő GYŐR-SZOL Zrt.

Az épületben lakó bérlők elhelyezéséről az önkormányzattal közösen gondoskodik a társaság.

Közben az elsődleges hatósági vizsgálatokból kiderült, az egyik üresen álló lakásba betörtek, és elvitték a gázfőelzáró csapot és a gázmérőt, ez okozta a szivárgást, majd valószínűsíthetően a robbanást.

A detonáció erősségére jellemző, hogy a négy szintes épület ablakai tokostul kiszakadtak helyükről, így minden lakás lakhatatlanná vált.
Az előzetes vizsgálatok szerint a bérházból gázszivárgást jelentettek, ezért érkeztek a helyszínre a tűzoltók, akik az egyik lakásba próbáltak bejutni, amikor a gáz berobbant. Három tűzoltó sérült meg, egyikük súlyosan.

Sági Géza, a GYŐR-SZOL Zrt. elnök-vezérigazgatója a történtekkel kapcsolatban úgy fogalmazott, fejet hajt a tűzoltók áldozatos munkája előtt, hiszen életüket kockáztatva igyekeztek elhárítani a problémát.

Hozzátette, a társaság 150 ezer forintos gyorssegélyt ad a balesetben súlyosan, és 50 – 50 ezer forintos gyorssegélyt a könnyebben megsérült tűzoltóknak.


Jövő héten műtik a súlyosan sérült tűzoltót

A Petz Aladár Megyei Oktató Kórház égésplasztikai osztályán még mindig két tűzoltót kezelnek. A kisalfold.hu értesülései szerint a legsúlyosabb sérültet - akinek feje, keze illetve nyaka égett meg - a jövő héten műtik, ugyanis égései mélyek.

- A könnyebb sérülést szenvedett tűzoltó állapota kielégítő, így rövidesen elbocsátható a kórházból - mondta el dr. Horváth Péter a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház Égésplasztikai Osztály főorvosa.


Az elnök-vezérigazgató emellett elmondta azt is, a 12 lakásból hétben laktak bérlők, öt pedig üresen állt.

Az érvényes szerződéssel rendelkező lakók elhelyezéséről az önkormányzattal közösen gondoskodik a GYŐR-SZOL Zrt., a rendezett jogviszonyú bérlőknek félévre biztosítják a lakhatást.

A GYŐR-SZOL Zrt. elítéli ezt a cselekedetet, és reméli, hogy a törvény eszközeivel sikerül megakadályozni, hogy a jövőben hasonló eset történjen.

A rendőrség ismeretlen tettes ellen közveszély okozás miatt indított nyomozást, a hatósággal a GYŐR-SZOL Zrt. együttműködik, és bízik a tettes mielőbbi kézre kerítésében.

Fotók, videók a gázrobbanásról itt!

Olvasóink írták

84 hozzászólás
 • 84. gigi17 2011. január 20. 20:59
  „Kedves Kukac40!

  Igazad van verjük rá a tűzoltókra az egészet!Nem baj hogy majdnem ott maradtak,nem baj hogy majd nem meghaltak de legyenek ők a hibásak.....Tudod mit elmondanám neked hogy robbanás után is volt még bent ember de te biztos jobban tudod ezt is.ja és azt is biztos jobban tudod hogy mia dolga tűzoltónak és hogy mit nem csinált jól.az télleg nem hibás aki lopta gázt nem, a tűzoltók voltak hibásak mert felmentek segiteni az embereken(ami tény hogy munkájuk de akkor is életeket mentenek nap mint nap).....csak azt nem tudom ha ne adj isten ott maradtak volna, akkor kire mondanád hogy hibás .Te nem tudod milyen érzés az hogy egy szereted megsérűl belegondoltál abba hogy tűzoltók család tagjai mit érezhetek mikor megtudták hirt???!Nagyon sajnálom azokat az embereket akik fedél nélkül maradtak de legalább senki nem halt meg.és szerintem nem rögtöna tűzoltókat kellene mindenért hibáztatni...
  És nem tudom észreveted-e hogy rajtad kivül mindeki a tűzoltok mellet áll csak te vagy ilyen okos és eldöntöd hogy ki a hibás...ezt szerintem hagyd a rendőrségre azt most már jó lenne ha leszálnál a tűzoltokról.....
  Mielőbbi gyógyulást a Tűzoltoknak!”
 • 83. Nemezis 2011. január 20. 20:56
  „egyharmad! (69 hsz)

  Odaírtam a megoldást de kimoderálták.

  A jelszó: terrorizmus. A megoldás: Guantanamó! És még demokratikus is!

  (Ha csak nem nyivánítjuk az Egyesült Államokat, antidemokratikuisnak és üzenünk neki hadat megint :-)!)”
 • 82. Földönjáró 2011. január 20. 20:26
  „T. 58 Bors

  Neked lövésed sincs arról, hogy az "irodában melegedők" mivel foglalkoznak. Csak egy kis felsorolás a teljesség igénye nélkül, ráadásul pont a sziget-újváros miatt. hetente legalább 5-6 szor kinn töltenek órákat a sorozatos lakásfeltörések miatt, utána rendőrségen vannak. ellopják a vízórákat egyesek. pannon-vízzel, tűzoltósággal helyszínen vannak, mert a környék pincéit elöntötte a víz. a befalazott lakásokat,köztük életveszélyeset is, sorozatosan kibontják szintén egyesek. Volt, ahol a leszakadt födémek között bujkáltak a mozdonyszőkék. újra lefalaztatni. Ellopják az aknafedlapokat, a másik belelép, utána az irodisták bíróságra járnak, A sorozatos áramlopásokat stb. felderítik. van olyan ház, ahol már egy villanyóra sincs, de a ház fényárban úszik. Ezek csak a jéghegy csúcsa. Akkor menj ki az etnikumhoz és vitatkozz velük. De sok házba már csak rendőri kísérettel lehet kimenni. Gyere közéjük, s próbáld ki, milyen ilyen "irodában melegedőnek lenni.”
 • 81. 1magyar 2011. január 20. 19:36
  „Tisztelt Kukac Úr!
  Bár lehet, hogy kicsit sértőnek veszi a megszólítást, ha nem inge, nem vegye magára, akkor elnézést kérek, hogy "leúraztam".
  Szerintem Ön egy igazi agytröszt, mindenhez nagyon ért. /bár már az is megfordult a fejemben, hogy a billentyűzet nyomkodásán kívül semmihez sem.Helyesen írni biztos nem/. Azt ajánlom, jelentkezzen a tűzoltóságon felderítő-beavatkozó 1személyes egységnek. Akkor mindenhova elsőként érhetne ki, s mindent megoldhatna legjobb tudása szerint. Csak nehogy az agyából kipattant szikrától robbanjon fel! A számítógép mögül lehet szövegelni, sz.rt dobálni bárkire, nem tudom, milyen területen dolgozik, mindenkit kíválóan tud bírálni, csak a negatívum sugárzik Önből. Azt nem értem, ha ennyi okos ember van ebben a kis hazában, hogy fordulhat mégis elő, hogy itt tart a gazdasági helyzetünk. Talán azért, mert felelős pozícióban lévő nagyjaink hasonló hajóban ülnek, mint Maga. Egy hajóban, melynek normálisan, ahogyan kell, van eleje, hátulja, ülés benne, hozzá lapátok, kormány. A kutya ott van a kamion alá kergetve, hogy mindenki egy oldalon kapálózik a lapáttal, már ha hajlandó evezni, nincs abban a csónakban egy olyan ember, aki időben felismerné, hogy "Béláim, gondolkodjunk!"-így nem jutunk előbbre, csak körbe-körbe kacsázunk, sosem érünk oda!
  Mutassa be a munkáját, csak pár szóval, mivel keresi a kenyerét, mert nekem nagyon úgy tűnik, csak KUKACoskodással tölti a napot!! ;-) Kíváncsi lennék rá, csinál-e valamit is, ami a társadalom hasznára válik? Messziről jött ember inkognitóban azt mond amit akar, remélem, nem azt mondja, hogy TANÁR!!!!
  Ui: próbáljunk kicsit pozitívan nézni előre.”
 • 80. buhaha 2011. január 20. 18:10
  „Szerintem ha ennyire okos ember vagy kukac akkor ballagj be a tűzoltóságra és kérdezd meg hogy mi hogyan van ilyen esetbenn, nem itt kell okoskodni ! hanem az életbenn ahol ha valaki segítséget kér hány ember segít neki?őszintén nem sok !
  és hidd el a tűzoltó nem a fizetéséért és nem a korkedvezmény miatt ( ami már nincs) hanem ez egy életstílus, hivatás miatt dolgozik!és nem minden esetbenn lehet összehasonlítani más munkával!”
 • 79. Vanderer 2011. január 20. 18:01
  „Kukac mi a pók az egyezményes kulcs?Tudsz is valamit vagy csak szórod az igét?
  Megyek inkább egyezkedek a kulcsokkal.Okoska.”
 • 78. duhos2 2011. január 20. 17:35
  „69.

  Adtam egy tippet, de a kommentem mindössze 10 percet élt. :) Hatékony és jó tipp volt. Ez volt a baj.

  F... Y.. kisalföld.”
 • 77. Kukac40 2011. január 20. 16:41
  „71 nekem mindössze az a furi, hogy addig egyben volt a ház. Természetes, hogy a tűzoltók védik a mundér becsületét. Ezért a robbanás oka nem valószínű, hogy kiderül, ha egyálltelán kideríthető, mert lehet, hogy tényleg a véletlen műve volt. Azért egy áramtalanítás, egy gázelzárást úgy gondolom meg kellene előtte tenni, főleg ha a műszer veszélyes koncentrációt mutat. Már ha van. A fő felelős az aki ellopta a gázórát ez tény. Sajnálom akik megsérültek, de a ház lakóit is, elvégre mégis csak ők az igazi vesztesek. Ahelyett, hogy egy csomóan szidják őket. Lássuk már be aki dolgozik az álmából felketve mind tudja a munkáját. Telejesen mindegy, hogy mi az. Az, hogy kinek mi a munkálya, és mennyi pénzért mindenkinek a saját döntése, tehát hagyuk ezt a részt. Nem a melós tűzoltókon múlik nagyon sok minden. Akinek ellenőriznie kellene a tűzvédelmi szabályokat és nemteszi, vagy nem tájékoztatja a kolégáit, mit hol találnak egy épületben, azok véleményem szerint ugyan olyan felelősök, mint aki ellopta az órát. Nem mellesleg ezekből a pénzekből juthatna akár bér akár eszköz fejlesztésre. Bár nem tudom jelenleg mi a felhozatal a tűzoltóságon, de a régi emberkéknek tutira volt egy szakmájuk ami nem egyszer nagyon jól jött. Bár ne kellene ténylegesen dolgoznia egy tűzoltónak se. De amíg ez megvalósul, addig a hibákból, sérülésekből tanulni kellene nem mindáron a testületet védeni. Részemről ennyi. Na lehet anyázni.”
 • 76. szocdem 2011. január 20. 16:16
  „Heheheheheh..
  Ellopták a gázmérőt????? Meg a gázfőcsapot???

  Ne ne tesenek már röhögtetni.

  A gázszolgáltató - ha tényleg hiányoznak az eszközök - leszerelte legfeljebb, és figyelmetlen, vagy hanyag munkát végzett az eljárásban valamelyik munkatársa. Ez van.
  De hogy betörni egy vacak csapért, meg a gázmérőért, amit el sem lahet adni, és értékes anyg sincs benne - ez abszurdum, még feltételezés szinten is!

  De kérdem én: ha akkora a luxus, hogy 5 lakás is állaht üresen az önkopri területén, akkor mitől van annyi hajléktalan, és hogy hogy nem kkaphatnak önkoris lakást automatice az albérletben nyomorgó többgyerekes családok???? Ez sokkal felháboritóbb, mint egy szimpla- de nagy anyagi kárt okozó - szerelési hiba!!”
 • 75. kaka105 2011. január 20. 15:29
  „Pedig az a sisak!”
 • 74. HarconaMarcos 2011. január 20. 13:11
  „Hát, egy tűzoltósisak csak nem ég szét! :-( Remélem!
  Ha igen, akkor a Polgármester ne díszköveztessen addig több teret, amíg ezeket le nem cserélték!”
 • 73. buhaha 2011. január 20. 13:07
  „Nem tudom én a sisakot nézem hogy ennyi maradt belőle!”
 • 72. HarconaMarcos 2011. január 20. 12:40
  „Buhaha, az ott a képen nem véletlenül a gázóra, amit elloptak?”
 • 71. buhaha 2011. január 20. 12:11
  „53. Kukac40
  még jó hogy te tökéletes ember vagy, és hidd el a tűzoltó álmából felkelve is tudja mi a dolga!De te tuti a számítógéped elött megfejtetted hogy ők voltak a hibásak!
  a kép magáért beszél!
  http://www.langlovagok.hu/kepek/2011/danieliszgabor/110118_gyorrobbanas/eredeti/110118_gyorrobbanas_02.jpg”
 • 70. HarconaMarcos 2011. január 20. 11:55
  „Ilyen esetek után a környék összes fémátvevő telephelyét ellenőrizni kell(ene). Általános adó-, munkaügyi-, munkavédelmi-, környezetvédelmi vizsgálat. Második gyanús fémtárgynál ők hívnák rá a rendőrt a tolvajra.
  Neadjisten hatósági jogkörhöz kötni a fémhulladék átvételt.
  Valaki írta is itt, de jogos. Ha vasúti biztosító kábelt visznek el, vagy éppen gázórát, akkor az nem 5-10-100 kg réz/vas értékének megfelelő károkozás, hanem terrorizmus. Annak megfelelően kellene büntetni.
  Kíváncsi vagyok, hogy a két hét alatt megjavult közbiztonság jegyében egyáltalán megtalálják-e a tettest. :-/”
 • 69. egyharmad 2011. január 20. 11:50
  „Nemezis!

  Erdekes elgondolas. De megis,hogy gondolod ennek a kivitelezeset?

  Minden jo ötletre vevö vagyok!”
 • 68. Nemezis 2011. január 20. 10:53
  „Ha tetszik, ha nem, a cigány fémtolvajok a hibásak, mint az összes többi betörésért a környéken! Nem lehet őket egyénként kezelni, mert ők egy közösség! Semmi értelme csak azt az egyet megbüntetni aki épp levágta azt a csapot, mert a többire ez semmilyen visszatartóerővel nem rendelkezik! Igen is közösségi büntetés kell!

  <moderálva>”
 • 67. Kikelet 2011. január 20. 10:41
  „Tisztelt Sjaw (23. komment)!
  Nálam eddig ez az év legjobb (tömör és diszkréten lényegretörő) hozzászólása!
  A tavalyi a " Sárközy Miki gyere haza! " volt!, miután a bevándorlókat hazaküldte, oszt hiszti lett belőle....
  egyébként..... - " a mocskos, szemét (zsiv)ányokat jaj, de utálom!..."
  Szép napot!”
 • 66. feco711 2011. január 20. 10:40
  „Teljesen mindegy hogy ki lakik ezeekben a lakásokban magyar vagy roma,mert mind a kettőböl van rendes és ocsmány is.Arra nem gondolt senki,hogy mivel ezek szociális bérlakások,ezért akik ideköltöztek azoknak lehet hogy elötte teljesen normális életük volt,csak időközben elvesztettek mindent?!Csak györben most is 3000 ember van akiknek bedölt a lakáshitele!Én sem úgy költöztem ide hogy semmim nem volt,igaz hogy elvesztettem a munkahelyemet,és bedölt a lakáshitelem,EZÉRT MOST KÖLTÖZZEK AZ ERDŐBE?!Vannak nagyon okos emberek akik csak a felszint látják(több autó,vállalkozás stb)Aki itt lakik,ő is vágyna egy jobb életre!Többek között én is pedig 4-en élünk 110.e ft-ból és segélyeket sem kapunk!Még is kűzdünk,hogy jobb legyen”
 • 65. sopronilakos55 2011. január 20. 07:32
  „Ma reggel hallom, hogy vizsgálják a tűzoltók felelősségét
  Költői kérdés: az egész robbanás felelősét ki vizsgálja?

  Úgy látszik a nagy forradalom után is szent tehenek az a bizonyos nép csoport...”
84 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

214 millió forintos fejlesztés a táplánypusztai Dr. Piróth Endre Mentálhigiénés Otthonban

A Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat a Környezet és Energia Operatív Program keretében 128 millió… Tovább olvasom