Kisalföld logö

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 19°C Még több cikk.

Gázrobbanás: megszólalnak a lakók - videós interjú

A rendőrség, Győr-Szol Zrt. munkatársai valamint a lépcsőház lakói várakoznak a kedd délután Győrben történt gázrobbanás helyszínén. Videós interjú.

A ház előtt több csoportban várakoznak a lépcsőház korábbi lakói, közöttük Hargitai Róbert.

- Szerencsére aznap dolgoztam, a szüleim értesítettek a robbanásról. Mindenünk odaveszetett, és senki nem mondja, hogy mi lesz, elvileg jövő héten egy másik önkormányzati lakásba költözhetünk - magyarázza.

Nézze meg videónkat!


A Szarvas utcai háztömb érintett, 26/C lépcsőházának lakását csütörtök délelőtt is rendőrök vizsgálták, valamint a Győr-Szol Zrt. munkatársai tevékenykedtek a helyszínen. Az udvaron a törmelékeket már összetakarították.

A gázrobbanás helyszíne két nappal az esemény után

A győri önkormányzat lakásügyi csoportvezetője, Wajzer Gábor megkeresésünkre elöljáróban elmondta, az érintett lakások nem önkormányzati bérlakások. A Győr-Szol Zrt. kezelésében vannak, s üzleti alapon adta bérbe azokat a társaság.

– Ennek ellenére az önkormányzat igyekszik átmeneti megoldást találni az érintett családok elhelyezésére. Átnéztük az üresen álló lakásokat, olyanokat kerestünk, amelyek pár napon belül beköltözhetőek. Azok ugyanis, éppen a lopások megelőzésére, le vannak szerelvényezve. Leghamarabb a jövő hét közepére tudjuk elhelyezni azokat, akik nyilatkoznak, hogy ezt kérik. Természetesen továbbra is rendelkezésükre állnak a kedden felajánlott kollégiumi helyek  – magyarázta Wajzer Gábor.

A csoportvezető elmondta még, hogy a Győr-Szol kiürített raktárhelyiségeket, ahová a károsultak addig elhelyezhetik bútoraikat, míg nem lesz lakásuk. Wajzer Gábor hangsúlyozta, fél évig lakhatnak majd az ideiglenes lakásokban az érintettek, amennyiben teljesítik a feltételeket, jogviszonyuk rendezett lesz. Legtöbbjüknek ugyanis  jelentős lakbértartozása van.

Olvasóink írták

 • 14. quaestor 2011. január 24. 19:25
  „bander
  maximum rágalmazás, de ahhoz is néhány feltételnek teljesülnie kell.
  Aki meg közszereplő, annak többet kell elviselnie. Ez van...”
 • 13. bander 2011. január 22. 16:33
  „Ja és te hajasbaba. Mindenki macája. kirugtak a munkahejedről mert mindenkit beszennyeztél. Te mersz másokat mószerolni? Az alkohollal most hogyan állsz? Hol az a sok pénz amivel ismerőseidnek rokonaidnak tartozol. A házad táján söprögess és rakd össze szétroncsolódott életedet.”
 • 12. bander 2011. január 22. 16:25
  „kedves SenkiMielőtt bevádolsz valakit nézz körül a házad tájékán. Becsületsértésért megütheted a bokádat.Mi a szegénységet tiszteljük és nem alázzuk. Ebből látszik,hogy Az elnökasszony nem a saját malmára hajtja a vizet. Te ott lknál ha lenne pénzed? Azon a kőrnyéken? Nem szégyenled magad?”
 • 11. kolombela 2011. január 21. 14:03
  „6. hozzászólás umberto 2011.01.20. 18:51
  Szabadhegyet ne felejtsd ki. Már ott is áldják a népet!”
 • 10. igazszó 2011. január 21. 12:35
  „Ezt magam is igy látom, egyetértek az előttem szólóval, teljesen egészen!
  Felhábórítónak tartom ezt a tapogatózást, időhúzást a hatósági szervek részéről is. Polgármeternek, és a város jegyzőjének azonnal lépnie kellett volna, hisz Wajzer az ő emberük!Ennyire ostobának ne nézzék Győr város polgárait!!!!!!

  Havasrétiné mióta szoc.támogatott? Miért árulhatja számlanélkül a réteseket minden vasárnap az ETO Stadionnál az ócskapiacon, koszos kezével megfogdosva? Vállakozó, több kocsija van, és szoc. lakásban is támogatja a város, és még egyebekben is, most meg adományokat gyűjt...igy aztán lehet ám?????

  Most adományokat gyűjt, és kér a károsultak számára, hát nem felháborító, és hová kerül az a pénz is????
  Azt sem írta meg milyen számla az, tüzoltóknak gyújt, vagy a lakók számára, vagy netán....akárhová????
  Győr város nem kér ezekből!

  "7. hajasbaba 2011.01.20. 19:53
  -redwindow!
  Teljessen igazad van! Én még azért annyit hozzáfűznék , hogy a Havasrétiné azt a bérlakást amiben most lakik úgy utalták ki neki , hogy 1/2 részben tulajdonosa volt egy Ikva utcai öröklakásnak. Akkor a Balog Polgármester Úr macája volt és a lakás mellé még kapott 800.-ezer ft. vissza nem térítendő kölcsönt az iskolabezárások idején. Továbbá ha tilosban parkolásért megbüntetik azt az önkormányzat fizeti ki helyette. És én már nagyon unom , hogy akármi történik a városban Ő mindenhol ott van. Nem is abban az épületben lakik amelyikben a baleset történt. A város szégyene ez a törtető nőszemély."”
 • 9. redwindow 2011. január 21. 11:49
  „Szerintem itt a dolog nyitja, Wajzer Gábor elmondásában, az ellentmondásokban!

  "A győri önkormányzat lakásügyi csoportvezetője, Wajzer Gábor megkeresésünkre elöljáróban elmondta, az érintett lakások nem önkormányzati bérlakások. A Győr-Szol Zrt. kezelésében vannak, s üzleti alapon adta bérbe azokat a társaság.

  - Ennek ellenére az önkormányzat igyekszik átmeneti megoldást találni az érintett családok elhelyezésére. Átnéztük az üresen álló lakásokat, olyanokat kerestünk, amelyek pár napon belül beköltözhetőek. Azok ugyanis, éppen a lopások megelőzésére, le vannak szerelvényezve."

  1. A lakás önkormányzati tulajdonú, tehát az önkormányzaté!- nem úgy, mint ahogy Wajzer mondja!
  2. Csak a kezelési jogot adta át a Győrszolnak!- Wajzer azt mondja, hogy a Győrszolé, nem az önkormányzaté a lakás...tehát a felelősséget áhárítja
  3. Wajzer mondja ezekután ki, hogy:
  "Ennek ellenére az önkormányzat igyekszik átmeneti megoldást találni az érintett családok elhelyezésére. "

  Tehát az önkormányzat kötelessége a lakók elhelyezése!!!!
  Milyen aljas húzás, és itt a lényeg, amit Wajzer kimond, hogy az üresen álló lakásokat szerelvényezték, vagy lopások miatt leszerelték. Kérdés felmerül, hogy akkor ezekben a lakásokban is az ő intézkedésükre történt a csapok leszerelése?????

  Mert amit adnának lakást, arra Wajzernak ez a válasza:

  "Átnéztük az üresen álló lakásokat, olyanokat kerestünk, amelyek pár napon belül beköltözhetőek. Azok ugyanis, éppen a lopások megelőzésére, le vannak szerelvényezve."

  Tán a leszerelést nem is idegenek végezték, hisz Wajzer elmondta, szó szerint idézve van!

  Ezekután Wajzer még mindig ott fog dolgozni, polgármester, és jegyző úr!?????”
 • 8. Alina01 2011. január 21. 08:54
  „És mégis honnan adnak nekik lakásokat? Nem is értem miért vannak üresen álló lakások?
  Azokat miért nem adják ki?

  Az élőtakarékos bérlakásokra a fiatalok éveket várnak, a kisebbségnek meg 2 nap alatt adnak egy másikat....szép.”
 • 7. hajasbaba 2011. január 20. 19:53
  „-redwindow!
  Teljessen igazad van! Én még azért annyit hozzáfűznék , hogy a Havasrétiné azt a bérlakást amiben most lakik úgy utalták ki neki , hogy 1/2 részben tulajdonosa volt egy Ikva utcai öröklakásnak. Akkor a Balog Polgármester Úr macája volt és a lakás mellé még kapott 800.-ezer ft. vissza nem térítendő kölcsönt az iskolabezárások idején. Továbbá ha tilosban parkolásért megbüntetik azt az önkormányzat fizeti ki helyette. És én már nagyon unom , hogy akármi történik a városban Ő mindenhol ott van. Nem is abban az épületben lakik amelyikben a baleset történt. A város szégyene ez a törtető nőszemély.”
 • 6. umberto 2011. január 20. 18:51
  „Nyugodjatok meg, ez még semmi. 10 éven belül már a Nádorvárost fogják lepusztítani ezek a szociális bérlakók, aztán meg még azt, ami maradt. Adyvárossal elég jól állnak, most Sziget és Marcalváros van soron.

  Mert ők egyre többen lesznek, és mi egyre kevesebben. Ráadásul mi szaporítjuk őket. Ilyen hülyék vagyunk.

  Meg is érdemeljük. Én 2 éven belül húzok innen, a többieknek jó szerencsét kívánok.”
 • 5. erdeklödö 2011. január 20. 18:35
  „Hogy is van ez?

  A videon a "kedves" szöke hölgy azt mondja: Eppen föztem,es arra lettem figyelmes ,hogy hatalmas durranas

  törtent. kintröl hallottam a cserepek,üvegszilankok hullasat. lekaptam a kabatomat, lezartam a gazt,

  es rohantam le en is az utcara..... amikor leertünk akkor kezdett el dölni minden ablak....

  pillanatok utan kicsapott egy hatalmas langcsova.........a lakok mar kint voltak az utcan

  A tüzolto berohant a hazba,hogy a negyedikröl valakit kimentsen. ES AHOGY BEERT ABBAN A PILLANATBAN

  ROBBANT..........

  Amit en nem ertek! 1 mitöl döltek ki az ablakok?
  2 ha mar kidöltek az ablakok,a "hatalmas durranas miatt"
  (amit mindenki szerencsesen tulelt)
  3 a tüzolto berohant a hazba (ez idaig rendben van ez a dolga)

  csak az igazsag kedveert szeretnem tudni, hogy vegül is mi es mikor robbant fe

  (elnezest kerek ha hülyesegeket kerdeztem)”
 • 4. redwindow 2011. január 20. 17:46
  „Havasiné Mérí Judit mit keres ezekben a lakásokban, ezek szociális bérlakások, és ő vállalkozó, jövedelemmel több autóval rendelkező, rendszeresen réteseket is árul, még az ócska piacon is számla nélkül! van bevétele, és a Győri Független Nőegylet vezetője......Önkormányzat rendszeres támogatásában részesülő dolgozó!
  Győr városában csak igy megy ez???? Ezeket támogatják!
  Felülvizsgálatot kérünk és a lakosság tájékoztatását ebben az ügyben!”
 • 3. redwindow 2011. január 20. 17:34
  „Már a hivatalban is beköltözött alakásmaffia Wajzer Gábor?????Mit tett, miért kapja a fizetését Wajzer Gábor, ilyen trehány törvénytsértő munkájáért???? és milyen érdeke fűződik mindehhez, és még ott dolgozik, eltűrik a városban a vezetői?????Győr tiszteséges polgárai nemtűrik el, azonnali intélzkedést kérünk!!!”
 • 2. villamosvezető 2011. január 20. 17:20
  „A Győrszol önkormányzati tulajdon!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  A Wajzernanak nem tudom mit fognak szolni a főnökei hogy elszólta magát!, a jelentős lakbérhátralékot felhalmozó <moderálva> akik semmit nem fizetnek ,se közművet , se gázt se villanyt,DE TOVÁBBRA IS LAKÁST BIZTOSÍTANAK NEKIK A MI PÉNZÜNKBŐL!!.Majd azt is lepusztítják meg felrobbantják.
  Most kéne a híd alá menniük vagy az Orbán vagy a Borkai ingatlanjaiba tartsák el ők őket!!”
 • 1. HarconaMarcos 2011. január 20. 14:14
  „Nem értem. A Győrszol az nem az önkormányzaté?
  Ha jól értem, akkor a fenti úriember azért kapja a fizetését, hogy rendben legyenek a lakásügyek.
  (Ahogy látom nem annyira vannak rendben.)
  Ha a Zrt. kezel, akkor szükség van rá, vagy lehet a munkáját kiszervezni? Máshol is történt már ilyen.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Illegális a gát Rétalapnál - az illetékesek szerint a hatóság már lépett

Portálunk kérdéseire az Észak-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság válaszolt. Megtudtuk: már jelentették az illegális töltést. Tovább olvasom