Kisalföld logö

2018. 07. 17. kedd - Endre, Elek 18°C | 28°C Még több cikk.

Gázrobbanás Győrben, három tűzoltó is megsérült

Gázszivárgás elhárításán dolgoztak a tűzoltók a Szarvas utcában, amikor a gáz berobbant. Három tűzoltó megsérült, a detonáció a társasház több lakásának ablakát is kitörte. Videóval és fotókkal, melyek a robbanás utáni percekben készültek.9 óra 39 perc

Ismeretlen tettes ellen, közveszélyokozás gyanújával indítottak eljárást; azt kívánják tisztázni, van-e felelőse a detonációnak, s ha igen, ki - közölte Kocsis Tünde alezredes.

Három, a szivárgás elhárításán dolgozó tűzoltó és két lakó sérült meg kedden délután négy óra körül, amikor berobbant a kiömlő gáz a győri Szarvas utcában egy önkormányzati bérházban.

Több lakás is megsérült a négyemeletes épületben.

Korábban

Gázszivárgás elhárításán dolgoztak a tűzoltók a Szarvas utcában, amikor a gáz berobbant. Három tűzoltó megsérült, a detonáció a társasház több lakásának ablakát is kitörte. Videóval és fotókkal, melyek a robbanás utáni percekben készültek.

- A tűzoltók éppen a szivárgást próbálták elhárítani a Szarvas utcai épületben, amikor berobbant a gáz - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság. - Az egyik tűzoltó súlyos, két társa könnyebb sérüléseket szenvedett a robbanás során. 
Olvasó-tudósítónk, Vincze László felévtelei a robbanás utáni pillanatokban.


A legsúlyosabban sérült tűzoltó testfelületének tíz százaléka égett meg – fején, kezén, illetve a nyakán –, őt várhatóan meg kell műteni. A könnyebb sérülést szenvedett tűzoltók közül az egyiket már hazaengedték, a másik, szintén az égésplasztikán kezelt tűzoltó a fején sérült meg, de az ő állapota is kielégítő – tájékoztatta a Kisalföldet prof. Oláh Attila.Az MTI információi szerint két civil is megsérült könnyebben a robbanásban. Egy fiatalkorú fiúról az egyikük, aki a térdét fájlalta - őt a kórházba is szállították. A másik sérültről nincs információnk, csak annyi, hogy könnyű sérülést szenvedett.
 

Fotók: Cseh Róbert

- Önkormányzati bérlakások vannak abban a győri, Szarvas utcai házban, amelynek első emeletén kedd délután robbanás történt - közölte a győri városháza szóvivője, Domanyik Eszter.

- A  lépcsőházban hét lakott és öt üres lakás van; az itt élőknek másik bérlakást biztosít az önkormányzat, kedd éjszakára pedig kollégiumi szobákat ajánlottak fel.

Az OKF közlése szerint a robbanás által érintett épületből 19 embert kellett kitelepíteni. Valamennyien a rokonoknál, barátoknál kaptak szállást, így nem tartottak igényt az önkormányzat által biztosított elhelyezésre.

A lakótömb másik lépcsőházához tartozó lakásokba a bérlők visszaköltözhettek. Jelenleg a rendőrség és a tűzoltóság vizsgálja a tűzesetet. Az OKF főigazgatója azonnali felügyeleti ellenőrzést rendelt el - közölték. 
 


Cím nélküli nagyobb térképen való megjelenítése


- Vélhetően közveszélyokozás bűncselekménye miatt fogunk eljárást indítani. Kezdeti szakaszban vagyunk, a tűzvizsgálat a bűnügyi szemlével együtt folyik, szerdán már tudjuk, hogy merre indul a nyomozás. Azt, hogy ki a felelős, majd csak később lehet megmondani - mondta a Kisalföldnek Takács Tibor ezredes, megyei rendőrfőkapitány.


Fotók: Bertleff András

Olvasóink írták

68 hozzászólás
 • 68. redwindow 2011. január 21. 09:06
  „Csak figyeljétek meg, hogy ez a ház, amibe olyanok laktak, akik csak lelakták, fizetni nem fizettek, mégis támogatta az önkormányzat!!!!!!! Önkormányzati tulajdon, és nem Győr-Szol-é, mint ahogy Wajzer Gábor az önkormányzat lakásügyi csoport vezetője szemrebbenés nélkül mondta! Azek a lakások szociálisan rászorulóknak voltak kiadva....mert ők megérdemelték!!! A győri nőegylet vezetője, aki maszek , réteseket árul- vállalkozó, jó aganyiakkal, több kocsival rendelkezik, a város mégis támogatja, ő is itt lakhat már több évtizede!!!!!
  Szóval innen most kirobbantották , vagy kirobbantak a lakók, lehet, hogy le is bontják a házat, és meglehet figyelni, hogy ennek a háznak a helyére a Győr-Szol, Önkormányzat milyen épületet fog építeni.Tudni kell, hogy ez egy központi hely, lehet öregek, szépkoruak, gyógycentrum stb.....építeni. Szigetben érdekes módon gyulladtak ki már házak, és soha nem volt vizsgálva, gyorsan lebontották...tán még a biztosító is fizet ezek után, ez csak feltétevés???? a benne lakókat, nem lakókat kirakták új lakásba a cigányokat, aztán oda épült Győr-Szol által öregek otthona!!!!!! Meglehet nézni a szigeti templomnál....

  Hát most csak figyeljünk!!!”
 • 67. jakab77 2011. január 20. 19:33
  „Ki az a bátor aki neki áll egy nyomás alatt lévő fémcsövet vágni ,de ha igy lenne akkor nem egyenes a vágás hanem deformálódna. Ehhez nem kell föiskola.”
 • 66. atek01 2011. január 19. 20:29
  „A gázmérő előtti elzáró piaci értéke egyenlő a nullával.
  De a lopott gázmérő se ér sokkal többet.
  Az igazi biznisz a csőben lévő gáz lopása. (kb 140ft/m3)
  Anyagi ráfordítás egy fél méter lopott biciklibelső.
  Kár, hogy az egész ház elszállt.”
 • 65. jirzi 2011. január 19. 19:41
  „Bazd .Ellopták a gázcsapot.Ezt a szellemi fogyatékos értelmi toprongy népet.Azt nem fölfogni ha nincs csap a gáz jön kár hogy nem volt ideje gyűlni még”
 • 64. csornaifiu 2011. január 19. 18:35
  „A rendorsegnek van fogalma arrol, hogy bizonyos buncselekmenyeket milyen emberek/csoportok kovetik el. Peldaul, ha valahol mondjuk libat lopnak, a detektivek nem fogjak tudomasuk szerinti bankrablokat nyomozni. A gyori rendoroknek biztos van egy listajuk arrol, hogy hasonlo esetekben kiket fogtak el es vallattak ki (ahogy latom Hazankban ez a szo, hogy vallatni nem nepszeru, pedig egy ugyes vallato sok tenyt fel tud deriteni). Imadkozzunk a megserult tuzoltokert es szeretteikert.”
 • 63. payeraniko 2011. január 19. 15:07
  „Tisztelt peet2!
  Ne tessék keverni a Tűzoltóságot a Katasztrófavédelemmel, a kettő nem ugyanaz. Akik megsérültek TŰZOLTÓK voltak, nekik kívánjon jobbulást.
  Kedves kollégák mielőbbi gyógyulást.
  SPA”
 • 62. Mezike 2011. január 19. 13:34
  „Bárcsak ismernéd az idézőjelet, annak jelentését egy beírás, gondolat előtt-után.
  Bárcsak gondolkodnál, mielőtt írsz.
  Bárcsak elolvasnád, amit írtál, mielőtt megnyomod az "elküldöm" gombot.
  Bárcsak kisebb lenne az arcod...
  (Bárcsak az venné magára, akinek kell.)”
 • 61. ccc 2011. január 19. 13:32
  „faller2:
  .... a munkahely l y
  nem kötözködni akarok bocs.
  Egyébként tényleg ne <moderálva...> a tűzoltókat mert sokszor csinálnak okádnivaló melót és büszkén viselik a mundért.”
 • 60. faller2 2011. január 19. 12:35
  „jóhatudod!
  végig olvastad Te egyáltalán "kaka105" üzenetét? osztod itt az üres frázisaidat: Te becsülettel befizeted a gázszámládat stb.. Te nem jársz az utcán? nincs munkahejed? nem közlekedsz? -autóval, busszal?- biztosan tudod, hogy nem esik egy féltégla a fejedre? a családodban sem történhet soha semmi tragédia? szívből kívánom: így legyen Nálatok, DE ha mégis a szemébe kell egyszer nézned VELE pl.: kaka105-el, pirulj el mélyen és kérj bocsánatot! ezek az ótvaros férgek meddíg tehetnek azt amit akarnak?
  mielöbbi gyógyulást kívánok a bátor EMBEREKNEK akik megsérültek!
  köszönöm a szép gondolatodat kaka105!”
 • 59. fióka 2011. január 19. 12:10
  „Laktos Kolompár tanította a kis gazsit megint a gázlopás rejtelmeiről.”
 • 58. T.Kriszti 2011. január 19. 11:55
  „Köszönjük Kaka 105!”
 • 57. jóhatudod 2011. január 19. 11:51
  „kaka105 ! Ugy látom nálad rezeg a léc ! Én nem küldtelek tűzoltónak ! A Te választásod ! Becsüllek érte ! Mi csináljuk a bajt,te meg megelőzöd megszünteted 1:1 ! Ha már nem megy szállj ki ! A megsebesült tűzoltóknak meg jobbulást és gyógyulást jó egészséget kivánok !

  /csak hogy tudd: én becsületesen fizetem a gázszámlát /nem lopom a gázt mint a cigányok / és megpróbálok ugy élni hogy ne adjak munkát neked !”
 • 56. akrobata 2011. január 19. 10:52
  „Szegény Tűzoltók! Nem lennék a helyükben!”
 • 55. ccc 2011. január 19. 10:36
  „Jandex:
  nem a segélyéből, hanem a kaucióból, csak gondolom itt nincs, tehát minden ismét a mi befizetett adónkból megy. Pedig ha vki volt már ebben a házban napközben erősen szól a dajdaj zene férfihangok kíséretében akik lapátolhatnának havat nyáron meg irthatnák a parlagfüvet mge tisztíthatnák az árkokat. De amíg több segélyt kapnak mint a minimálbér addig nem jabul a helyzet. Remélem okosok már dolgoznak ezek megváltoztatásán.”
 • 54. kaka105 2011. január 19. 10:09
  „"Bárcsak tudhatnád, milyen érzés hajnali 3-kor bentragadt gyerekeket keresni egy égő házban, ahogy lángok cikáznak a fejed felett és égetik a tenyeredet, miközben mászol a rogyadozó padlón és alattad ég a konyha.

  Bárcsak átéreznéd a feleségnek a fájdalmát, mikor a férjének próbálom megkeresni a pulzusát - de már nincs neki. Elkezdem az újraélesztést azért - remélvén, hogy sikerül visszahozni, miközben legbelül tudom. hogy túl késő.

  Bárcsak ismernéd az égő szigetelés jellegzetes szagát, és a füsttől keserű nyál ízét a szádban, a kifordult csizmádban érződő átható forróságot, a lángok ropogását és azt a hátborzongató érzést, mikor semmit nem látsz a sűrű füstben.

  Érzések, amelyeket én már rég ismerek.

  Bárcsak olvashatnál a gondolataimban, mikor hallom a riasztást és átfutnak az agyamon a kérdések: vaklárma vagy igazi tűz? Vannak-e bent áldozatok? Milyen az épület szerkezete? Milyen veszélyek várnak rám?

  Bárcsak érezhetnéd azt a szorongást amit a fecskendőben ülve érzek társaimmal összepréselődve, miközben a gépkocsivezető lába keményen nyomja a gázpedált és újra meg újra nyomom a légkürtöt. mikor nem adják meg az elsőbbséget a kereszteződésekben. Mégis, mikor szükséged van ránk és megérkezünk, az első reakciód az lesz:
  -Azt hittem, már sosem érkeztek meg!

  Bárcsak ismerhetnéd a gondolataimat amelyek átfutnak az agyamon, miközben egy tinilányt mentek ki egy autoroncsból:
  -Mi lenne, ha ez az én lányom, testvérem, barátnőm vagy családtagom volna? És hogyan reagálnak majd a szülei arra, mikor egy rendőr ott áll az ajtóban a sapkájával a kezében?

  Bárcsak tudnád milyen érzés a hátsó ajtón beosonni otthon, és úgy üdvözölni a szüleidet és a családodat, hogy nem mered elmondani, hogy majdnem soha többé nem érkeztél haza.

  Bárcsak érezhetnéd milyen amikor az emberek szavakkal, vagy akár fizikailag is neked esnek, vagy leszólják amit csinálok, vagy amikor kijelentik: - Ez velem soha nem fog megtörténni!

  Bárcsak átérezhetnéd a fizikális és mentális nyomást, a félbeszakított vagy elmaradt étkezéseket, az ébren töltött órákat, és az elmulasztott társadalmi eseményeket, plusz még azt a rengeteg tragédiát amelyet látok nap mint nap.

  Bárcsak tudnád micsoda érzés megmenteni valaki életét, vagy megóvni a tulajdonát, vagy ott lenni mikor szükség van rád és rendet teremteni a káoszban.

  Bárcsak tudnád, milyen érzés átkarolni egy kisfiút aki azt kérdi:
  -Anya jól van? - miközben nem tudsz anélkül a szemébe nézni, hogy magad is ne sírnál és közben nem tudod mit is mondhatnál. Vagy visszatartani valakit, aki végignézi ahogy a barátját próbálják kimenteni a roncsból és újraéleszteni, majd a mentő elszáguld vele.

  Egy érzés, amelyet én már régóta ismerek.

  Hacsak nem éltél te is ebben, akkor nem értheted meg soha teljesen azt, hogy ki vagyok, kik vagyunk, és hogy mit jelent számunkra a munkánk!

  Bárcsak érthetnéd!!!"(langlovagok.hu)”
 • 53. Jandex 2011. január 19. 08:45
  „52. hozzászólás ccc 2011.01.19. 08:33
  "nem lenne kunszt néhány digit képet készíteni és azok alapján elszámoltatni a károkozókat"
  Egyetértünk,csak hogyan számoltatod el? Megmondod neki mennyi kárt okozott,de aztán hogyan tovább????? /letiltatod a fizetéséből? (úgy értem a segélyéből?)/”
 • 52. ccc 2011. január 19. 08:33
  „39. peet2-nek:
  Sajna önkormányzati tulajdonban van, de nem a ház kezelője felelős a lakókért. Az már más kérdés, hogy a ház fenntartásáért és jókarban tartásáért a ház kezelőjének kellene komolyabban foglalkozni. Ha kimegy vagy beköltözik egy bérlő egy adott lakásból, manapság már nem lenne kunszt néhány digit képet készíteni és azok alapján elszámoltatni a károkozókat. Gondolom kauciót sem kér a kezelő a lakások átadásakor. Csak akkor ki gyakorolja az ún. TULAJDONOSI SZEMLÉLETET ? Vagy az önkormányzati vagyon nem számít? Majd helyrehozzák a büdzséből, csak abból ezer más dolgot lehetne megvalósítani Építeni, nem pedig a tönkretett épületeket foltozni. Gondolom szoc alapon nem engednek senkit beköltzni az új Semmelweis utcai nyugdíjas házba, arra még vigyáz a tulajdonos...........”
 • 51. fióka 2011. január 19. 07:49
  „még ,hogy azt mondják nincs gáz az országban”
 • 50. Jandex 2011. január 19. 07:40
  „Ezek a te.vek kiutalták maguknak a gázártámogatást ?! /büntetlenül !!!/”
 • 49. Gab2000 2011. január 19. 06:28
  „Tisztetl Moderátor Tisztelt szerkesztő

  Szeretném ha nem moderálnák ki a a cigány jelzőt ugyanis törvényt sértenek vele Önök figyelmükbe ajánlanám a kisebbségi ombudsman oldalát és az ott található alábbi törvényt

  1993. évi LXXVII. törvény

  a nemzeti és etnikai kisebbségek jogairól

  61. § (1) E törvény értelmében Magyarországon honos népcsoportnak minősülnek: a bolgár, a cigány, a görög, a horvát, a lengyel, a német, az örmény, a román, a ruszin, a szerb, a szlovák, a szlovén és az ukrán.

  Ergo törvényben van megnevezve mint a cigányság mint kisebbség innen meg már hivatalosan használhatom a cigány kisebbség megnevezést.”
68 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mitől dugul a csatorna? - popsi-kendők, alsónadrágok a szivattyúkban

A Pannon-Víz Zrt. egyik alapfeladata a szennyvizek elvezetése, tisztítása. A közel ötszáz kilométer… Tovább olvasom