Kisalföld logö

2018. 11. 17. szombat - Hortenzia, Gergő -1°C | 7°C Még több cikk.

Gázolajos hordók robbantak fel

Rábapatona - Mintegy háromezer liter gázolajat tároltak abban az üzemanyagraktárban, amely hétfőn gyulladt ki Rábapatonán. A kár több millió forint.
A győri tűzoltók tegnap délelőtt tíz óra után kapták a jelzést Rábapatonáról: a volt téeszmajorban kigyulladt egy üzemanyagraktár. Nagy erőkkel vonultak a helyszínre, így kevesebb mint egy óra leforgása alatt megfékezték a lángokat.

Kiérkezésük idejére a lángoktól keletkezett hő hatására több gázolajos hordó és egy oxigénpalack is felrobbant, az épület tetőszerkezete beomlott, a raktár vaskapuja eldeformálódott.

Miután kiderült, hogy az épületben több acetilént és oxigént tartalmazó gázpalack is van, értesítették a rendőrséget és az esetleges robbanás megelőzésére kérték a palackok kilövését. A budapesti Rendészeti Biztonsági Szolgálat (Rebisz) két mesterlövészének egy-egy felhevült oxigénes és acetilénes palackot kellett ily módon megszabadítani a túlnyomástól.

Lapunknak a helyszínen szemlélődők elmondták, a tűz valószínűleg köszörülés közben, szikrától keletkezett, ám ezt a tűzoltók parancsnoka, Hullámos László ezredes akkor még nem erősítette meg.

A raktárban munkát végző ember a lábán szenvedett nyolc napon túl gyógyuló, nem életveszélyes égési sérüléseket. Őt a mentők a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházba szállították. A majorban kisebb bonyodalmat okozott, amikor édesanyja értesülve az esetről, rosszul lett; szerencsére a helyszínen akadt szakképzett elsősegélynyújtó.

A Kisalföld információi szerint a termelőszövetkezet egykori telephelye – mint afféle „ipari park" – ma több önálló vállalkozásnak ad otthont: a leégett raktár az egyik agrárvállalkozóé volt közülük. A kár feltételezhetően több millió forint.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Száz veterán autó és tulajdonosa mutatta meg magát Győrben

Győr - Volt, aki igazi megmérettetésnek tekintette a hétvégén rendezett veteránautó-túraversenyt, és például az Árkád-parkolóban egy kávéra sem állt meg az időmérés után, hanem haladt tovább a célja felé. Mások élvezték, hogy őket, illetve autóikat nézik és fotózzák: ilyen volt idén az oldtimer autók felvonulása. Tovább olvasom