Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Gátlástalan bűnözők Győrben - idősek a célpontban

Gátlástalanul használják ki az idősek jóhiszeműségét a bűnözők.

Legutóbb Győrben, a Szabolcska utca egyik lakásában élő 78 éves asszonyhoz csengetett be három ismeretlen, akik önkormányzati dolgozóknak adták ki magukat. Azt állították, hogy feladatuk az idős emberek meglátogatása, ugyanis a hivatalnak egyszeri szociális segély kiutalására van lehetősége, ha az arra rászoruló legalább 200 ezer forint készpénzt tart otthonában. Mivel a sértett nem rendelkezett ennyi készpénzzel, az elkövetők arany ékszer bemutatását is elfogadták.

Ezzel a trükkel megtudták az értékek rejtekhelyét. Míg a csapat férfi tagja az idős asszonyt a konyhába csalta, addig nő társai akadálytalanul pakolták el az értékeket. Távozásukat követően az üres tárolóedényke láttán tudatosult csak az asszonyban, hogy bizony csúnyán becsapták.

Olvasóink írták

 • 8. igazszó 2010. május 26. 09:02
  „Hát igy lehet ám pénzt szerezeni! Hogy jó üzlet-e a szegénység egyes hivataloknak? Ehhez pofa, és gyomor is kell!!!!

  fiktiv iratokkal?????

  "Győr Megyei Jogú Város Önkormányzat Családsegítő Szolgálat Belvárosi Családsegítő Központ irodájában több oldalas kérdőívet nyomtak kezembe, azonnali kitöltésre, és egyben igazolásként engedélyemet is kérik, adataim felhasználására, amit a pályázat sikeres elvégzéséhez nekik igazolniuk kell Önök felé. (melléklet: nyilatkozatok, kérdőívek)

  ,,Aki nem tölti ki, annak megvonják a havi szociális juttatását!" félemlít meg most minden szociális támogatásban részesülőt a hivatal a nyilatkozat kötelező kitöltése végett.
  ....Tehát 2009.-ben elindított programról van szó, és egy év utókövetésről, monitoringról, ahol most tartanak, és igazolniuk kellene az elvégzett feladatot. A programba,,bevont és vizsgált" célcsoport tagjainak bevonása helyett most véleményem szerint csupán utólagosan igazolásokat gyűjt be a hivatal, mindenkit megfélemlítéssel kényszerítve, melyhez magam ily módon nem járulok hozzá, hisz részese sem lehettem ennek a programnak.

  ..Üres nyilatkozatokat ezúton megküldöm azon megjegyzéssel, hogy tartalom nélküli,,Fiktív" iratok kitöltéséhez nevemet, és becsületemet nem adom, megfélemlítés árán sem!

  Gratulálok, köszönjük a hírt, és szégyen a város veztésének!”
 • 7. kenyeres 2010. május 20. 10:06
  „Szegénység jó üzlet ma Magyarországon!

  Akkor kibe bízon a rászorúló, amikor a hivatalba sem bízhat?????

  Győr-i történet!
  forrás:
  http://szeretet.virtus.hu/?id=detailed_article&aid=91561

  " Szegénység jó üzlet ma Magyarországon?
  Szegénység jó üzlet ma Magyarországon!

  Megtörtént estet osztom meg olvasóimmal, és egyfolytában kérdésként az jár az eszembe, hogy milyen sok módszer van a rászorultak támogatására, megsegítésére, de hogyan? Itt, és most saját tapasztalatomat, és szomorú véleményemet osztom meg. Az ügy vizsgálata folyik állítólag...de több mint három hete küldött levelemre, és többszöri érdeklődésem után még választ sem kaptam! Vajon miért?

  Észrevételemet azonnal továbbítottam:

  Országos Foglalkoztatási Közalapítvány
  Kiss Natália programvezető

  Tárgy: CSSF - foglalkoztatás /2008/8222

  Kedves Kiss Natália!

  Szeretném tájékoztatni Önt, hogy én a rendszeres szociális segélyezettek beilleszkedést segítő programjának megvalósításában a CSSF - foglalkoztatás /2008/8222 OFA programban részt nem vettem, soha semmilyen felkérést, támogatást, lehetőséget, és segítséget nem kaptam!

  2010. április 29. -én Győr Megyei Jogú Város Önkormányzat Családsegítő Szolgálat Belvárosi Családsegítő Központ irodájában több oldalas kérdőívet nyomtak kezembe, azonnali kitöltésre, és egyben igazolásként engedélyemet is kérik, adataim felhasználására, amit a pályázat sikeres elvégzéséhez nekik igazolniuk kell Önök felé. (melléklet: nyilatkozatok, kérdőívek)

  ,,Aki nem tölti ki, annak megvonják a havi szociális juttatását!" félemlít meg most minden szociális támogatásban részesülőt a hivatal a nyilatkozat kötelező kitöltése végett.

  Mivel én minden alkalommal havonta dokumentáltan igazolhatóan együttműködő voltam, részese lehettem volna e programnak, hisz gyakorlati tapasztalattal, több felsőfokú végzettségem mellett közgazdász diplomával, EU pályázatírói végzettséggel is rendelkezek, és egy év munkaviszony szükséges a nyugdíjamhoz is.

  Valóban egyedülállóként, vétlen áldozatként krízis helyzetben kerültem, és vagyok jelenleg is, de még átmeneti segélyt sem kapok, és soha, semmilyen támogatást, segítséget nem kaptam, pedig nagy segítségre lett volna, és van jelenleg is szükségem.

  Tehát 2009.-ben elindított programról van szó, és egy év utókövetésről, monitoringról, ahol most tartanak, és igazolniuk kellene az elvégzett feladatot. A programba,,bevont és vizsgált" célcsoport tagjainak bevonása helyett most véleményem szerint csupán utólagosan igazolásokat gyűjt be a hivatal, mindenkit megfélemlítéssel kényszerítve, melyhez magam ily módon nem járulok hozzá, hisz részese sem lehettem ennek a programnak.

  Ezt a pályázatot 2009. június 25.-i OFA Kuratóriumi döntése alapján a 2008/ - 8222/39- szám alatt nyerte el a Családsegítő Szolgálat Győr, - tudtam meg a honlapjukról.

  http://www.ofa.hu/index.php?WG_NODE=WebPageReader&WG_OID=PAGf6a968c7fd00fba79

  http://www.ofa.hu/index.php?WG_NODE=WebPalyazatok&WG_OID=PALf241afc5effcad99d

  Üres nyilatkozatokat ezúton megküldöm azon megjegyzéssel, hogy tartalom nélküli,,Fiktív" iratok kitöltéséhez nevemet, és becsületemet nem adom, megfélemlítés árán sem!

  Győr, 2010. április 30.

  Válaszát,vizsgálatát várva, üdvözlettel:

  "”
 • 6. quaestor 2010. május 19. 13:38
  „1.,2. Majd ha megéritek azt a kort ép ésszel, akkor nyilatkozzatok!
  Az öregek nem hülyék!”
 • 5. kenyeres 2010. május 18. 23:27
  „Gátlástalan bűnözők Győrben !”
 • 4. kenyeres 2010. május 18. 23:17
  „http://szeretet.virtus.hu/?id=detailed_article&aid=91561
  Szegénység jó üzlet ma Magyarországon!”
 • 3. nanemá 2010. május 18. 12:52
  „zsu0531 2010.05.18. 12:08
  Nem az öregek a hülyék.
  Szerintem nézz magadba.”
 • 2. zsu0531 2010. május 18. 12:08
  „ennyire hülye nem lehet az öreg asszony hogy ennek bedöl kért volna igazolványt nem hiábba aki hülye az meg érdemli”
 • 1. Goldmund 2010. május 18. 11:27
  „Ez már nem is naivitás, ez már demencia (szellemi leépülés).
  "a hivatalnak egyszeri szociális segély kiutalására van lehetősége, ha az arra rászoruló legalább 200 ezer forint készpénzt tart otthonában"
  Szóval pont az kapna segélyt, aki többhavi nyugdíj összegével rendelkezik. Szédületes, hogy van, aki ennek bedől!
  Arról nem is beszélve, hogy könnyen lehet, hogy etnikumbeliek voltak az elkövetők, akiket bemondásra beengedni a lakásba eleve furcsa.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újraindíthatják a távfűtést Győrben

A Győrhő Kft még április 21-én állította le a távfűtést Győrben. Milanovich László, a Győrhő Kft… Tovább olvasom