Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Gasztrocsata

Egy napra, október 4-én, vasárnap Győr lesz a hazai szabadtűzi gasztronómia fővárosa.
A Dunakapu téren rendezik meg a Gasztrocsatát, azt az eseményt, ahol a Lapcom által kiadott recepteskönyvek tavaly kiérdemelték a „Népi hagyományok őrzője" címet!

A program hagyományosan sok embert csábít a kondérok, sütőtálcák köré más városokból is. Ez nem is csoda, hiszen 19 régió 60 főzőcsapata minimum 150-féle ételt készít el és kínál majd fogyasztásra déli 12 órától. A 600 forintos kóstolójeggyel mindenki belekóstolhat a Kárpát-medence legizgalmasabb tájegységi ételeibe, ráadásként színes zenei programot hallgathat. Sőt, este a színpadon az Irigy Hónaljmirigy koncertjét is megnézhetik.

Az esemény rangját mutatja, hogy kik vállalták el a köszöntő és a védnöki szerepeket. A WACS (Szakácsegyesületek Világszövetsége) európai igazgatója, Reinhold Metz úr, Prohászka Béla, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnöke, dr. Kovács Miklós szakállamtitkár, dr. Róna Iván, a Magyar Turizmus Zrt. igazgatója és Borkai Zsolt, Győr megyei jogú város polgármestere.

Kedvcsinálónak néhány étel a kínálatból: bükki lakodalmas, szegedi, bajai halászlé, debreceni töltött káposzta, nyírségi kötött tésztaleves, csülökhússal töltött lángos, zalai dödölle, tardi kakaspörkölt, kőtt rétesek, nyújtott rétesek.

Olvasóink írták

 • 2. baum 2009. október 05. 10:03
  „A gasztro csata kíválóan sikerült, hangulatos élvezetes ínyenc túrán vehették részt a győriek.
  Mégis a tisztelt szervezők megkeserítették kicsit a szánk ízét . A fél kettőkor egy órás sorban állás után vásárolt 5 db 600.- forintos kuponból,szintén egy órás sorban állás után (négy és öt óra között)kettőt beváltani sehol nem tudtuk, mire ránk került a sor közölték, hogy már csak pénzért lehet kürtőskalácsot, lángost stb. kapni. A jegyárusító bódénál kérdeztem nem lehetne- e esetleg visszaváltani mivel felhasználni nem tudjuk sehol. A válasz szemtelen kioktató hangon érkezett, sajnálják éppen hogy csak nem javasolták más célú felhasználásra.Jelzem arra sem jó mivel aprócska cédula.
  Kissé felpaprikázódtam, mert erre is gondolni kellett volna, hogy a mai világban 1200,- Ft nem arra való hogy a szemétbe dobjam.”
 • 1. vonLichthofen 2009. október 01. 13:30
  „Reinhold Metz a Ferdinand Metz bratyója, mindketten Müncheni születésüek. Ferdinand az USAba ment, ahol CMC lett és a CIA igazgatója hosszú évekig in Hyde Park, NY.
  Több könyvet is irt, a legjobb szakkönyvek közé tartoznak.

  Remélem Győr kiállja Reinhold Metz kritikáját! /És remélem nem megy a Pálffy-ba vacsorázni/”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az óvodában jut pénz új játékokra is

Börcs - A tagóvodában márciusra a gyermeklétszám elérheti a negyvenötöt.
Tovább olvasom