Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Gardénia: felhúzza a redőnyt?

A győri Gardéniából már elbocsátottak, illetve távozás előtt álló dolgozók ismét reménykednek: jelentkezett egy német redőnygyártó cég, amely Győrben – talán épp a csipkegyári üzemben – készül letelepedni.

A Gardénia épülete
A tárgyalások közepén sokan bíznak abban, hogy az új cég több mint száz embernek munkát tud majd adni.
A Gardénia vezetése nyáron döntött a csoportos létszámleépítésről: Peter Zelnik, a társaság elnök-vezérigazgatója júniusban bejelentette, az év végére 322-ről 50-re csökkentik a dolgozók számát. (Kisalföld, június 26. – Elbocsátási lavina a Gardéniánál.) A bejelentő kitért arra is, hogy ezzel az ötven körüli létszámmal nem tudják fenntartani a Gardénia telephelyén található ipari komplexumot. Keresik ezért a lehetőségét „a tartalékok hasznosításának", magyarán értékesíteni kívánják az ingatlant, hogy abból a banki hiteleket kifizessék, ők pedig bérlőként használják továbbra is az üzemet.

A Kisalföld információi szerint a közelmúltban jelentkezett egy német redőnygyártó cég azzal a céllal, hogy az egyik üzemrészben gyártósort létesítsen. Hegedűs Péter személyügyi igazgató ezt megerősítette, hozzátéve azonban, egyelőre csak annyi látszik biztosnak, hogy a német vállalkozás Győrben kíván letelepedni. A tárgyalások jelenleg is folynak a két gyár között, az üzemet már látta a külföldi cég, de szerződés egyelőre nem köttetett. A redőnygyártó magyar képviselője a helyi munkaerő-felvételről mindenesetre kérdezte a Gardénia vezetését. „Ígéretünkhöz híven minden ilyen lehetőségről tájékoztatjuk dolgozóinkat, akik közül többen jelentkeztek a cég felhívására. Amennyire én tudom, az első beszélgetéseken már túl is vannak néhányan" – nyilatkozta Hegedűs Péter.
A szakszervezet hasonló várakozással néz a megállapodás elé, főképp azután, hogy a leépítés hírére érkező ígéretek nagy részéből semmi sem lett. Kecskeméthy Norbert, a Csipkegyári Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke esélyt lát arra, hogy száz-százhúsz dolgozó ismét munkát találjon magának Győrben. Azt azonban még nem tudják a gardéniások, hogy a német cég kiket akar foglalkoztatni, s ehhez milyen továbbképzéseken kell részt venni. Mivel azonban a nyár óta elbocsátottak zöme nem kapott végzettségének megfelelő állást, egy ilyen lehetőséget senki sem akar elszalasztani.

Kapcsolódó cikkek >>
Gardénia: drasztikus leépítés
Átszervez a Gardénia

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győré is lesz a péri reptér

„ Megtaláljuk a megoldást, hogy a győri önkormányzat egyik tulajdonosa legyen a péri… Tovább olvasom