Kisalföld logö

2017. 02. 23. csütörtök - Alfréd 5°C | 13°C Még több cikk.

Garamvölgyi László Győrben: már a külföldiek sem úszhatják meg - videó

A rendőrség országos szóvivője szerint kedvező eredményt hozott az a jogszabály, amellyel a nem fizető, szabálytalankodó külföldi autósokat vissza lehet tartani a bírság rendezéséig.

A felmérés szerint az évi 6 millió rendőri intézkedésből mintegy 1500-ra érkezik panasz. Az uzsora-bűncselekmények visszaszorulóban vannak.

A megyei rendőr-főkapitányságon találkozott a helyi sajtó képviselőivel Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs igazgatója.

A dandártábornok Győrben jelentette be, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozást rendelt el a Budapesti Műszaki Egyetemen 2006. augusztus 8-án történt – három tűzoltó életét követelő – tűzesettel kapcsolatban, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt.

A kommunikációs igazgató többek között elmondta, régi tüske volt a magyar autósok körében, hogy a külföldi szabályszegőktől nem lehet a bírságot behajtani.

Az év közepén bevezetett jogszabály ezt megváltoztatta, s azóta 26.596 külföldin hajtották be a büntetést, s csak fél százalékukat kellett visszatartani, míg nem rendezte a számlát.A rendőri intézkedésekkel kapcsolatban Garamvölgyi László megjegyezte, éves szinten 6 millió körül intézkednek a rendőrök az országban, s ebből mintegy 1500-ra érkezik panasz, ennek 5 százaléka nem megalapozott. Új jogszabály várható azon a téren is, amikor a rendőrt éri szóbeli atrocitás. Eddig például becsületsértés miatt a rendőrnek magának kellett a jogait képviselni. A terv szerint ezt ezentúl a munkáltatója teszi meg.
26.596 külföldin hajtották be a büntetést, s csak fél százalékukat kellett visszatartani, míg nem rendezte a számlát.

A vörösiszap-katasztrófa miatt elrendelt nyomozásról a tábornok elmondta, a héten befejeződik az iratismertetés és vádemelési javaslattal adják át a 15 gyanúsítottat érintő ügyet az ügyészségnek. A nyomozás során 33 ezer oldal irat született, 743 tanút hallgattak meg, a szakértői vizsgálatokra mintegy 40 millió forintot fordítottak. A katasztrófa 10 ember életét követelte, a kár összesen 28 milliárd forint.

Az új uzsora-bűncselekmények a jogszabályváltozás életbe lépését és a speciális nyomozócsoport munkába állását követően jelentősen visszaszorultak. Jelenleg 200 ügy van folyamatban, 207 gyanúsítottal – közülük 105-en vannak előzetesben –, a sértettek száma 800 felett van.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Széchenyi-egyetem–Audi: új együttműködés

Az Audi Hungaria Motor Kft. a győri Széchenyi István Egyetem első számú stratégiai partnere, s az intézmény az oktatás és a kutatás területén a jövőben egyre szorosabb együtt- működésre törekszik. Tovább olvasom