Kisalföld logö

2017. 02. 23. csütörtök - Alfréd 5°C | 13°C Még több cikk.

Gallyazás helyett csonkolás Győrszentivánon

Több száz méteres szakaszon gallyazta az E.ON alvállalkozója a győrszentiváni főutcán a fákat szerdán, amelyekből csak torzó maradt. A helyiek minősíthetetlennek tartják a történteket.

„Tönkretették a főutcát, ezek a fák már nem fognak kihajtani" – mondta a győrszentiváni Bakács József tegnap délelőtt, amikor a városrész főutcáján az egy nappal korábbi „gallyazás" eredményét nézte. A munkát az E.ON rendelte meg és a Bakonyi Fakitermelő Bt. végezte, eredményeként pedig a Déryné utca mellett több száz méter hosszan póznaként meredeznek a 20–50 éves platán-, hárs- és juharfák torzói.

Sík Sándor önkormányzati képviselő a megcsonkított fákkal. Fotó: H. Baranyai E.
Sík Sándor önkormányzati képviselő a megcsonkított fákkal. Fotó: H. Baranyai E.

Sík Sándor önkormányzati képviselő több tucat telefont kapott a lakóktól az ügyben szerdán, s maga is felháborodott a történteken. „Most fogalmazom a feljelentést, amit természetkárosítás és lopás miatt teszek a rendőrségen, és bejelentést teszek a zöldhatóságnál is. Ilyen mértékű csonkolást nem indokoltak a közeli villanyvezetékek. Külön döbbenetes, hogy az értékes faanyagot – ami önkormányzati tulajdon – elszállították, a maradék ágakat pedig nagy kupacokban itt hagyták" – jelentette ki a helyi politikus, aki úgy látja, hogy ezeket a fákat gyakorlatilag halálra ítélték.

Az esettel kapcsolatban megkerestük Egyházi Nikolettát, az E.ON szóvivőjét, aki hangsúlyozta: az üzemzavarok több mint felét az elhanyagolt, gallyazatlan, a villamos vezetékekbe belenőtt növények, a viharban leszakadó faágak, kidőlt fák okozzák. Hozzátette: az ingatlan tulajdonosa, kezelője köteles a gallyazást rendszeresen elvégezni, de a munka általában így is cégükre marad. Egyházi Nikoletta azt is elmondta: a faanyagot a gallyazást végző alvállalkozónak a helyszínen kell hagyni, most azért szállították el, mert korábban éppen azt panaszolta az önkormányzat, hogy ez nem történt meg.

Olvasóink írták

 • 7. t-m 2012. december 10. 16:31
  „"5.Valaki 2012.12.07. 19:13
  Kötelezzék az eon-t, hogy épitse ki a földkábelekt eu-s módra, márcsak az elekrto-szmog miatt is! Az osztrákoknál valahogy nincs ilyen vezetékerdő."

  Ezt megint csak az adófizetők pénzéből lehetne megvalósítani.”
 • 6. 01010 2012. december 08. 12:57
  „Most meg majd a következő cikk jelenhetne meg __
  NINCS VILLANY MERT AZ ÍTÉLETIDŐBEN A VEZETÉKEK SZAKADTAK...

  majd apró betűvel -" mert faágak dőltek a vezetékekre"”
 • 5. Valaki 2012. december 07. 19:13
  „Kötelezzék az eon-t, hogy épitse ki a földkábelekt eu-s módra, márcsak az elekrto-szmog miatt is! Az osztrákoknál valahogy nincs ilyen vezetékerdő.”
 • 4. Tündenéne 2012. december 07. 12:53
  „Vajon mi volt ott előbb? A fa, vagy a vezeték?”
 • 3. egy_hidász 2012. december 06. 22:59
  „Az E.on-nak sajnos a "vezetéktörvény" szerint igaza volt: ezek a fák abszolút rossz helyen vannak a két légvezeték alatt és között - ott egyáltalán nem lehetnének ilyen fák az előírt védőtávolságok szerint, s akár a teljes kivágásig is elmehettek volna ! (Más kérdés aztán a faanyag elvitele...)”
 • 2. ferdo 2012. december 06. 14:31
  „1. szekelyse50

  Igaz, sokkal jobb megoldás lenne legközelebb büntetést kiszabni, majd a munkát kiszámlázni. Arra is mindenki húzná a száját, és nem csak a fáknak lenne annyi, de még a karácsonyuknak is.

  Nem tudom, hogy ezek az emberek mégis mit vártak? Majd valaki elvégzi helyettük a gallyazási munkát, amit 10 éve elhanyagoltak, és még figyeljen is oda a lelki békéjükre? Ahelyett, hogy azt nézték évek óta, hogyan nő a fa egyre közelebb a vezetékekhez, cselekedhettek volna, és akkor most nem lenne sírás. Hogy egy híres popslágert idézzek kissé elferdítve: "Ha gallyazok helyettük, akkor az baaaj; ha nem gallyazok helyettük, akkor meg az a baaaj."”
 • 1. szekelyse50 2012. december 06. 10:27
  „Vannak hozzá nem értő munka vezetők,sajnos egyre többen.(rokon,haver stb)”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

`Ma be kellett volna fizetnem a részletet´

"Nagyon restellem az egészet és nem fordultam volna magukhoz, de már nincs mibe kapaszkodni. Ha nem… Tovább olvasom