Kisalföld logö

2018. 10. 24. szerda - Salamon 9°C | 14°C Még több cikk.

Galgóczi ma is aktuális

Győr-Ménfőcsanak - Galgóczi Erzsébet Kossuth-díjas íróra emlékeztek azzal a konferenciával, koszorúzással és irodalmi műsorral, amelyet az alkotó halálának 20. évfordulója alkalmából szervezett a róla elnevezett könyvtár és a ménfőcsanaki Petőfi Sándor Általános Művelődési Központ, valamint az Irószövetség.
Dr. Pomogáts Béla Széchenyi-díjas irodalomtörténész mindjárt a bevezető előadásában arra biztatta a hallgatóságot, fedezze fel újra Galgóczit, mert az írónő mondanivalója, "tálalása" ma is aktuális.
- Galgóczi Erzsébetet az igazságkeresés és a valóságkeresés írójának tartottam mindig - vallotta a Kisalföld érdeklődésére a Széchenyi-díjas irodalomtörténész, aki annak a szomorúságának is hangot adott, hogy nem divat ma Galgóczit olvasni, sokan egyszerűen nem is ismerik a műveit. Pedig kell lenni egy ösztönzésnek, hogy az alakja, a könyvei, a belőle készült filmek újra a köztudatban legyenek.


 Dr. Pomogáts Béla Széchenyi-díjas irodalomtörténész Galgóczi Erzsébet A Vidravas című művét elemezte. A kiváló irodalomtörténész szerint újra fel kellene fedeznünk Galgóczit.
Dr. Pomogáts Béla Széchenyi-díjas irodalomtörténész Galgóczi Erzsébet A Vidravas című művét elemezte. A kiváló irodalomtörténész szerint újra fel kellene fedeznünk Galgóczit.


Nem sokat aludt az emléknap előtti éjszaka Galgóczi Károlyné, aki nemcsak megálmodta, de tevékenyen részt is vett a program megszervezésében.

- Számomra nagy boldogság, hogy ennyien ilyen magas színvonalú előadással tisztelegnek az írónő emléke előtt - szögezte le Galgóczi Károlyné, a hagyaték gondozója. - Ezúton is köszönöm Balogh Józsefnek és Tóth Nándornénak,s mindazoknak, akik segítségével tizennyolc évvel ezelőtt kialakíthattuk az emlékszobát. A mostani rendezvénnyel egy kicsit én is elköszönök, az emlékszoba ügyét Juhász Tibor veszi át. Minden elmondok neki, amit csak Galgócziról tudni lehet, s ameddig egészségileg bírom, mindenben számíthatnak rám. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Likócsi hársfavirágünnep Hobóval

Győr - Nyílt napot szerveznek a likócsi Segítőházban pénteken délután 4 órától, amelyen bárki… Tovább olvasom