Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 15°C | 29°C Még több cikk.

Galéria a kardiológián

A jövőben a szívbetegek és hozzátartozóik festményekben gyönyörködve tölthetik el a várakozás perceit a megyei kórházban. A kardiológia folyosójának falait már két alkotás díszíti, a sort további negyven kép egészíti ki.
Dr. Dézsi Csaba Andrásban nemrég vetődött fel a gondolat, hogy becsempészi a művészetet az intézménybe. A kardiológus főorvos ugyanis meg van róla győződve, hogy a szép festmények jó hatással vannak a páciensekre. A közelmúltban egy kiállításon találkozott Mészárosné Élő Hajnalkával, akinek megemlítette az ötletét. (A tárlaton elkelt képek árának egy részét is a kórháznak ajánlották fel.) A Beőthy Galéria egyik létrehozója rögtön felajánlott két alkotást a szakembernek. A Dézsi doktor által kiválasztott két festmény – melyeket Mészárosné Élő Hajnalka készített – már ki is kerültek a kardiológiai osztály falára.
A főorvos elmondta: a kezdeményezésről beszélt Szük Norbert győri festőművésznek is, aki felajánlotta, hogy „mozgósítja" művészbarátait, és ősszel további negyven képet ajándékoznak az intézménynek. Ezek az alkotások is a szívbetegeket ápoló osztály falain lesznek láthatók, kiegészítve egy kis táblával, amelyen a készítők neve és a mű címe szerepel majd.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Folytatás Pozsonyban?

Ennio Morricone vasárnap este nyolcezer néző előtt vezényelte a Győri Filharmonikus Zenekart. A… Tovább olvasom