Kisalföld logö

2017. 03. 25. szombat - Irén, Irisz 7°C | 12°C Még több cikk.

Galambjaiból merít kedvet és erőt az enesei férfi

Egy nyolc évvel ezelőtt hirtelen rázuhant, súlyos betegség következményeként Nagy Károlynak 55 évesen újra kellett tanulni a járást. Hogy felépüljön és helyzetét naponta derűvel elfogadja, családja mellett kedves galambjaitól kap erőt.

Későbbi felépülése és talán az élete is a gyors segítségen múlt. Az akkor 55 éves Nagy Károlyt 2002-ben munka közben, az abdai bányatónál érte a hirtelen roham. Szétrobbant agytörzse miatt megszűnt körülötte a világ, szerencséjére kollégái észrevették a bajt, és azonnal a mentőket hívták. A tragédiában az már sorsának különös ajándéka volt, hogy egy rohamkocsi éppen Abdán tartózkodott.

Nagy Károlynak kedves galambjai, a szegedi magasszálló keringők adnak mindennapi életkedvet és erőt. Fotó: H. Baranyai Edina
Nagy Károlynak kedves galambjai, a szegedi magasszálló keringők adnak mindennapi életkedvet és erőt. Fotó: H. Baranyai Edina

– Tíz perc múlva már a kórházban voltam. Ennek köszönhetem többek között, hogy most itt tartok és nem lettem teljesen mozgásképtelen. Újra kellett tanulnom járni, amiben nagyon sokat köszönhetek az állhatatos szeretettel engem ˝gyötrő˝ gyógytornásznak, feleségem, gyermekeim és unokáim szeretetének – mesélte az Enesén élő Nagy Károly, akiben az életkedvet kedves galambjai is erősítik. – Mire hazatérhettem a kórházból, a fiam csodás ajándékként egy galambházzal lepett meg. Az addig padláson tartott postáimat, amelyekkel a helyzetem miatt nem tudtam volna versenyekre járni, szegedi magasszálló keringőkre cseréltem. Bennük is megtaláltam az örömet. A levegő királyaiként is emlegetik ezeket a küllemükben szinte művészien tökéletes galambokat, amelyekkel az időszakonként megrendezett kiállításokon szép sikereket érünk el.

Így aztán Nagy Károlynak gyermekkori szenvedélye ad mindennap célt és derűt, szerettei mellett galambjai is segítik abban, hogy elfogadja, kezelni tudja élete 8 évvel ezelőtt kicsit átírt történetét.

Olvasóink írták

  • 1. janika 2010. november 29. 15:04
    „Hát, ha más nem, de az biztos, hogy a galambjai meghálálják a róluk való gondoskodást! Sokan nem is sejtik , hogy a galambok sem adják olcsón a "szeretetüket"!Sok-sok türelem, és viszont szeretet kell hozzá.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győrben moziztak a Zimmer Feri 2. sztárjai

A kisalfold.hu játékának nyeretesei az alkotókkal együtt nézhették meg a legújabb magyar mozifilmet,… Tovább olvasom