Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Fűtésszámlák még régi díjjal

Győr - Az októberben várható – a szeptemberi időszakról szóló – távhőszámlák még a „régiek" lesznek, nem érződik sem a díjemelés, sem a tervezett új központi kompenzációs rendszer hatása.
Győr 55 ezer lakásának csaknem a fele (24 ezer) a Győri Hőszolgáltató Kft.-től kapja a fűtést, érthető, ha sokakat érdekel, milyenek lesznek a következő távhőszámlák. Annál is inkább, mert többféle a változás. A város közgyűlése legutóbb a távhődíj 13,2 százalékos emeléséről döntött – kényszerűségből, mert a gáz (amivel a Győrhő is dolgozik) ára idén már négyszer emelkedett, s ez a szolgáltatónak összességében 28–29 százalékos költségnövekedést jelentett. Átalakul a központi támogatás (kompenzáció) rendszere is – a jövőbeni hőszolgáltatós számlák tehát mindenképpen változni fognak.

Az október közepe táján kézbesítendő, a szeptemberi időszakra szóló számlák azonban még a „régi" rendszer szerint készülnek. Részben mert a közgyűlési döntés szerinti emelés október 1-jétől érvényes, másrészt pedig egyelőre nem lehet tudni pontosan, hogy a gyakorlatban hogyan fog kinézni az új támogatás. Az októberre szóló számlákat majd november közepén kapják kézhez a fogyasztók, addig még van másfél hónap, azalatt remélhetőleg tisztázódik minden.

A most következő számlákban „csak" arra számíthatnak a fogyasztók, hogy Győrött a tavalyinál egy hónappal korábban, szeptember 18-án kellett beindítani a fűtést. Ez hozzávetőlegesen lakásonként napi 200–300 forintot jelent. A Győrhő továbbra is az időjárás függvényében, takarékosan fűt. Előfordulhat, hogy októberben – ha az időjósok előrejelzése beválik – a visszatérő jó idő, a vénasszonyok nyara miatt esetleg néhány napra ideiglenesen le is állnak.

Olvasóink írták

  • 3. ejnye-bejnye 2008. szeptember 27. 13:34
    „Az alspdíjat október 1-től ki fogja fizetni? Elmebeteg ujságíró!”
  • 2. Bazuka 2008. szeptember 27. 09:13
    „Egyetértek. Nálunk is gázfűtés van, de velünk a "kutya" se foglalkozik, pedig mi vagyunk többen.”
  • 1. figyusz 2008. szeptember 27. 07:37
    „Mindig ezzel a "távhővel" foglalkoznak, hogy milyen lesz a számla, meg satöbbi. Azzal senki nm foglalkozik drága ujságírók és helyi politikusok, hogy a gázfűtéses lakóknak milyen és mekkora a számlájuk. Azt hiszik, hogy a gázfűtéses lakóknak van alternatívájuk, hogy mivel és hogyan fűtenek? Járják körbe ezt is, meg azt is, hogy Győrbe októbertől 2780 Ft/GJ a távfűtés egységára, míg Debreceneben - a Holdingos "mintavárosban" - ugyanez csütörtök óta vagy 3700 Ft/GJ. A gáz ára mindkét városban ugyanaz. Üdv egy gázzal fűtő kiszolgáltatott.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Félmilliárdot ígért Hiller

Győr - Jövőre legalább 500 millió forinttal több jut tehetséggondozásra, – legalábbis ezt… Tovább olvasom